DT 18–250ММ F3,5–6,3

Сите спецификации и функции

SAL18250

Спецификации на објектив

Додаток
A приклучок од Sony
Формат
APS-C
Фокусна должина (мм)
18-250 мм
Еквивалентна фокусна должина од 35 мм (APS-C)
27-375 мм
Групи / елементи на објектив
13/16
Агол на гледање (APS-C)
76°-6°30'
Максимален отвор на бленда (F)
3,5-6,3
Минимална решетка (F)
22-40
Ливчиња на решетката
7
Кружна решетка
Да
Минимално фокусно растојание
0,45 м
Максимален сооднос на зголемување (x)
0,29x
Пречник на филтерот (мм)
62мм
Стабилизација на слика (SteadyShot)
- (вградено во куќиштето)
Систем за зумирање
Рачен зум

Големина и тежина

Димензии (диј. x дол.)
75 x 86 мм (3 x 3-3/8 in.)
Тежина
440 гр. (15,6 oz.)

Фусноти

*
„Еквивалент на фокусна должина од 35 мм (APS-C)“ и „агол на гледање (APS-C)“ во дигитален фотоапарат со заменливи објективи и вграден сензор за слика од тип APS-C.

Опции на бои

black

Што има во пакетот

  • Сенило за објектив (ALC-SH104: во форма на цвет, во вид на бајонет)
  • Предно капаче за објектив
  • Задно капаче за објектив
Placeholder

Функции

Дизајн на DT објектив кој е оптимизиран за фото апарати со APS-C сензор:

Дизајн на DT објектив кој е оптимизиран за фото апарати со APS-C сензор:

Моќен зум со опсег од 14x од широкоаголен до  телефото

Моќен зум со опсег од 14x од широкоаголен до  телефото

Исклучително голем опсег на зум во лесно и преносливо тело

Исклучително голем опсег на зум во лесно и преносливо тело

Конфигурација на објектив: 16 елементи во 13 групи

Конфигурација на објектив: 16 елементи во 13 групи