Направете кино во домот и гледајте филмови што ги добивате со BRAVIA XR™

Ве очекува огромен број на филмови. Со технологијата BRAVIA XR, Pure Stream™ и IMAX® Enhanced, сите содржини што ги гледате ќе имаат одлична слика и извонреден звук. Со калибрираниот режим за BRAVIA CORE, филмот автоматски се прилагодува според оптималните поставки за слика за да создаде извонредно филмско доживување во домот.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Лого за победник на CES Innovation Awards 2022
CES®2022 Innovation Awards награда за BRAVIA Core
BRAVIA CORE

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Со одредени телевизори добивате:

5 ИЛИ 10 ФИЛМОВИ
12 ИЛИ 24 МЕСЕЦИ НЕОГРАНИЧЕНО ПРОСЛЕДУВАЊЕ

Изнајмување 5 филма и 12 месеци неограничено проследување со
A80J, A83J, A84J, X90J, X92J, X93J, X94J, X95J, A75K, A80K, X82K, X89K, X90K, X90S, X95K
Изнајмување 10 филма и 24 месеци неограничено проследување со
A90J, Z9J, A83K, A84K, A90K, A95K, X92K, X93K, X94K, X94S, Z9K

Изберете најмногу 10 филмови што ќе ги изнајмите од стотиците најнови и класични филмски хитови

Достапни се нови и класични филмски хитови. Искористете ги вашите кредити во BRAVIA CORE за да изберете што скате да гледате со квалитет до 4K HDR.

Уживајте во неограничено проследување филмови до две години

Со BRAVIA CORE се претплатувате за неверојатен избор на филмови за проследување во секое време и неограничен број пати, со квалитет до 4K HDR.

Гледајте со Pure Stream™ - највисокиот квалитет на слика за проследување

BRAVIA CORE нуди Pure Stream™ за проследување HDR-филмови со брзина до 80 Mbps -слично на 4K UHD Blu-ray, за голем опсег на содржини. Тоа значи многу повеќе детали, бои и контраст од стандардните содржини што се проследуваат со 15-25 Mbps.

SpiderMan: Into the Spiderverse на телевизор BRAVIA со лого за Pure Stream™ и графикон што покажува 80 Mbps за Pure Stream™

1. Други услуги за проследување 2. Pure Stream™

Слика од филмот SPIDER-MAN No Way Home на телевизор BRAVIA со лого IMAX ENHANCED и лого BRAVIA CORE долу
Уживајте во најголемата колекција на филмови IMAX® Enhanced

Овој телевизор BRAVIA XR со IMAX® Enhanced има сертификат од IMAX и DTS® дека ги исполнува строгите стандарди за најдобро можно IMAX-филмско доживување со филмовите од BRAVIA CORE. Калибрираниот режим за BRAVIA CORE автоматски ги оптимизира поставките за слика за филмови IMAX Enhanced.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Ослободете ја моќта на IMAX® во вашиот дом со IMAX® Enhanced

Со технологијата за дигитална преработка на медиуми што е ексклузивна за IMAX® ќе уживате во неверојатно живописни 4K HDR-слики што се оптимизирани за BRAVIA XR. Одредени филмови имаат проширен сооднос на слика за да можете да ја видите целосната слика и да уживате во ново ниво на реална слика.
Во комбинација со технологијата DTS за реален и моќен звук, ќе добиете филмско доживување како во кино кога ќе гледате IMAX® Enhanced-филмови од BRAVIA CORE во домот.

Пристапете до огромната колекција IMAX® Enhanced на BRAVIA CORE

Одликувајќи се со сè поголем број на филмови IMAX® Enhanced, BRAVIA CORE ќе ви овозможи подобро филмско доживување во домот со вашиот телевизор BRAVIA XR. Уживајте во најголемата колекција на филмови IMAX Enhanced со IMAX-сертификат за слика и звук, што се дигитално преработени и оптимизирани за најдобро доживување при гледањето на телевизори BRAVIA XR.
*Изборот на филмови и достапноста се разликува во зависност од регионот/јазикот

Повеќе за создавањето на вашите омилени филмови со Studio Access

Дали сакате да дознаете што се случувало зад сцената на вашите омилени филмови? BRAVIA CORE ви нуди многу дополнителни видеосодржини, интервјуа и многу повеќе.

Телевизор BRAVIA што го прикажува филмот Peter Rabbit 2 со ликови и опрема за снимање околу него
Гледајте во движење со XPERIA и дома со BRAVIA

Уживајте во BRAVIA CORE for XPERIA во секое време и на секое место со соодветен паметен телефон XPERIA.

Телевизор BRAVIA XR TV и паметен телефон Xperia што прикажуваат снимки од SPIDER-MAN No Way Home, а десно над нив е логото на BRAVIA CORE

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Изјавите на предводниците во забавата за инспирацијата за BRAVIA CORE

Дознајте повеќе зошто телевизорите BRAVIA XR создаваат прекрасно и забавно доживување со BRAVIA CORE.

Правила и услови

(1) Програмата за пристап до BRAVIA CORE („Програмата“) е достапна во Европа*1 на паметните телевизори од Sony што се дел од Програмата („Избрани телевизори“)*2. (2) Во продажната цена на избраните телевизори спаѓа привремен пристап до услугата BRAVIA Core, што подлежи на следните правила и услови: i) ограничени кредити за филмови, 15 кредити за филмови за A84L и A83L, 10 кредити за филмови за A95L, A80L, X95L, X90L, Z9K, A95K, A90K, A84K, A83K, X94K, X93K, X92K, Z9J и A90J или 5 кредити за филмови за останатите избрани телевизори што ќе може да ги искористите за изнајмување филмови од колекцијата со најмалку 300 филмови (еден кредит за филмови е доволен за да се изнајми еден филм). Рокот на кредитите за филмови ќе истече по 12 месеци откако ќе ги добиете на вашата сметка за BRAVIA CORE по регистрацијата, но филмовите што ќе ги изнајмите преку BRAVIA CORE ќе можете да ги гледате до 23 февруари 2028 година, што подлежи на правилата на услугата BRAVIA CORE; и ii) привремен пристап до содржини од типот видео на барање со претплата, 24 месеци претплата на BRAVIA CORE за видео на барање за A84L, A83L, A95L, A80L, X95L, X90L, Z9K, A95K, A90K, A84K, A83K, X94K, X93K, X92K, Z9J и A90J или 12 месеци за останатите избрани телевизори. Периодот на претплата ќе започне од регистрацијата на сметката за BRAVIA CORE. На крајот од привремениот период на претплатата ќе заврши и вашиот пристап до видеосодржините на барање. Обновувањето на претплатата ќе подлежи на договор со операторот на услугата BRAVIA CORE, согласно правилата и условите на услугата. (3) За да користите придобивки од програмата, регистрирајте сметка за BRAVIA CORE на вашиот избран телевизор до 23 февруари 2026 година. Ако не направите регистрација до овој датум, вашиот пристап до BRAVIA CORE ќе заврши. Откако ќе се регистрирате ќе добиете е-порака за потврда на сметката, а кредитите за филмови и претплатата за видео на барање од BRAVIA CORE, што се опишани погоре, автоматски ќе се додадат на вашата сметка. Правилата за користење, правилата на услугата и политиката за приватност на BRAVIA CORE управуваат со употребата на BRAVIA CORE. За да регистрирате сметка за BRAVIA CORE мора да имате најмалку 18 години и да ги прифатите правилата за користење, правилата на услугата и политиката за приватност на BRAVIA CORE. За користење на оваа Програма треба да ја ажурирате апликацијата BRAVIA CORE во вашиот Избран телевизор со најновата верзија. Најновата верзија на апликацијата BRAVIA CORE е достапна на Google Play Store. (4) Во моментот не е можно да купувате кредити како дел од програмата. Достапните филмови подлежат на промена. Филмовите се нудат во стандардна резолуција, висока резолуција, 4K, 4K HDR или 4K IMAX ® Enhanced. Содржините IMAX® Enhanced го нудат максималното доживување на IMAX ® Enhanced - филмовите IMAX® Enhanced се достапни само на телевизори со сертификат за IMAX® Enhanced. (5) Може да проследувате на најмногу 4 избрани телевизори со една сметка за BRAVIA CORE во исто време. Услугата BRAVIA CORE не е достапна или може да не биде поддржана во сите земји и на сите јазици. Sony го задржува правото да ја менува, да го прекине пристапот до и/или да ја укине платформата BRAVIA CORE во секое време. BRAVIA CORE нуди Pure Stream™ што овозможува брзина на проследување од 30 Mbps до 80 Mbps. За да добиете брзина од 30 Mbps од Pure Stream™, вашиот интернет мора да има минимална брзина од 43 Mbps. За максимален квалитет од Pure Stream™ со 80 Mbps, вашиот интернет мора да има минимална брзина од 115 Mbps. За да уживате во функцијата Pure Stream™ со 80 Mbps, поврзете се на интернет преку Wi-Fi (безжичен LAN) што поддржува IEEE 802.11 n/ac/ax*3. BRAVIA CORE не презема одговорност за мрежните ограничувања или достапниот сообраќај на податоци. Можно е да важат ограничувањата и правилата на операторите за мрежни услуги. (6) Sony не нуди можност за враќање пари или кредити за какви било делумни периоди или неискористени кредити и/или содржини што не биле гледани на BRAVIA CORE. Вашиот пристап до услугата BRAVIA CORE во рамките на Програмата не може да се префрли на друго лице и не може да се рефундира. Кредитите немаат парична вредност и не може да се продаваат или препродаваат. (7) Sony Europe B.V. (8) „SONY“, „BRAVIA“ и „BRAVIA CORE“ се заштитни знаци или регистрирани заштитни знаци на Sony Group Corporation или нејзините подружници. Google TV и поврзаните лого ознаки се заштитни знаци на Google LLC. Google Play Store е заштитен знак на Google LLC. IMAX ® е регистриран заштитен знак на IMAX Corporation. Другите производи и имиња на компании може да бидат заштитни знаци на нивните соодветни сопственици. Иконите и сликите се симулирани и имаат само илустративна намена. Сите права, што не се изречно доделени тука, се задржани. Сите правила подлежат на промени.

*1 Оваа Програма е достапна во следните земји: Албанија, Андора, Австрија, Белгија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Чешка Република, Кипар, Данска, Естонија, Финска, Франција, Германија, Грција, Гренланд, Унгарија, Исланд, Ирска, Италија, Латвија, Лихтенштајн, Литванија, Луксембург, Македонија, Малта, Молдавија, Монако, Црна Гора, Холандија, Норвешка, Полска, Португалија, Романија, Сан Марино, Србија, Словачка, Словенија, Шпанија, Шведска, Швајцарија, Турција, Обединето Кралство, Гибралтар, Косово и Ватикан. *2 A84L, A83L, A95L, A80L, X95L, X90L, X85L, X80L, X75WL, Z9K, A95K, A90K, A84K, A83K, A80K, A75K, X95K, X94K, X93K, X92K, X90K, X89K, X82K, X94S, X90S, Z9J, A90J, A80J, A83J, A84J, X95J, X90J, X92J, X93J и X94J. *3 Само A95L поддржува IEEE 802.11ax.