UHP-H1

Извонреден сè-во-едно уред

Репродуцирајте и проследувајте сè што ќе посакате со врвен квалитет, со зголемување на резолуцијата до 4K со 60p и звук со висока резолуција.

Квалитет на звукот
Создаден за чист звук

Уживајте во потполно јасен звук со висока резолуција и подобрување со DSEE HX.

4K зголемување на резолуцијата
Подобрување до 4K во реално време

Уживајте во слика со најдобар можен квалитет, без разлика што гледате, благодарение на подобрувањето до 4K за голем број различни извори.

Приклучоци
Разновидни опции за поврзување

Поврзување преку USB, HDMI, оптички и аналогни излези.

Така како што замислиле изведувачите

Уживајте во најситните детали од звукот со поголем квалитет отколку кај CD дисковите, благодарение на звукот со висока резолуција. Страста за музика ги обединува сите компоненти, па затоа ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас.

Плеер што репродуцира сè

UHP-H1 може да ги репродуцира сите содржини што ќе ги изберете, вклучувајќи ги повеќето HD видео формати и аудио форматите со висока резолуција, како и вашите омилени услуги за проследување. Сè што треба да направите е да одлучите во што ќе уживате.

Компатибилност со дискови
Најдобриот читач на дискови

Сакате ли да танцувате со музиката од вашите Super Audio CD дискови? Нема проблем. Штом станува збор за дискови, бидете сигурни дека UHP-H1 може да ги вчита.

Поддршка за датотеки
Речиси неограничено уживање во звукот

UHP-H1 поддржува голем број 24-битни аудио формати со врвен квалитет, од AAC до WAV и многу повеќе.

Услуги за проследување
Проследувајте и репродуцирајте сè

Репродуцирајте филмови преку USB и домашната мрежа. Овој Blu-ray плеер ги поддржува сите видови на датотеки прикажани погоре, за да можете да ги гледате вашите омилени филмови.

Звук со Bисока Pезолуција

3,2x повеќе пренесени податоци

Добијте го најдоброто од секоја песна

Исто како и конверзијата на видеоснимки со стандардна резолуција во HD, така и песните со звук со висока резолуција имаат подобар квалитет отколку MP3 песните и CD дисковите, овозможувајќи ви да го слушнете секој здив, секој ритам, секоја нота.

Вашите омилени песни - подобрени

Освен репродукција на звук со висока резолуција и квалитет како во студио, UHP-H1 го подобрува и квалитетот на целата ваша музика. DSEE HX го подобрува звукот на CD и MP3 дисковите и другите компресирани датотеки, овозможувајќи ви го целосното доживување од оригиналната снимка.

DSEE HX
Создаден за чист звук

Цврста конструкција што спречува вибрации за беспрекорна репродукција

UHP-H1 е дизајниран да го минимизира ефектот на надворешните вибрации, создавајќи чист и квалитетен звук. Така ќе можете да ги слушнете важните детали.

Куќиште со вкрстена конструкција
Куќиште со вкрстена конструкција

Оваа цврста рамка го минимизира електричниот шум за да добиете звук и слика со висок квалитет.

Лемење од ES класа
Лемење од ES класа

Еколошката легура за лемење, базирана на калај со висока чистина, овозможува да се добие јасен звук со брз одзив.

Конвертор на дигитални во аналогни сигнали
Висококвалитетен DA конвертор

Уживајте во звук без изобличувања, благодарение на висококвалитетниот дигитално-аналоген конвертор.

Елегантен дизајн за врвни перформанси   

Овој стилски уред крие многубројни функции во своите компактни димензии кои ќе придонесат за намалување на нередот од кабли.

Уживајте во подобрување до 4K во реално време

Совршена слика од секој извор, со резолуција до 60p

Напредното подобрување до 4K кај UHP-H1 се приспособува кон резолуцијата на видео изворот. Затоа секогаш ќе уживате во најдобра можна слика.

Зголемување на резолуцијата до 4K
Откривање на шум

Технологијата Super Bit Mapping го открива шумот на сликата.

Зголемување на резолуцијата до 4K
Процес за зголемување на јасноста

Процесот за зголемување на резолуцијата со 16 бита значително го намалува шумот за да се добие појасна слика.

Зголемување на резолуцијата до 4K
Конверзија за HDMI

Квалитетот на сликата ја задржува јасноста, дури и кога ќе се конвертира во 8 бита за компатибилност со HDMI.

Зголемување на резолуцијата до 4K
ОРИГИНАЛНА ВИДЕОСНИМКА
Зголемување на резолуцијата до 4K
ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА РЕЗОЛУЦИЈАТА ДО 4K
Почетна точка за вашата најдобра опрема

Разни опции за поврзување на вашите напредни уреди

Обединете ги сите AV уреди и поврзете ги со UHP-H1. Идеален за гледање фотографии, филмови и услуги за проследување како Spotify, со висококвалитетни приклучоци наменети за сите љубители на технологијата.

Проследувајте со квалитет сличен
на високата резолуција

LDAC пренесува три пати повеќе податоци (со максимална стапка на пренос: 990 kbps) од стандардниот Bluetooth® звук, поради што ќе уживате во содржини со звук со висока резолуција чиј квалитет е сличен со звукот со висока резолуција.

Спецификации и функции

UHP-H1 може да ги репродуцира сите содржини што можете да ги замислите со врвен квалитет, како и со звук со висока резолуција и напредно зголемување на резолуцијата до 4K со 60p. Репродуцирајте и проследувајте сè што ќе посакате и поврзете ги најновите 4K телевизори и друга модерна опрема за да го добиете најдобриот можен звук и слика, независно какви се и од каде се.
  • Слушајте повеќе детали со звукот со висока резолуција и DSEE HX

  • Конструкција која спречува вибрации за појасен звук

  • Репродуцирајте секакви дискови и формати на датотеки

  • Неверојатна слика со зголемување на резолуцијата до 4K со 60p

  • Два HDMI излези за поделба на A/V и појасен звук

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина