Големина и тежина

Димензии (ШxВxД мм)
430 мм x 108 мм x 367 мм
Димензии (ШxВxД инчи)
17 инчи x 4 3/8 инчи x 14 1/2 инчи
Тежина (кг)
прибл. 3,5 кг
Тежина (фунти)
7 Ib 11 1/2 oz

Општи карактеристики

Автоматски режим на подготвеност
-
Енергетски потреби
AC 100-240 V 50 / 60 Hz
AC адаптер
Да
Потрошувачка на енергија
1,8W
Додаток
Адаптер за 45 rpm

Грамофон

Систем на придвижување
Ременски погон
Брзина
33 1/3 rpm, 45 rpm
Кружна плоча
Лиен алуминиум со дијаметар од 296 мм
Материјал на ARM-цевка
Алуминиум
Заменливо куќиште на главата
Не
Тип на картриџ
мм
Автоматско вклучување
Да
Автоматско враќање
Да
Автоматско запирање
Да
RCA-приклучок или кабли
RCA кабел
Приклучок за заземјување
Не
Моно излез
Да
Линиски излез (вграден моно предзасилувач)
Да
ИЗБОР НА ЗАСИЛУВАЊЕ
Ниски (-4 dB) / Средни (0 dB) / Високи (+6 dB)
Прекинувач за избор на моно / линиски излез
Да
Приклучок за USB
Не

Функции

Слика од Грамофон со опции за поврзување преку BLUETOOTH®

Оригинален звук од грамофонски плочи. Нова безжична слобода.

Доживејте ги одново безвременските грамофонски плочи со практични контроли и стабилна BLUETOOTH®-врска. Со грамофонот PS-LX310BT ќе уживате во јасен и природен звук, без разлика дали одново ја доживувате омилената песна или споделувате неверојатна мелодија со семејството.

Слика од Грамофон со опции за поврзување преку BLUETOOTH®

Безжичен звук од винил

Сега ќе можете да уживате во вашите грамофонски плочи заедно со придобивките што ги нуди безжичната технологија. Поврзете се преку технологијата BLUETOOTH® за да ги слушате омилените плочи преку безжични звучници или слушалки.

Слика од Грамофон со опции за поврзување преку BLUETOOTH®

Започнете да ги слушате плочите веднаш

Поврзете ги вашите уреди со BLUETOOTH® за да слушате без кабли или поврзете го вашиот систем за звук директно преку вградениот излез. Независно од изборот, ќе можете брзо и лесно да го поставите системот и да репродуцирате музика.

Слика од Грамофон со опции за поврзување преку BLUETOOTH®

Автоматска репродукција во еден чекор

Благодарение на функцијата „Потполно автоматска репродукција во еден чекор“, грамофонот автоматски ќе ја спушти рачката за тон, ќе го одреди ритамот и ќе започне да репродуцира музика од уредот впарен преку BLUETOOTH®. А кога плочата ќе заврши, треба само да се опуштите бидејќи рачката за тон автоматски ќе се врати во нејзината неутрална положба.

Слика од Грамофон со опции за поврзување преку BLUETOOTH®

Извлечете повеќе од вашата музика

Сакате да извлечете максимум од грамофонските плочи? Прилагодете го преклопникот за засилување според нивото на звук на плочата за да ја слушате музиката без изобличувања.

Слика од Грамофон со опции за поврзување преку BLUETOOTH®

Нова рачка за тон за врвен звук

Рачката за тон која има нов и прав дизајн и цврста алуминиумска конструкција го подобрува следењето за да овозможи стабилна репродукција, моќен бас и богат и јасен звук.

Слика од Грамофон со опции за поврзување преку BLUETOOTH®

Дебел капак за прав за репродукција на совршени тонови

Подебелиот капак за прав го придушува акустичниот притисок од вашите звучници за да добиете поголема стабилност и помало изобличување. Тој може да се отстрани, овозможувајќи ви да ја слушате музиката на ваш начин.

Слика од Грамофон со опции за поврзување преку BLUETOOTH®

Алуминиумска плоча за стабилност во движење

Грамофонот има механизам со ременски погон и плоча од лиен алуминиум. Плочата е цврста, лесна и стабилна додека ротира за да овозможи појасна репродукција на вашата музика.

Слика од Грамофон со опции за поврзување преку BLUETOOTH®

Изглед кој е подеднакво добар со звукот

Поставен за лично задоволство во спалната соба или изложен во дневната соба - минималистичкиот дизајн и елегантната и рамномерна завршна обработка на грамофонот совршено ќе се вклопи во вашиот дом за да уживате во грамофонските плочи.

Слика од Грамофон со опции за поврзување преку BLUETOOTH®

Тој се адаптира според вашиот избор

Имате време да пуштите класична музика? Адаптерот со брзина од 45 rpm е уредно складиран во неговото лежиште.