Слика од Грамофон со опции за поврзување преку BLUETOOTH®
Слика од Грамофон со опции за поврзување преку BLUETOOTH®
Слика од Грамофон со опции за поврзување преку BLUETOOTH®
Слика од Грамофон со опции за поврзување преку BLUETOOTH®
Слика од Грамофон со опции за поврзување преку BLUETOOTH®
Слика од Грамофон со опции за поврзување преку BLUETOOTH®
Оригинален звук од грамофонски плочи. Нова безжична слобода.

Доживејте ги одново безвременските грамофонски плочи со практични контроли и стабилна BLUETOOTH®-врска. Со грамофонот PS-LX310BT ќе уживате во јасен и природен звук, без разлика дали одново ја доживувате омилената песна или споделувате неверојатна мелодија со семејството.

Приказ од горна страна на грамофонот со детална слика од копчето за впарување преку BLUETOOTH®
Безжичен звук од винил

Сега ќе можете да уживате во вашите грамофонски плочи заедно со придобивките што ги нуди безжичната технологија. Поврзете се преку технологијата BLUETOOTH® за да ги слушате омилените плочи преку безжични звучници или слушалки.

Вашите омилени албуми, на вашите омилени уреди
Безжичен звучник од Sony на маса во дневната соба
Безжични звучници

 

Звучник во вид на лента со BLUETOOTH® од Sony ставен на полица
Звучници во вид на лента

 

Слушалки со поништување на шум и BLUETOOTH® од Sony ставени на маса
Headphones

 

Започнете да ги слушате плочите веднаш

Поврзете ги вашите уреди со BLUETOOTH® за да слушате без кабли или поврзете го вашиот систем за звук директно преку вградениот излез. Независно од изборот, ќе можете брзо и лесно да го поставите системот и да репродуцирате музика.

Слика на која е прикажано како грамофонот PS-LX310BT се поврзува со жични и безжични уреди
Контролирајте ја вашата музика без напор

Грамофонот е дизајниран со минималистички стил заради лесна контрола со автоматска репродукција во еден чекор. Треба само да ги изберете омилените плочи и да уживате во музиката.

Слика на која е прикажано како да пуштите плоча со притиснување на копчето за автоматска репродукција во еден чекор
Автоматска репродукција во еден чекор

Со функцијата „Потполно автоматска репродукција во еден чекор“, грамофонот автоматски ја спушта рачката за тон, го одредува ритамот и започнува да репродуцира музика од уредот впарен преку BLUETOOTH®.
А кога плочата ќе заврши, рачката за тон автоматски ќе се врати во нејзината неутрална положба.

Слика на која е прикажано како преклопникот за засилување може да се користи за усогласување на нивото на звукот од плочата
Извлечете повеќе од вашата музика

Сакате да извлечете максимум од грамофонските плочи? Прилагодете го преклопникот за засилување според нивото на звук на плочата за да ја слушате музиката без изобличувања.

Уживајте во реалниот звук на винилот

Од џез и класично кончерто до хип-хоп ритами и поп хитови - што и да изберете, ќе уживате во топлиот и рамномерен звук на винилот благодарение на врвната изработка на грамофонот.

Слика одблиску од новодизајнираната права рачка за тон од алуминиум на безжичниот грамофон
Нова рачка за тон за врвен звук

Рачката за тон која има нов и прав дизајн и цврста алуминиумска конструкција го подобрува следењето за да овозможи стабилна репродукција, моќен бас и богат и јасен звук.

Грамофон PS-LX310BT со BLUETOOTH®, со затворен капак за прав
Дебел капак за прав за репродукција на совршени тонови

Подебелиот капак за прав го придушува акустичниот притисок од вашите звучници за да добиете поголема стабилност и помало изобличување. Тој може да се отстрани, овозможувајќи ви да ја слушате музиката на ваш начин.

Детална слика од алуминиумската плоча за јасна и стабилна репродукција
Алуминиумска плоча за стабилност во движење

Грамофонот има механизам со ременски погон и плоча од лиен алуминиум. Плочата е цврста, лесна и стабилна додека ротира за да овозможи појасна репродукција на вашата музика.

Изглед кој е подеднакво добар со звукот

Поставен за лично задоволство во спалната соба или изложен во дневната соба - чистиот и минималистички дизајн на грамофонот совршено ќе се вклопи во вашиот дом за да уживате во грамофонските плочи.

Уметноста на винилот

Грамофонот се одликува со елегантна и рамномерна завршна обработка, како и со врвен изглед и чувство какви што заслужува одличната музика.

Приказ од предната страна каде што се гледа елегантниот дизајн на грамофонот со BLUETOOTH®
Страничен приказ на грамофонот со BLUETOOTH®, со детална слика од адаптерот за 45 rpm
Тој се адаптира според вашиот избор

Имате време да пуштите класична музика? Адаптерот со брзина од 45 rpm е уредно складиран во неговото лежиште.

Спецификации и функции

Уживајте во топлиот звук на винилот насекаде во вашиот дом благодарение на PS-LX310BT што лесно се поврзува преку BLUETOOTH®. Автоматската репродукција во еден чекор ви овозможува да репродуцирате омилена музика од плочите со допирање едно копче, а новодизајнираната рачка за тон нуди поголемо уживање при слушањето.
  • Едноставно поврзување преку BLUETOOTH®

  • Поддржува моно и линиски излез благодарение на вградениот моно еквалајзер

  • Две брзини на работа: 33⅓ и 45 rpm

  • Автоматска репродукција во еден чекор за едноставно ракување

  • Новодизајнирана рачка за тон за врвна и јасна репродукција

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина