NAS

Синхронизација со PC (музика/видео/фотографии)
ДА/-/-

Апликации

Апликација за автоматско синхронизирање со компјутери
ДА (D/L)
Апликации за мобилни телефони (Android/ iOS)
ДА (D/L)

Функции

Кодек за репродукција
DSDIFF(DSD), DSF, WAV (LPCM), AIFF (LPCM), WMA, FLAC, ALAC, MP3, AAC, ATRAC (NON DRM)
Максимален број на музика
20.000 наслови
Автоматска синхронизација на музика од компјутер
ДА (преку рутер)
Анализа на 12 тонови
ДА
Grace Note
ДА
Репродукција без прескокнувања
ДА
Вклучена/исклучена нормализација на јачината на звукот
Автоматски/исклучено
Тајмер за заспивање
ДА (120/90/60/30 мин.)

Звук

DSEE автоматски/исклучено
ДА
Технологија за преработка на DSD
ДА

Мрежни карактеристики

Wi-Fi®
ДА (IEEE802.11b/g/n)
Етернет
1000BASE-T/100BASE-TX/10BASE-T
Ажурирање преку мрежа
ДА
Режим на подготвеност на мрежа
ДА

Интерфејс

Влезни и излезни приклучоци
Аналоген аудио влез (2) USB за надворешен HDD (2) Излез за IR проследување (1)

Општо

Вкупно изобличување на хармоници
Помалку од 0,0015%
Фреквентен одзив
2Hz-80kHz(-3dB)
Динамички опсег
Повеќе од 105dB

Засилувач

Тонска контрола
Предни (бас / високотонец)

Моќност

Енергетски потреби
230 V 50/60 Hz
35W
Автоматски режим на подготвеност
ДА

Екран

LCD
4,3инчи, LCD екран
Контрола на осветленоста на LCD екранот
Макс./високо/средно/ниско/исклучено
Режим на исклучен LCD екран
ДА

Еколошки, заштеда на енергија

Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност)
0.3W
Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност во мрежа) - приклучоци
2,3W (етернет) / 2,3W (Wi-Fi®) / 2,3W (сите приклучоци и мрежи поврзани)
Режимот на подготвеност е активиран
По 20 минути
Режимот на подготвеност во мрежа е активиран – приклучоци
По 20 минути (етернет, Wi-Fi®)
Преклопник за вклучување/исклучување на безжична(и) мрежа(и)
Променете ги мрежните поставки (Поставки --Мрежни поставки --Поставки за интернет: "Жично поставување" или "Безжично поставување")

Опции на бои

silver

Што има во пакетот

  • Далечински управувач:RM-ANU183/S(1)
Placeholder

Функции

Звук со Bисока Pезолуција

Звукот со висока резолуција ќе ја пренесе вашата дигитална музика на повисоко ниво. Преку претворување на аналогната музика во дигитална со повисока стапка во однос на CD дисковите – 24 бита/192kHz, за разлика од стапката од 16 бита/44,1kHz кај CD дисковите – звукот со висока резолуција обезбедува звук со подобар квалитет од CD дисковите, така што вие уште повеќе ќе се доближите до оригиналната студиска снимка.

Слика од HDD плеер за звук со висока резолуција

Процесор DSD Re-mastering

Процесорот DSD Re-mastering кој е вграден во HDD аудио плеерот врши претворување на дигиталните музички фајлови во DSD аудио, што ќе ви овозможи да уживате во секоја песна со звук со висока резолуција, со квалитет подобар во споредба со CD дисковите.

Повеќе начини за управување со вашата збирка

Благодарение на LCD екранот кој е поставен на предната страна, вие ќе можете едноставно да се движите низ целата ваша збирка. Алтернативно, преземете ја наменската апликација за паметни телефони и управувајте со вашата музика преку апликацијата.

Слика од HDD плеер за звук со висока резолуција

Автоматско префрлување на фајлови

Секогаш кога ќе додадете нова музика во вашата збирка, HDD аудио плеерот автоматски ги копира фајловите од вашиот компјутер на вградениот хард диск на плеерот преку LAN или Wi-Fi® врска.

Компатибилни формати

Вие ќе можете да уживате во целата ваша збирка, без оглед на форматот на фајловите. HDD аудио плеерот поддржува широк опсег на компресирани и некомпресирани типови на фајлови, вклучувајќи FLAC, WAV, AIFF, DSD (DFF) и DSD (DSF).

Слика од HDD плеер за звук со висока резолуција

База на податоци на интернет

Преку споредување на вашата музичка збирка со база на податоци од интернет, HDD аудио плеерот обезбедува имињата на изведувачите и насловите на песните секогаш да бидат ажурирани. Исто така, кога додавате музика плеерот автоматски ги додава насловите на песните, така што никогаш нема да наидете на мистериозни безимени песни.

Меморија која може да се проширува

Вградениот хард диск од 1TB е дизајниран за сместување дури и на најголемите музички збирки. Сепак, доколку ви се јави потреба за зголемување на просторот за складирање, решението е едноставно: само поврзете надворешен хард диск на HDD аудио плеерот преку USB и ќе бидете подготвени.