Аудиоопрема за автомобил

Аудиоопрема за автомобил

Аудиоопрема за автомобил
XS-162GS | 2-системски компонентни звучници од 16 см (6 ½")

XS-162GS

НОВО

Извршете надградба со компактни компонентни звучници

XS-162GS

Запознајте се со нашиот звучник XS-162GS од висока класа за надградба на вашите фабрички звучници. Композитниот полипропиленски конусен вуфер нуди бас со целосен опсег, а посебниот високотонец со мека свилена купола нуди јасни и природни детали, за вашите патувања да се претворат во реално аудиодоживување.

  • XS-162GS

    НОВО


 Слика од предната страна на звучникот XS-162GS

Композитен полипропиленски конусен вуфер

Издржливата полипропиленска мембрана нуди длабок бас, а придушените максимуми и минимуми на средните и високите фреквенции овозможуваат непречена интеграција со високотонецот.

 Слика одблиску од прстенестиот раб од пенеста гума на звучникот XS-162GS

Прстенест раб од пенеста гума

Прстенестиот раб на вуферот е изработен од пенеста гума што има структура со матрица исполнета со воздух и што е лесна, издржлива и има оптимални карактеристики за придушување за да обезбеди бас со брз одзив.

 Слика од три високотонци од Sony

Високотонец со мека свилена купола

Направен врз основа на технологија создадена за нашите врвни звучници,  високотонецот со мека купола нуди рамен фреквентен одзив и пошироко распространување. Освен тоа, неговата свилена мембрана придонесува за природен и остар звук со прифатлива внатрешна загуба.

Новодизајнираните адаптери за аголно и површинско монтирање овозможуваат флексибилна инсталација во различни видови на возила за да добиете најдобри акустични резултати.

 Слика од спојната мембрана со прогресивна висина на звучникот XS-162GS

Спојна мембрана со прогресивна висина

Спојната мембрана со акустична оптимизација овозможува звук со голема приемна моќност и проток на воздух, со профил дизајниран за побрзо и попрецизно обложување на конусот на звучникот.

 Слика одблиску од динамичниот дифузер на воздухот XS-162GS

Јадро со динамичен дифузер на воздухот

Јадрото што ја придушува резонанцата кај вуферот XS-162GS помага во создавање на идеалниот фреквентен одзив, сè до точката на преклопување со соодветните високотонци. Вградениот динамичен дифузер на воздухот овозможува ефикасна циркулација на воздухот за непречен од на конусот и ладење на звучната намотка.

 Слика со технички цртеж од звучникот XS-162GS, се гледаат димензиите

Едноставна инсталација

Помалото куќиште на високотонецот и плитката корпа на вуферот ги намалуваат физичките пречки со фабричките решетки. Сериските мрежи од свртници овозможуваат лесно поврзување и инсталација во голем број различни возила.

 Слика за споредба на претходното и тековното пакување со изоставање на боите и намалување на текстот за 90% на левата страна

Не се штетни за животната средина

Нашите производи имаат стилски дизајн и не се штетни за животната средина. За пакувањето на XS-162GS, 98% од перничињата се направени од хартиени материјали, а во споредба со претходниот модел, едноставноста и должината на отпечатените информации се внимателно ревидирани за да се намали употребата на мастило за печатење за приближно 90%, што е доказ за посветеноста на Sony за намалување на своето влијание врз животната средина.

Композитен полипропиленски конусен вуфер од 16 см (6½")

Високотонец со мека свилена купола од 2,0 см (¹³⁄₁₆")

Максимална моќност од 250­W / номинална моќност од 40­W / CTA RMS-моќност од 45 W

Фреквентен одзив: 50 Hz - 24 kHz

Чувствителност: 89 dB (1 W / 1 м)

ДИМЕНЗИИ

КОМПОНЕНТИ

Еко порака

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности.