Фотоапарати со заменливи објективи

Фотоапарати со заменливи објективи

Фотоапарати со заменливи објективи

ILME-FX30 Текст за воведно видео

Лого Alpha

 

Текст „Нурнете во светот на снимањето филмови“

 

Текст „Cinema Line FX30“ прикажан врз ротирачка снимка од камерата FX30 со прикачена XLR-рачка

 

Снимка од корисник во шума кој држи камера FX30 и ја проверува снимката на задниот LCD-екран

Текст „Впечатливо раскажување на приказни преку работен процес со Log“ прикажан врз снимки со поделен екран од два субјекта

Текст „Брз и прецизен автоматски фокус“ прикажан врз снимка од субјект кој оди кон камерата, а лицето останува во фокус; потоа снимка со забавени движења од велосипедистка која исто така останува во фокус додека се доближува до камерата и излегува од кадарот

 

Текст [R1] Ненадмината преносливост“ прикажан врз снимка од локација на која субјект оди со бастун, кој го следи корисник што носи камера ставена во механизам за стабилизација

 

Наслов „Главни карактеристики на FX30“
Текстови „Филмско изразување“, „Различни помошни функции за фотографирање“ и „Интуитивно ракување и опции за проширување за професионалците“

Другите исчезнуваат и останува првиот Текст „Филмско изразување“

 

Текст „Нов сензор APS-C со формат што е еквивалентен на Super 35 мм“ прикажан врз слика од предната страна на камерата, на која сензорот за слика е видлив преку приклучокот за објективи

Текст „Сензор со 20,1* милиони точки, задно осветлување и маргина на грешка од 14+ чекори“ прикажан врз логото „Exmor R CMOS-сензор“ и проширен претходен приказ на сензорот што е видлив преку приклучокот за објективи
Текст во фуснота „* Ефикасни за видео. 26 милиони точки за фотографии“.

Текст „Обработка на сите точки без соединување и прекумерно семплирање со 6K-резолуција за 4K-видеоснимки“ прикажан врз поделен екран на кој левата слика е зголемена верзија од десната слика; текстови на левата слика: „6K“ и „6K 16:9“ со ознаки на кои пишува 5976 точки x 3356 точки; текстови на десната слика: „4K“ и „4K 16:9“ со ознаки на кои пишува 3840 точки x 2160 точки

Зголемување на цел екран на истиот видеозапис

Текст „S-Log3 претставува платно за вистинска индивидуална креативност” прикажан врз екран поделен на 3 дела на кој се прикажува истиот видеозапис од субјектот со различни бои

Текст „Овозможување флексибилност на градирање за прецизно изразување на замислата на креаторите“ прикажан врз снимка од компјутерски екран на кој е прикажан кориснички интерфејс за градирање со прозорец за видео и различни поставки за градирање

Текст „Три режими за снимање со Log за прецизна контрола на снимањето“ прикажан врз снимка од менито „Снимање со Log“ на камерата

Текст „Flexible ISO за континуирано фотографирање во променливи услови на осветлување“ прикажан врз снимка од LCD-екранот на камерата при снимање, на кој се гледа како чувствителноста ISO се менува автоматски; потоа следи претходната снимка на која се гледа како корисникот го следи субјектот од потемно во посветло опкружување

Текст „Користење на Cine EI со дигитална филмска камера при основна вредност на ISO“ врз снимка од LCD-екранот на камерата на кој се затемнува сликата како што се менува поставката за EI

Текст „Мал шум и широка маргина на грешка“ прикажан врз снимка од субјект кој се симнува по скали; прво со текст „Основна вредност на ISO 800“, а потоа со текст „Основна вредност на ISO 2500“ со зголемена осветленост

Текст „Cine EI Quick за автоматски избор на основна вредност на ISO во зависност од условите на осветлување” прикажан врз снимка од LCD-екранот на камерата со текст „Основна вредност на 800 (L)”, а потоа текст „Основна вредност на ISO 2500 (H)”, на кој се прикажува користењето на

Текст „Стандардно видео изгледа монотоно без градација“ прикажан врз снимка од LCD-екран на фотоапарат на кој се прикажува видео што изгледа сиво и има избледени бои

Текст „Користете ги омилените LUT за мониторинг“ прикажан врз снимка од LCD-екран на фотоапарат на кој се прикажува видео со избледени бои; потоа корисникот притиснува копче на фотоапаратот, на екранот се прикажува „Display LUT: On“ и боите на видеото се подобруваат значително

Текст „Ефикасни работни процеси со софтверите Catalyst Browse и Prepare и дополнителната компонента Prepare“ прикажан врз снимка од компјутерски екран што прикажува кориснички интерфејс на софтвер

Текст „S-Cinetone нуди природни тонови на кожа и филмски изглед без градација“ прикажан врз снимка од два субјекти кои вечераат и разговараат, едниот од нив е свртен кон фотоапаратот, а другиот е завртен со грб кон фотоапаратот, со умерени ефекти на дефокусирање во заднина

 

Наслов „Главни карактеристики на FX30“
Текстови „Филмско изразување“, „Различни помошни функции за фотографирање“ и „Интуитивно ракување и опции за проширување за професионалците“

Другите текстови исчезнуваат и останува текстот „Различни помошни функции за фотографирање“

 

Текст „Широко покривање од 97% x 93% со брз и хибриден AF“ прикажан врз реприза од снимка од жена која вози велосипед и останува во фокус додека се доближува кон фотоапаратот и излегува од кадарот на снимката, одозгора се прикажува правоаголник што ја означува површината покриена со AF, зафаќајќи 97% вертикално x 93% хоризонтално од површината на сликата

Текст „Прецизното автоматско фокусирање ви овозможува да се посветите на креативно обликување на кадарот“ прикажан врз реприза од снимката од субјект кој оди со стап и корисник кој држи фотоапарат ставен во механизам за стабилизација и го следи субјектот одзади

Текст „Следење во реално време за прецизно фокусирање на субјектите во движење“ прикажан врз снимка од LCD-екран на фотоапарат што прикажува реприза од снимката со жената која вози велосипед, со бел правоаголник врз левото око што означува дека е активна функцијата за AF на очи во реално време

Текст „Технологијата за AF на очи во реално време фокусира континуирано“ прикажан врз реприза од снимката од субјектот кој оди кон фотоапаратот и неговото лице е во фокус; потоа истата снимка се прикажува на LCD-екран на фотоапарат со бел правоаголник врз регионот на очите на субјектот, што означува дека е активна функцијата за AF на очи во реално време

Текст „Менувањето на фокусната должина е можно заради поместување на фокусот врз друг субјект при AF“ прикажан врз снимка од фокус врз субјект во преден план што потоа преминува врз субјект во заднина

Текст „Стабилизација со активен режим, како и метаподатоци подготвени за обработка по снимањето“ прикажан врз снимка од корисник кој се движи и фотографира субјект кој се движи на крајбрежна локација
Текст во фуснота „* Со компатибилни објективи“

 

Слика од корисник кој седи на маса и менува објективи

Текст „Објективи од серијата G Master™ за врвна резолуција и рамномерно дефокусирање“ прикажан врз снимка од група објективи G Master

Текст „FE 85 мм F1,4 GM“ прикажан во горниот десен агол
Текст „Брзи примарни објективи за прекрасно дефокусирање“
прикажан врз портрет од субјект наспроти дефокусирана заднина

 

Текст „E-приклучокот овозможува неограничен стилистички избор“ прикажан врз снимка од група објективи со E-приклучок

 

Текст „E PZ 10-20 мм F4 G“ прикажан во горниот десен агол
Текст „Моторизираниот зум нуди динамичко визуелно изразување“
прикажан врз снимка во која се одзумира приказ од субјекти кои се симнуваат по скали

Наслов „Главни карактеристики на FX30“
Текстови „Филмско изразување“, „Различни помошни функции за фотографирање“ и „Интуитивно ракување и опции за проширување за професионалците“

Другите исчезнуваат и останува вториот Текст „Интуитивно ракување и опции за проширување за професионалци“

 

Текст „Компактно куќиште што овозможува интуитивно ракување и опции за проширување“ прикажан врз претходната снимка на која се гледа како корисникот го следи субјектот, држејќи ја камерата ставена во механизам за стабилизација

Текст „Цврста, но лесна магнезиумска легура“ прикажан врз слика од предната лева страна на FX30 со прикачен објектив, а потоа детален приказ на компонентите на куќиштето со магнезиумска легура

Текст „Приспособлив вентилатор за сигурно континуирано снимање” прикажан врз дијаграм од вентилатор и други структури за дисипација на топлина со стрелки што го означуваат протокот на воздух

Текст „Ефикасно снимање со моментален пристап до најчесто користените параметри“ прикажан врз снимка од LCD-екранот на камерата на кој се гледаат главните поставки за снимање

Текст „Интуитивно повлекување со прстот на екранот на допир за менито со функции” прикажан врз снимка од LCD-екран со цртеж на кој е прикажан прстот на корисникот како повлекува нагоре од долниот дел на екранот за да го отвори менито со функции

Текст „Обликувајте го кадарот на сликите, без покривање на информациите за снимање“ прикажан врз снимка од LCD-екран на која се гледа прозорец за видео со информации за снимањето кои не се прикажани едни врз други, туку околу маргините

Текст „Провидни сигнални светилки за снимање кои се видливи од секој агол“ прикажан врз снимка од задната страна на FX30; кога корисникот ќе почне да снима, неколку сигнални светилки на различни места на куќиштето светат во црвена боја; потоа слична снимка од предната и горната страна на која се гледа како светат сигналните светилки на предната и горната страна

 

Текст „Два вида на ознаки за снимки може лесно да се додадат при снимањето / репродукцијата“ прикажан врз снимка од LCD-екран; кога субјектот ќе се појави на тобоганот, ќе се прикаже известувањето „Додадена е ознака за снимка 1.“

Текст „Неколку маркери за сооднос на слика прикажани едни врз други, вклучувајќи и за вертикално снимање“ прикажан врз снимка од менито Снимање > Приказ на маркер во кое е избрана опцијата „Маркер за сооднос на слика“; потоа снимка од менито „Маркер за сооднос на слика“ во кое е означена опцијата „9:16“; потоа снимка од две лица кои стојат на тревник врз кои се прикажува бел правоаголник што го означува соодносот на слика

 

Текст „Истовремено снимање преку прокси сервер заради ефикасни работни процеси за уредување” прикажан врз снимка од менито „Снимање преку прокси сервер“ во кое е означена опцијата „Вклучено“; потоа снимка од менито „Фотографирање > Квалитет на слика > Поставки за прокси сервер“ во кое опцијата „Снимање преку прокси сервер“ е поставена на „Вклучено“; потоа менито „Поставки за снимање преку прокси сервер“ во кое е означена опцијата „9 M 4:2:0 10 бита“

 

Текст „Повеќе опции за проширување со 5 отвори со навој и приклучок за повеќе интерфејси (MI)“ прикажан врз снимка од камерата FX30 од 3 различни агли, на која се означени приклучокот за повеќе интерфејси, кабелот со приклучок итн.

Текст „Отвор со навој што се користи за надворешен монитор и приклучок за повеќе интерфејси што се користи за микрофон“ прикажан врз снимка од камера во рака со надворешен монитор прицврстен во отворот со навој на левата страна и микрофон со заштита од ветер прикачена на приклучокот за повеќе интерфејси

Текст „XLR-рачката има XLR-влез за звук и се прикачува на FX30 преку приклучокот за повеќе интерфејси“ прикажан врз снимка од XLR-рачката прикачена на FX30 преку приклучокот за повеќе интерфејси, а на XLR-рачката е прикачен микрофон со насочување преку кабел за звук. Корисник држи фотоапарат во рака, во многу ниска положба
Текст во фуснота „* XLR-рачката (XLR-H1) се испорачува само со ILME-FX30“

Текст „Одлична стабилност при снимање од низок агол“ прикажан врз снимка од корисник кој во рацете носи фотоапарат со прикачена XLR-рачка и оди наназад на плажа додека снима
Текст во фуснота „* XLR-рачката (XLR-H1) се испорачува само со ILME-FX30“

Текст „Излезен 16-битен RAW-сигнал за надворешен RAW-снимач“ прикажан врз слика од задната страна на FX30 со прикачен надворешен монитор што е поврзан преку HDMI-кабел

;Текст „Надворешен мониторинг преку USB кон Xperia PRO-I за приказ на голема екран“ прикажан врз слика од задната страна на камерата FX30 што е поврзана со паметен телефон Xperia PRO-I преку USB-кабел што прикажува голема слика на екранот

Текст „USB-приклучок за комуникација во живо како висококвалитетна веб-камера“ прикажан врз слика од FX30 и компјутер поврзани преку USB-кабел; на компјутерскиот екран се прикажува слика од „ПРОСЛЕДУВАЊЕ ВО ЖИВО“

Текст „Вметнувањето временски код преку USB-приклучокот може да се користи за систем со повеќе камери“ прикажан врз слика од повеќе камери со временски код поврзани преку USB-кабли
Текст во фуснота „* Потребен е изборниот кабел VMC-BNCM1“

Текст „Wi-Fi со 5 GHz* / 2,4 GHz и Bluetooth®“ прикажан врз слика од FX30 и паметен телефон што комуницираат преку Wi-Fi
Текст во фуснота „* Ограничено во некои земји и региони“

Текст „Два отвори за мемориски картички CFexpress и SD“ прикажан врз слика од задната страна на FX30 каде што се гледаат отворите за медиуми, односно мемориски картички CFexpress и SD

Текст „Корисни метаподатоци за лесно уредување“ прикажан врз снимка од компјутерски екран што прикажува кориснички интерфејс на апликација за уредување; потоа се прикажува снимка на која е означен прозорец за „СНИМАЊЕ МЕТАПОДАТОЦИ“ што прикажува метаподатоци за MP4-видеозапис што е избран од група видеозаписи достапни во апликацијата за уредување
Текст во фуснота „* Потребен е софтверот Catalyst Browse / Prepare или дополнителната компонента Catalyst Prepare (дополнителна компонента за Adobe Premiere Pro)“

Текст „FE 50 мм F1,2 GM“ прикажан во горниот десен агол
Текст „Ефективна компензација на промените во фокусната должина кај објективи од Sony“ прикажан врз слика од компензација на промените во фокусната должина: фокусот преминува од актерот во преден план во актерот во заднина кога клапата ќе се отстрани од кадарот, со мала видлива промена во аголот на гледање
Текст во фуснота „* Со компатибилни објективи“

Текст „Снимање фотографии со 26 MP“ прикажан врз слика од корисник кој снима со FX30

Ротирачки прикази одблиску од куќиштето на FX30

Текст „Нурнете во светот на снимањето филмови“

Текст „Cinema Line FX30“ прикажан врз две слики од камерите FX30; лево: текст „ILME-FX30B“ со приказ на куќиштето на камерата со прикачен објектив; десно: текст „ILME-FX30“ со приказ на куќиштето на камерата со прикачен објектив и прикачена XLR-рачка
Текст во фуснота „* Објективот се продава посебно“

 

Лого SONY