Фотоапарати со заменливи објективи

Фотоапарати со заменливи објективи

Фотоапарати со заменливи објективи

Ви го претставуваме Alpha 7R V | Sony | α

Лого Alpha

Текст „Новосоздаден уред за обработка со AI“ прикажан врз снимка од отпечатена електронска плоча со вграден чип, се гледаат ознаки „SONY“ и „Уред за обработка со AI“

 

 

Текст „61,0 MP и BIONZ XR“ прикажан врз снимка што полека го одзумира сензорот за слика преку отворот за прикачување објективи

Текст „Стабилизација на слика со 5 оски и 8 чекори“ прикажан врз две снимки одблиску од фотоапарат

Текст „Видео во 8K / 4K“ прикажан врз две снимки одблиску од вртливото копче за режими на фотоапаратот

Текст „Нов LCD-екран со променлив агол по 4 оски“ прикажан врз две снимки одблиску од LCD-екран што ротира по различни оски

 

Текст „Еволуирана интелигенција за обработка на слика“

Текст „α7R V“ прикажан врз снимка од фотоапаратот α7R V со прикачен објектив, потоа приказот ротира за да се прикаже предната страна на фотоапаратот

 

Текст „Еволуција предводена од уредот за обработка со AI“ прикажан врз слика со мал контраст од фотосесија со субјект и фотограф

Текст „CMOS-сензор од 35 мм за целосна слика со резолуција од 61,0 MP* и задно осветлување“ и лого „Exmor R CMOS-сензор“ прикажани врз снимка од сензорот за слика снимена преку отворот за прикачување објективи

Текст „Најновиот процесор за обработка на слика BIONZ XR“ прикажан врз снимка од отпечатена електронска плоча со два вградени чипа на кои се гледаат ознаките „BIONZ XR“ и „SONY“

Текст „Наменски уред за обработка со AI“ прикажан врз снимка со цртежи од отпечатена електронска плоча со вграден чип, се гледаат ознаки „SONY“ и „Уред за обработка со AI“

 

Текст „AF со препознавање во реално време“ прикажан врз снимка одблиску од стапало на жена која оди; потоа се прикажува снимка од жена во профил, која потоа се врти кон фотоапаратот

 

Текст „Фотоапаратот користи податоци за формата на субјектите заради прецизно препознавање“ прикажан врз неколку снимки од субјект кој оди и седи во ограден двор, врз снимките се прикажува графика што означува следење на скелетот
Текст во фуснота: „Само за човек“

Текст „Фотоапаратот користи податоци за формата на субјектите заради прецизно препознавање“ прикажан врз две снимки од LCD-екран на фотоапарат што ја прикажува истата сцена од жената која оди во шума; лево: текст „Тековен модел (α7R IV)“ кај кој автоматскиот фокус преминува врз листовите што се поблиску до фотоапаратот, поради што субјектот не е во фокус; десно: текст „α7R V“ со зелен правоаголник врз субјектот што означува правилно откривање и фокусирање на субјектот
Текст во фуснота: „Само за човек“

Текст „Фотоапаратот користи податоци за формата на субјектите заради прецизно препознавање“ прикажан врз проширена фотографија од субјект во фокус, во која листовите во преден план не му пречат на фокусот и се дефокусирани
Текст во фуснота: „Само за човек“

Текст „Фотоапаратот користи податоци за формата на субјектите заради прецизно препознавање“ прикажан врз слика од субјект кој оди во шума, врз субјектот се прикажува бел правоаголник што означува следење на субјектот
Текст во фуснота: „Само за човек“

Текст „Фотоапаратот користи податоци за формата на субјектите заради прецизно препознавање“ прикажан врз слика од субјект кој оди во шума, врз неговото тело се прикажува бел правоаголник што означува следење на субјектот; потоа се прикажува субјектот од задна страна, врз задната страна на главата и шапката се прикажува бел правоаголник што означува следење; потоа се прикажува слика од истиот субјект во профил наспроти шума и небо во заднина
Текст во фуснота: „Само за човек“

Текст „Фотоапаратот користи податоци за формата на субјектите заради прецизно препознавање“ прикажан врз снимка од субјект кој оди по зеленило, прво се прикажува бел правоаголник околу задната страна на главата на субјектот, а потоа се прикажува помал бел правоаголник врз окото на субјектот кога ќе почне да ја врти главата кон фотоапаратот, што означува препознавање; потоа се прикажува слика од истиот субјект во профил наспроти небо во заднина
Текст во фуснота: „Само за човек“

Текст „Фотоапаратот користи податоци за формата на субјектите заради прецизно препознавање“ прикажан врз две снимки од LCD-екран на фотоапарат што ја прикажува истата сцена во која се гледа автомобилски тркач со заштитна кацига што е прикажан од задната страна, влегува во сцената од десна страна и се оддалечува од фотоапаратот по рурален пат, движејќи се кон неколку паркирани автомобили; лево: текст „Тековен модел (α7R IV)“ кај кој автоматскиот фокус преминува врз најблискиот паркиран автомобил, поради што субјектот не е во фокус; десно: текст „α7R V“ со зелен правоаголник врз задната страна на заштитната кацига на субјектот што означува правилно откривање и фокусирање на субјектот; потоа видеозаписот се повторува со зумирани централни региони на секоја снимка; потоа се прикажува фотографија од субјектот во фокус, наспроти дефокусирана заднина
Текст во фуснота: „Само за човек“

 

 

Текст „60%* подобро препознавање на човечки очи“ прикажан врз две снимки од LCD-екран на фотоапарат што ја прикажува истата сцена жена која минува низ сцената од лево кон десно, и друга жена која влегува во сцената во втората половина од снимката, од десно кон лево, во преден план, а притоа кратко го покрива првиот субјект; во двете снимки има зелен правоаголник околу едното око на првиот субјект што означува дека е активен AF на очи во реално време, сè додека не се појави вториот субјект; лево: текст „Тековен модел (α7R IV)“ каде што автоматскиот фокус преминува врз окото на вториот субјект што кратко се појавува во преден план, поради што првиот субјект останува дефокусиран до крајот на снимката; десно: текст „α7R V“ каде што автоматскиот фокус не преминува врз вториот субјект, туку брзо го коригира покривањето за повторно да го фокусира окото на првиот субјект што ќе остане во фокус до крајот на снимката;
потоа процесот се повторува со зумирање на централните региони на двете снимки; потоа се прикажува фотографија каде што се гледа дека првиот субјект е во фокус, а вториот субјект во преден план е дефокусиран
Текст во фуснота: „Внатрешни тестирања на Sony, во споредба со α7R IV“

 

Текст „40%* подобро препознавање животни“ прикажан врз снимка од мачки, со бел правоаголник околу главата на една мачка во профил; потоа, како што мачката ја врти главата кон фотоапаратот, белиот правоаголник се претвора во помал зелен правоаголник врз најблиското око, што означува дека е активно препознавањето очи на животни; потоа се прикажува фотографија од две мачки, таа што е поблиску е остро фокусирана, а другата е дефокусирана во заднина; потоа се прикажува снимка одблиску од предна страна на далматинец; потоа се прикажува снимка од предна страна на бел коњ; потоа се прикажува зумирана снимка од далматинец што седи, а врз неа се прикажува бел правоаголник што означува дека е активно препознавањето животни; потоа се прикажува помал бел правоаголник врз главата; потоа се прикажува снимка од далматинец што седи во профил, со умерени ефекти на дефокусирање во заднина
Текст во фуснота: „Внатрешни тестирања на Sony, во споредба со α7 IV“

 

Текст „Животно“ прикажан врз снимка одблиску од верверичка со ефекти на дефокусирање во преден план и во заднина; потоа се прикажува снимка од неколку елени во висока трева, со фокус врз најблиското животно и ефекти на дефокусирање во преден план и во заднина
Текст во фуснота: „Фотоапаратот може да не ги препознае сите наведени субјекти прецизно во сите услови. Достапни поставки за субјекти: Човек, животно/птица, животно, птица, инсект, автомобил/воз и авион. Другите видови на субјекти, освен наведените субјекти, може да бидат погрешно препознаени во некои случаи“.

 

 

Текст „Птица“ прикажан врз снимка од лебед кој слетува на вода, со ефекти на дефокусирање во преден план и во заднина; потоа се прикажува слика одблиску од граблива птица со силни ефекти на дефокусирање на заднината
Текст во фуснота: „Фотоапаратот може да не ги препознае сите наведени субјекти прецизно во сите услови. Достапни поставки за субјекти: Човек, животно/птица, животно, птица, инсект, автомобил/воз и авион. Другите видови на субјекти, освен наведените субјекти, може да бидат погрешно препознаени во некои случаи“.

Текст „Автомобил“ прикажан врз снимка од висока перспектива од два автомобили што се движат по рурален пат, со бел правоаголник врз предниот дел од првиот автомобил; потоа се прикажува фотографија од двата автомобили снимена на висина на возилата, првиот автомобил е во фокус, а заднината има умерени ефекти на дефокусирање
Текст во фуснота: „Фотоапаратот може да не ги препознае сите наведени субјекти прецизно во сите услови. Достапни поставки за субјекти: Човек, животно/птица, животно, птица, инсект, автомобил/воз и авион. Другите видови на субјекти, освен наведените субјекти, може да бидат погрешно препознаени во некои случаи“.

Текст „Воз“ прикажан врз широкоаголна снимка од локомотива што се движи по шини покрај река, врз предниот дел има бел правоаголник што означува дека е активно препознавањето; потоа се прикажува телефото слика од истата локомотива што минува низ шума, локомотивата е во фокус, а во преден план има силни ефекти на дефокусирање
Текст во фуснота: „Фотоапаратот може да не ги препознае сите наведени субјекти прецизно во сите услови. Достапни поставки за субјекти: Човек, животно/птица, животно, птица, инсект, автомобил/воз и авион. Другите видови на субјекти, освен наведените субјекти, може да бидат погрешно препознаени во некои случаи“.

Текст „Авион“ прикажан врз снимка од долната страна на авион што полетува над фотоапаратот, врз крилата и централниот дел на трупот се прикажува бел правоаголник што означува дека е активно препознавањето; потоа се прикажува фотографија од авионот снимена од левата долна страна, авионот е во фокус, а зад него се гледа небото со облаци врз кои има умерени ефекти на дефокусирање
Текст во фуснота: „Фотоапаратот може да не ги препознае сите наведени субјекти прецизно во сите услови. Достапни поставки за субјекти: Човек, животно/птица, животно, птица, инсект, автомобил/воз и авион. Другите видови на субјекти, освен наведените субјекти, може да бидат погрешно препознаени во некои случаи“.

Текст „Инсект“ прикажан врз видеозапис снимен одблиску од вилинско коњче на стебло, врз главата и телото се прикажува бел правоаголник што означува дека е активно препознавањето, а во заднина има силни ефекти на дефокусирање; потоа се прикажува фотографија од сличен инсект што е во фокус, а во заднина има силни ефекти на дефокусирање; потоа се прикажува сличен видеозапис од пеперутка со бел правоаголник што означува дека е активно препознавањето, а потоа се прикажува фотографија, и двете содржини имаат силни ефекти на дефокусирање на заднината
Текст во фуснота: „Фотоапаратот може да не ги препознае сите наведени субјекти прецизно во сите услови. Достапни поставки за субјекти: Човек, животно/птица, животно, птица, инсект, автомобил/воз и авион. Другите видови на субјекти, освен наведените субјекти, може да бидат погрешно препознаени во некои случаи“.

 

 

 

Текст „Брзина до 10 fps* со AF/AE со следење“ прикажан врз 10 слики од автомобил создадени со континуирано фотографирање, една од сликите е означена
Текст во фуснота: „* Брзина до 8 fps со AF/AE со следење при фотографирање со прегледување во живо. Максималната брзина на континуирано фотографирање ќе зависи од поставките на фотоапаратот. Со механичка бленда“.

Текст „RAW со компресија: до 583*“ прикажан врз снимката од автомобил што беше означена во претходната серија на слики
Текст во фуснота: „* Потребна е мемориска картичка CFexpress Type A CEA-G160T од Sony. Континуиран режим Hi+. Реалниот број на слики може да се разликува во зависност од условите за фотографирање“.

Текст „693 AF-точки со откривање на фаза и прибл. покриеност од 79%“ прикажан врз фотографија од авион, врз кој се прикажува мрежа од 33 x 21 = 693 мали зелени квадрати што означуваат дека сензорите за AF го покриваат поголемиот дел од површината на сликата

Текст „Видлива светилка + IR-сензор“ прикажан врз две слики на екранот; лево: снимка одблиску од фотоапаратот каде што се гледа сензорот, покрај отворот за прикачување објективи, означен со графика; десно: снимка од отпечатена електронска плоча со вграден чип, се гледаат ознаки „SONY“ и „Уред за обработка со AI“

Текст „Подобра контрола на AWB“ прикажан врз фотографија од водопад со гранки од дрво во преден план

 

Текст „Функции за максимална резолуција“ прикажан врз фотографија од фотограф кој се подготвува да фотографира преку визирот

Текст „Вградена оптичка стабилизација на слика со 5 оски за подобри перформанси со 8,0 чекори*“ прикажан врз цртеж од системот за стабилизација на слика, каде што се гледа стабилизација на положбата на сензорот за слика и покрај тоа што се тресе фотоапаратот
Текст во фуснота: „* CIPA-стандарди. Само тресење при вртење нагоре / странично вртење. FE 50 мм F1,2 GM. Исклучено NR при долга експозиција“.

Текст „Корекција на мало заматување на ниво на точка“ прикажан врз екран поделен на два дела со слики од истата сцена со жена и шума во заднина, сликите се зумираат за да се покаже зголемена централна површина, вклучувајќи го и лицето на субјектот; лево: текст „Тековен модел (α7R IV)“ - прикажува слика со заматување; десно: текст „α7R V“ прикажува слика со повисока резолуција

Текст „Постабилно обликување на кадарот со контрола на синхронизацијата помеѓу куќиштето и компатибилните објективи“ прикажан врз цртеж од системот за стабилизација на слика во фотоапаратот и групата леќи во цилиндарот на објективот што се движат во синхронизација со механизмот за стабилизација на слика на фотоапаратот, а притоа положбите на сензорот за слика и групата леќи не се менуваат, и покрај тоа што се тресат фотоапаратот и објективот
Текст во фуснота: „За некои објективи може да биде потребно ажурирање на софтверот. Погледнете ја веб-страницата за поддршка на Sony за информации за компатибилни објективи: https://www.sony.net/dics/7rm5-s/ “

 

Текст „Повеќекратното фотографирање со поместување на сензорот реагира на променливите услови“ прикажан врз слика на која има повеќе слики од планинска сцена што ќе се искористат за спојување при повеќекратното фотографирање со поместување; потоа се прикажува текстот „240 MP*“ врз слика од споената слика; потоа сликата се зумира за да се покаже високата резолуција; потоа мал дел од сликата се зумира уште повеќе за да се покаже некој автомобил
Текст во фуснота: „За спојување ви требаат најновите апликации Imaging Edge Desktop™ Viewer и Edit. Спојувањето на сликите може да не успее ако движењето на фотоапаратот или субјектот предизвика заматување“.

Текст „Снимање 8K-видеоснимки со 24p* (25p)“ прикажан врз снимка од шумски под прекриен со многу мов; потоа се прикажува снимка од шумата; потоа се прикажува снимка од жаба која седи на лист; потоа се прикажува снимка од пчела која оди по стебло на цвет; потоа се прикажува снимка одблиску од отворен бел цвет
Текст во фуснота: „* 24p = 23,98 fps. Режимот за забавени и забрзани движења не е достапен при снимање 8K-видеоснимки во форматот XAVC HS. Функцијата [Снимање APS-C/S35] е поставена на [Исклучено]. Аголот на гледање е прибл. 1,2x поголем“.

Текст „Флексибилен избор на големина на RAW, во зависност од примената“ прикажан врз слика од LCD-екран што го прикажува менито [Вид на RAW-датотека] со 5 достапни опции: [Без компресија], [Компресија без загуби (L)], [Компресија без загуби (M)], [Компресија без загуби (S)] и [Со компресија]; потоа се прикажува врз три слични слики од крајбрежје со планини и текст „L: 60 M“, „M: 26 M“ и „S: 15 M“

Текст „Брз избор* на APS-C-формат со висока резолуција“ прикажан врз две слики на екранот; лево: текст „Целосна слика“ прикажан врз снимка од верверичка со големините „L: 60 M“, „M: 26 M“ и „S: 15 M“; десно:  зголемен е централниот регион на левата снимка, се гледа текстот „APS-C“ и големините „M: 26 M“ и „S: 15 M“
Текст во фуснота: „* Функцијата треба да се додели на приспособливо копче“.

 

Текст „Спектакуларни детали и присуство во видеоснимките“ прикажан врз фотографија од фотограф кој фотографира во шума

Текст „Снимање во 4K-резолуција со прекумерно семплирање од 6,2K-резолуција без соединување на точките“ прикажан врз портрет снимен одблиску од жена во шума со силни ефекти на дефокусирање на заднината, на почетокот гледа лево, а потоа ја врти главата кон и зад фотоапаратот и погледнува надесно; потоа се прикажува портрет од друга жена која се доближува кон фотоапаратот, прави пауза и погледнува нагоре, па десно, со силни ефекти на дефокусирање на заднината
Текст во фуснота: „При снимање во форматот Super 35 мм со 30p (NTSC 29,97 fps) / 25p (PAL) / 24p (23,98 fps). Снимањето може да има ограничувања во зависност од поставките“.

Текст „Нов AF со препознавање во реално време врз основа на AI за видеоснимки“ прикажан врз портрет снимен одблиску од жена со затворени очи и шапка на главата, жената е во фокус, а предниот план и заднината се дефокусирани, околу нејзината глава има бел правоаголник што означува дека е активен AF со препознавање во реално време; потоа се прикажува снимка од воздухопловно летало што се приближува до аеродром, со бел правоаголник што опфаќа голем дел од воздухопловното летало и означува дека е активен AF со препознавање во реално време

 

Текст „Ракување со извонредна резолуција“ прикажан врз слика одблиску од фотоапарат, се гледа раката на корисникот врз вртливото копче за режими

Текст „Нов LCD-екран со променлив агол по 4 оски, од тип 3,2“ прикажан врз две слики на екранот од LCD-екран што ротира по различни оски и се користи под различни агли

Текстови „Нов LCD-екран со променлив агол по 4 оски, од тип 3,2“ и „Резолуција од 2,1 милиони точки*“ прикажани врз слика од фотоапарат со екран што ротира по различни оски

Текст во фуснота: „Прибл.“

Текстови „Нов LCD-екран со променлив агол по 4 оски, од тип 3,2“ и „98° нагоре, 40° надолу, 180° странично, 270° ротација*“ прикажани врз слика од фотоапарат со екран што ротира по различни оски
Текст во фуснота: „Прибл.“

 

Текст „Нов Quad XGA-визир со 9,44 милиони точки*“ прикажан врз слика од фотоапарат со цртеж од структурата на визирот
Текст во фуснота: „Прибл.“

Текст „Два отвори за мемориски картички CFexpress Type A и SD“ прикажан врз слика од фотоапарат со отворен капак за медиуми, каде што се гледаат отворите за медиуми во кои се вметнуваат две картички од различен вид

Текст „Ново главно мени за брз пристап“ прикажан врз слика од LCD-екран на кој се прикажува главното мени

Текст „Вртливо копче за фотографии/видео/S&Q“ прикажан врз снимка одблиску од задна страна на фотоапарат, каде што се гледа вртливото копче за фотографии/видео/S&Q

Текст „Ракување на допир при фотографирање и репродукција“ прикажан врз снимка одблиску од корисник кој допира со прстот по LCD-екранот за да прелистува и зумира слики

Текст „2x2 MIMO за брз пренос на податоци преку Wi-Fi“ прикажан врз снимка од фотоапарат со цртеж за Wi-Fi што прикажува Wi-Fi-сигнал што се распространува од фотоапаратот
Текст во фуснота: „Комуникацијата преку фреквенција од 5 GHz може да биде забранета во некои земји и региони“.

Текст „Далечинско фотографирање (преку компјутер)“ прикажан врз снимка од фотоапарат со цртеж од компјутер и USB-кабел

Текст „Ефикасно префрлување датотеки на FTP“ прикажан врз снимка од фотоапарат со прикачен голем телефото објектив, корисникот држи паметен телефон додека се префрлуваат сликите

Текст „Издржливо куќиште од легура од магнезиум“ прикажан врз снимка од фотоапарат без прикачен објектив, се претвора во графички приказ на компонентите на куќиштето од легура од магнезиум

Текст „Дизајн што е отпорен на прав и влага“ прикажан врз цртеж од локациите на заштитата на фотоапаратот дизајнирана да спречи навлегувањето на прав и влага
Текст во фуснота: „Не се гарантира 100% отпорност на прав и влага.“

Текст „Дизајн што е отпорен на прав и влага“ прикажан врз снимка од фотоапарат што се користи во дождливи услови
Текст во фуснота: „Не се гарантира 100% отпорност на прав и влага“. Капакот на батеријата, капакот на отворот за мемориски картички и капаците на приклучоците мора да бидат затворени и капачето за приклучок за галантерија мора да биде ставено заради максимална заштита од прав и влага. Избришете го фотоапаратот веднаш откако ќе се намокри. Избришете ја влагата под капачето за приклучок за галантерија и/или капаците на приклучоците. Снимено со објективот FE 24-70 мм F2,8 GM II при умерен дожд што не ја оптоварува отпорноста на влага на фотоапаратот“.

Текст „Ефикасна дисипација на топлина за подолго континуирано снимање“ прикажан врз цртеж со стрелки што ги покажуваат внатрешните патеки за дисипација на топлина

 

Наслов „Други функции“ што се прикажува врз листата:

„AF при слаба светлина дури до EV-4*
Постојан DMF
Групирање со фокус
Над 1000 JPEG-слики при континуирано фотографирање**

Креативен изглед со 10 однапред поставени параметри и 8 параметри
Формат на слика HEIF со 10 бита за рамномерни градации
Фотографирање без треперење
Фотографирање без треперење при висока фреквенција

Поврзување со паметни телефони и галантерија
Стандарди за UVC/UAC за користење како висококвалитетна веб-камера

Новиот систем отпорен на прав ја зголемува ефикасноста за отстранување на правта
Издржлива бленда со повеќе од 500.000 циклуси“

Текст во фусноти:
„* AF-S, при ISO 100, објектив F2,0“
„** Потребна е мемориска картичка CFexpress Type A CEA-G160T од Sony. Континуиран режим Hi+. Реалниот број на слики може да се разликува во зависност од условите за фотографирање“.

 

Наслов „Други функции за снимање видео“ прикажан врз листа:
„10-битен 4:2:2 All-I XAVC S-I до 600 Mbps
Гама S-Log3 и простор на бои S-Gamut3.Cine
Маргина на грешка со повеќе од 14 чекори*
S-Cinetone™ за филмски изглед
16-битен RAW-формат преку HDMI-излез**
Стабилизација на слика со активен режим
Компензирање на промените во фокусната должина
Помош при AF
Мапа на фокусот“

Текст во фусноти:
„* S-Log3, тестирања на Sony“
„** Во план е да се обезбеди поддршка за мониторите/снимачите ATOMOS NINJA V HDR и NINJA V+ HDR по промоцијата на производот во октомври 2022 година. Ве молиме контактирајте со ATOMOS за подетални информации“.

 

Приказ од предна страна на фотоапаратот α7R V со прикачен објектив

 

Текст „α7R V“

 

Лого SONY

Заштитни знаци и одрекувања од одговорност