Фотоапарати со заменливи објективи

Фотоапарати со заменливи објективи

Фотоапарати со заменливи објективи

Видеозапис во 4K-резолуција | Alpha 7R V | Sony | α

Лого Alpha

 

Текстови „Видео“ и „Снимено со α7R V“
Текст во фуснота: „Снимено со S-Log3 / S-Gamut3.Cine и градација“.

 

Текст „Еволуирана интелигенција за обработка на слика“ прикажан врз снимка со забавени движења од жена која оди покрај стаклена пирамида

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 24-70 мм F2,8 GM II“ прикажани во долниот лев агол на снимка одблиску од портрет на женско лице; потоа се прикажува портрет од субјект кој стои во ходник додека поминуваат други луѓе, фотоапаратот се доближува до субјектот кој останува во фокус, а потоа заминува

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 16-35 мм F2,8 GM“ прикажани во долен лев агол
Текст „Нова генерација на автоматски фокус со напредно препознавање субјекти“ прикажан врз широкоаголна снимка од субјект кој оди покрај метална / стаклена рамка

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 50 мм F1,2 GM“ прикажани во долниот лев агол на снимка снимена од висока положба од жена која оди покрај метална / стаклена рамка

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 85 мм F1,4 GM“ прикажани во долниот лев агол на портрет од жена која оди кон фотоапаратот покрај метална / стаклена рамка

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 16-35 мм F2,8 GM“ прикажани во долниот лев агол на широкоаголна снимка во профил од субјект кој оди покрај метална / стаклена рамка

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 85 мм F1,4 GM“ прикажани во долниот лев агол на портрет од жена која гледа во горниот десен агол и е во фокус, а во заднина има силни ефекти на дефокусирање; потоа се прикажува портрет од предна страна на друга жена која гледа нагоре и е во фокус, а во заднина има силни ефекти на дефокусирање

 

Текстови „AF со препознавање во реално време | Авион“ и „FE 24-70 мм F2,8 GM II“ прикажани во долниот лев агол на снимка од авион што полетува и го прелетува фотоапаратот

Текстови „AF со препознавање во реално време | Авион“ и „FE 200-600 мм F5,6-6,3G OSS“ прикажани во долниот лев агол на телефото снимка од авион во движење; потоа се прикажува телефото снимка од предна страна на авион што се доближува до аеродром

Текстови „AF со препознавање во реално време | Авион“ и „FE 16-35 мм F2,8 GM“ прикажани во долниот лев агол на широкоаголна снимка од задна страна на авион што се доближува до аеродром

Текстови „AF со препознавање во реално време | Авион“ и „FE 200-600 мм F5,6-6,3G OSS“ прикажани во долниот лев агол на телефото снимка од задна страна на авион што слетува при силен ветер

Текстови „AF со препознавање во реално време | Авион“ и „FE 70-200 мм F2,8 GM OSS II“ прикажани во долниот лев агол на широкоаголна снимка од авион на одредена оддалеченост, се гледа како силуета наспроти небото

 

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 24 мм F1,4 GM“ прикажани во долниот лев агол на широкоаголна снимка од задна страна на жена кој оди во ходник, со мали ефекти на дефокусирање

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 50 мм F1,2 GM“ прикажани во долниот лев агол на портрет во профил од жена која гледа налево

 

Текстови „AF со препознавање во реално време | Автомобил/Воз“ и „FE 24-70 мм F2,8 GM II“ прикажани во долниот лев агол на широкоаголна снимка од локомотива што се движи по шини покрај река

Текстови „AF со препознавање во реално време | Автомобил/Воз“ и „FE 400 мм F2,8 GM OSS“ прикажани во долниот лев агол на телефото снимка од воз што минува низ шума и се движи кон фотоапаратот

Текстови „AF со препознавање во реално време | Автомобил/Воз“ и „FE 24-70 мм F2,8 GM II“ прикажани во долниот лев агол на широкоаголна снимка од локомотива што тргнува од рурална станица

Текстови „AF со препознавање во реално време | Автомобил/Воз“ и „FE 70-200 мм F2,8 GM OSS II“ прикажани во долниот лев агол на телефото снимка од локомотива што минува низ шума; потоа се прикажува широкоаголна снимка од воз што минува низ шумски предел во самрак, со вклучени светла

 

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 135 мм F1,8 GM“ прикажани во долниот лев агол на снимка од две жени во профил; фокусот се задржува врз субјектот во заднина, додека другиот субјект минува низ сцената во преден план; потоа субјектите се вртат еден кон друг, фокусот останува врз лицето на субјектот во заднина, а приказот од задна страна на субјектот во преден план е дефокусиран

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 50 мм F1,2 GM“ прикажани во долниот лев агол на снимка од две жени во профил кои минуваат низ сцената, а фокусот е врз субјектот во заднина; фокусот се враќа врз субјектот во заднина откако е кратко покриен од страна на субјектот во преден план; потоа снимката се повторува, но субјектите си ги замениле своите места и нивните лица се завртени под агол од 90 степени во однос на оската на фотоапаратот

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 85 мм F1,4 GM“ прикажани во долниот лев агол на друга снимка од два субјекти, каде што фокусот се враќа врз субјектот во заднина откако е кратко покриен од страна на субјектот во преден план

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 24-70 мм F2,8 GM II“ прикажани во долниот лев агол на друга снимка од два субјекти, со фокус врз субјектот во заднина, поминуваат зад ѕид во преден план што го попречува погледот кон нив

 

Текстови „AF со препознавање во реално време | Автомобил/Воз“ и „FE 24-70 мм F2,8 GM II“ прикажани во долниот лев агол на снимка од два автомобили на рурален пат што се движат кон фотоапаратот

Текстови „AF со препознавање во реално време | Автомобил/Воз“ и „FE 70-200 мм F2,8 GM OSS II“ прикажани во долниот лев агол на снимка од истите два автомобили што се тркаат по рурален пат, снимени гледајќи наназад од друг автомобил; предниот автомобил останува во фокус и покрај големите промени во оддалеченоста од фотоапаратот; потоа се прикажува телефото снимка од два автомобили што се движат по пат низ шумски предел

Текстови „AF со препознавање во реално време | Автомобил/Воз“ и „FE 24-70 мм F2,8 GM II“ прикажани во долниот лев агол на снимка снимена од висока положба од истите два автомобили што се тркаат по рурален пат; потоа се прикажува снимка од задна страна на двата автомобили што се оддалечуваат од фотоапаратот

 

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 50 мм F1,2 GM“ прикажани во долниот лев агол на снимка од автомобилски тркач кој излегува од паркиран автомобил и оди да се поздрави со колегата кој излегува од следниот паркиран автомобил

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 85 мм F1,4 GM“ прикажани во долниот лев агол на снимка од возач кој се поздравува со колегата; фокусот останува врз возачот иако носи заштитна кацига преку целата глава

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 85 мм F1,4 GM“ прикажани во долниот лев агол на портрет одблиску од жена со закосена шапка во шумски предел, со силни ефекти на дефокусирање во заднина

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 50 мм F1,2 GM“ прикажани во долниот лев агол на снимка од жена во шума, која дрвата повремено ја покриваат и е осветлена со сончева светлина од задната страна; потоа се прикажува снимка од стапалата на субјектот кој оди по шумско тло; потоа се прикажува субјект со шапка и фокусот се задржува врз него, иако дрвата повремено го покриваат; потоа се прикажува субјект кој стои среде шума

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 85 мм F1,4 GM“ прикажани во долниот лев агол на портрет одблиску од жена со шапка, со силни ефекти на дефокусирање во заднина

 

Текстови „AF со препознавање во реално време | Животно“ и „FE 200-600 мм F5,6-6,3G OSS“ прикажани во долниот лев агол на телефото снимка од елен во шумски предел

Текстови „AF со препознавање во реално време | Животно“ и „FE 70-200 мм F2,8 GM OSS II“ прикажани во долниот лев агол на телефото снимка од два елени во шумски предел

Текстови „AF со препознавање во реално време | Животно“ и „FE 200-600 мм F5,6-6,3G OSS“ прикажани во долниот лев агол на телефото снимка од елен што се чисти на зеленило

Текстови „AF со препознавање во реално време | Животно“ и „FE 200-600 мм F5,6-6,3G OSS, телеконвертор од 1,4x“ прикажани во долниот лев агол на телефото снимка од глодач

Текстови „AF со препознавање во реално време | Птица“ и „FE 200-600 мм F5,6-6,3G OSS, телеконвертор од 1,4x“ прикажани во долниот лев агол на телефото снимка од јато галеби на плажа

Текстови „AF со препознавање во реално време | Птица“ и „FE 200-600 мм F5,6-6,3G OSS, телеконвертор од 1,4x“ прикажани во долниот лев агол на телефото снимка од птица која бара храна во плитка вода

Текстови „AF со препознавање во реално време | Животно“ и „FE 200-600 мм F5,6-6,3G OSS“ прикажани во долниот лев агол на телефото снимка од верверичка на гранка од дрво

Текстови „AF со препознавање во реално време | Птица“ и „FE 200-600 мм F5,6-6,3G OSS, телеконвертор од 1,4x“ прикажани во долниот лев агол на телефото снимка од паун

Текстови „AF со препознавање во реално време | Животно“ и „FE 24-70 мм F2,8 GM II“ прикажани во долниот лев агол на снимка одблиску од хранење на коњ, со умерени ефекти на дефокусирање во заднина; потоа се прикажува портрет на коњ од предна страна

Текстови „AF со препознавање во реално време | Животно“ и „FE 70-200 мм F2,8 GM OSS II“ прикажани во долниот лев агол на снимка од мачки, од кои едната е во фокус, со умерени ефекти на дефокусирање во преден план и во заднина

Текстови „AF со препознавање во реално време | Животно“ и „FE 50 мм F1,2 GM“ прикажани во долниот лев агол на снимка од задна страна на далматинец што оди низ куќа

Текстови „AF со препознавање во реално време | Животно“ и „FE 70-200 мм F2,8 GM OSS II“ прикажани во долниот лев агол на портрет во профил од далматинец што седи

 

 

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 50 мм F1,2 GM“ прикажани во долниот лев агол на портрет од жена во шума, дрвата повремено ја покриваат жената, амбиенталната сончева светлина создава индиректно задно осветлување

 

Текстови „AF со препознавање во реално време | Инсект“ и „FE 70-200 мм F2,8 GM OSS II“ прикажани во долниот лев агол на снимка од црна пеперутка на гранка; потоа се прикажува снимка одблиску од пеперутка на гранка со дефокусирана заднина; потоа се прикажува снимка одблиску од вилинско коњче на гранка со дефокусирана заднина

 

Текстови „AF со препознавање во реално време | Човек“ и „FE 24-70 мм F2,8 GM II“ прикажани во долниот лев агол на снимка од два субјекти кои одат по зеленило, се гледаат како силуети наспроти небото; потоа се прикажува снимка од двата субјекти во профил, се гледаат како силуети наспроти небото; потоа се прикажува снимка одблиску од субјект во преден план со дефокусирана заднина; потоа се прикажува снимка од задна страна на еден од субјектите, се гледа како силуета наспроти небото; потоа се прикажува портрет од предна страна на другиот субјект, и тој се гледа како силуета наспроти небото; потоа се прикажуваат снимки од два субјекти кои одат и се гледаат како силуети

 

Лого SONY