МЕМОРИСКИ КАРТИЧКИ

Мемориска картичка CFexpress Type B од серија CEB-G

CFEXPRESS TYPE B MEMORY CARD

Слика од Мемориска картичка CFexpress Type B од серија CEB-G

128GB|256GB|512 GB

Слика од Мемориска картичка CFexpress Type B од серија CEB-G
Слика од Мемориска картичка CFexpress Type B од серија CEB-G
Слика од Мемориска картичка CFexpress Type B од серија CEB-G

Неспоредлива брзина, каде и да сте

Уживајте во брзината со новата мемориска картичка CFexpress

Со неверојатни брзини до 1700 MB/s(читање) и 1480 MB/s(запишување), оваа мемориска картичка е подготвена за идните врвни модели на фотоапарати и видеокамери. Мемориската картичка CFexpress од Sony е дизајнирана за професионални фотографи, видеографи и ентузијасти кои сакаат забрзување на работните процеси со ненадмината брзина и извонредна сигурност. 

Камерман снима динамички случувања

Создадени за неверојатна брзина

Без разлика дали фотографирате со фотоапарати DSLR за целосна слика / без огледало или снимате видео со висока бит-стапка со професионална камера, оваа картичка е доволно брза за да ги долови случувањата. Подгответе се за брзината на фотоапаратите и камерите од иднината.

Картичка CFexpress во опкружување со лоши услови

Создадени да бидат неверојатно издржливи

Тие имаат издржлив дизајн и нудат извонредна цврстина што е над 3x поголема од стандардот за виткање на CFexpress, со дополнителна издржливост тестирана со сила од 70 њутни. Може да се користат во опкружувања со најлоши услови бидејќи се отпорни на паѓање од 5 метри, екстремни температури, рендгенски зраци, статички електрицитет и интензивни UV-сончеви зраци.

Работете побрзо, бидете попродуктивни

Како природна еволуција на стандардите XQD® и CFAST®, мемориските картички CFexpress отвораат нови можности за професионалците. Овозможувајќи работа со датотеки со голема резолуција и снимки со голема брзина во мал и моќен формат, тие се совршени за побрзо работење и поголема продуктивност за да имате повеќе време за креативна работа.

Секвенцијално фотографирање со висока резолуција

Фотографирање со брз одзив

Со брзина на запишување до 1480 MB/s, ова е една од најбрзите мемориски картички. Таа е идеална за континуирано фотографирање динамички случувања во некомпресиран RAW-формат, како моторни трки и диви животни.

Снимање видео со висока бит-стапка

Висока класа на снимање

CFexpress овозможува стабилно снимање видео со висока бит-стапка и 4K-резолуција или поголема, поради што е идеален партнер за врвните видеокамери.

Префрлување податоци од видеокамера во компјутер со голема брзина од картичката

Извонредно ефикасен работен процес

Префрлувајте и архивирајте серии на фотографии со висока резолуција или видеоснимки со висока бит-стапка во компјутер со најголема брзина досега преку читачот на картички MRW-G1, за да имате повеќе време за дообработка и уредување на вашите содржини.

Побрза работа со читачот за картички CFexpress

Побрза работа со читачот за картички CFexpress

Оптимизиран за картичките CFexpress од Sony, овој изборен читач за картички „MRW-G1“ овозможува пренос на податоци преку USB-интерфејс, правење резервни копии со големи брзини и поефикасни работни процеси. Тој е компактен, практичен за носење и поддржува мемориски картички од сериите CFexpress TypeB, XQD G и M од Sony.

Издржлива. Сигурна. Подготвена.

Носете ја картичката CFexpress на спортски настани, надворешно фотографирање и експедиции. Дизајнирана е за долготрајна професионална употреба во опкружувања со најлоши услови како снежни планини и песочни пустини за да можете безгрижно да фотографирате, префрлувате и складирате.

Камерман работи во лоши услови

За места со најтешки услови

Мемориските картички CFexpress со издржлив дизајн нудат извонредна цврстина што е над 3x поголема од стандардот за виткање на CFexpress, со дополнителна издржливост тестирана со сила од 70 њутни, а отпорни се и на паѓање од висина до 5 метри.

Картичката CFexpress може да се користи во најлоши услови

За употреба во најлоши услови

Мемориските картички CFexpress ќе работат беспрекорно при екстремни температури, рендгенски зраци, статички електрицитет и интензивни UV-сончеви зраци.

Media Scan Utility ја скенира и следи вашата меморија

Ја скенира и следи вашата меморија

Со тек на времето, флеш меморијата се аби и престанува да снима податоци. Media Scan Utility автоматски ја скенира вашата мемориска картичка CFexpress и ве информира за нејзината состојба. Потребен е читачот на картички „MRW-G1“ за скенирање на мемориските картички CFexpress Type B од Sony.

Овозможува враќање на изгубените датотеки

Избегнете катастрофа со софтверот за обновување датотеки наменет за сопственици на мемориски картички од Sony што овозможува обновување на случајно избришани датотеки и оштетени фотографии и видеоснимки во денешните најкористени формати.

File Rescue ги враќа изгубените датотеки
Спецификации и функции
Екстремна брзина и сигурност за професионалци на кои им се потребни највисоки перформанси во најекстремни услови. Оваа нова генерација на мемориски картички CFexpress ги заштитува снимените материјали и го забрзува работниот процес на фотографите, видеографите и ентузијастите.
  • Извонредно голема брзина на запишување до 1480 MB/s за секвенцијално фотографирање со висока резолуција

  • Подобрен работен процес со екстремно висока брзина на читање до 1700 MB/s

  • Моќни спецификации за опкружувања со лоши услови

  • Media Scan Utility ја следи состојбата и капацитетот за складирање на вашата картичка

  • Софтверот File Rescue за мемориски картички е достапен за преземање

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина