SRS-ZR5

Безжичен повеќенаменски уред

Реалистичен звук. Безвременски дизајн. Максимално поврзување. Подобрете го звукот во домот со сè-во-едно безжичниот звучник ZR5. 

Уживајте во секоја нота, насекаде  

Уживајте во сите детали на саканата музика во секоја просторија во вашето опкружување. Дознајте како безжичниот звучник ZR5 може да го подобри звукот во вашиот дом.

Песна за секоја просторија

Проследувајте и споделувајте музика низ вашиот дом со Sony | Music Center

Користете Sony | Music Center (претходно наречена SongPal) за да ја групирате вашата музичка опрема од Sony, а потоа проследувајте од различни услуги за музика, паметен телефон или компјутер кон вашиот безжичен звучник ZR5 во различни простории во домот. Контролирајте сè и прилагодувајте го тонот преку интуитивната апликација Sony | Music Center.

Едноставен пристап до вашата музика

Добијте лесен пристап до богат избор на музика и многу повеќе, благодарение на Chromecast built-in (претходно Google Cast™) и Spotify Connect.

Chromecast built-in

Chromecast built-in

Проследувајте музика, онлајн радио и podcast содржини од вашиот паметен телефон, таблет-уред или лаптоп кон вашиот аудио уред. Само допрете го копчето за проследување.

Spotify

Spotify Connect

Репродуцирајте од Spotify преку вашиот аудио уред, користејќи ја апликацијата Spotify како далечински управувач.

Проследувајте со Chromecast built-in

Проследувајте музика, podcast содржини и радио преку повеќе од 100 аудио апликации, вклучувајќи го Google Play™ Music и многу повеќе.

Media Object


Погледнете го во акција

 • Услуги за проследување
 • Квалитет на звукот
 • Батерија на паметен телефон
 • Флексибилно слушање

Уште подобри кога се заедно

ZR5 е идеален звучник за квалитетно безжично слушање. За двојно поголем ефект, купете два звучника ZR5 и впарете ги за да добиете опкружувачки или класичен стерео звук или, пак, поставете ги на различно место во домот.  

 • Безжичен опкружувачки звук
 • Безжичен стерео звук
 • Безжично слушање во повеќе простории

Подобар Bluetooth®

LDAC пренесува приближно три пати повеќе податоци (со максимална стапка на пренос: 990 kbps) од стандардниот Bluetooth® звук, за врвно уживање во безжичното слушање.

LDAC
HDMI®

Поврзете се

HDMI (ARC), USB и AUX приклучоци

ZR5 може да се поврзе преку HDMI (ARC), USB и AUX, што значи дека можете да ги поврзете сите омилени уреди.

2 канали

Мали димензии и моќен звук

Двата пасивни радијатори му овозможуваат на компактниот ZR5 да создава динамички бас. Тој се одликува со вуфер и два високотонци со моќни магнети за извонредна репродукција на музика, што се користат самостојно или како дел од пар стерео звучници.

Дизајн што нуди разновидни опции

ZR5 е стилски и пренослив и се вклопува секаде. Со висина помала од 20 см и тежина помала од 2 кг, неговиот лесен и компактен дизајн може лесно да се вклопи во вашето опкружување. Едноставниот дизајн со дефинирана контура се усогласува беспрекорно во повеќето ентериери. 

Спецификации и функции
Добијте звук каков што посакувате во домот со овој извонреден безжичен звучник. Поврзувањето со еден допир преку Bluetooth® ви нуди лесен пристап до сета ваша музика, а HDMI (ARC) влезот ви овозможува да репродуцирате звук преку телевизорот . Додадете дополнителни звучници за да проследувате во повеќе простории и да добиете богат опкружувачки звук и моќен стерео звук во заднина.
 • Лесно поврзување преку Bluetooth® со NFC со еден допир

 • Апликацијата за мобилни уреди Sony | Music Center нуди едноставна контрола и репродукција на музика преку повеќе звучници

 • Поврзување со телевизори преку HDMI (ARC)

 • Проследувајте музика на едноставен начин преку Chromecast built-in и Spotify Connect

 • 2-системски звучници и два пасивни радијатори за прекрасен звук

Димензии на звучник
Високотонец: Прибл. 14 мм во дијаметар x1, Вуфер: Прибл. 70 мм во дијаметар x1
Влезни и излезни приклучоци
Етернет, влезен мини стерео приклучок, USB A, HDMI (ARC)
Фреквентен опсег на пренос
20 Hz – 20.000 Hz (со семплирање од 44,1 kHz)
Wifi
ДА
Chromecast built-in
Да
Spotify Connect
ДА

Што има во пакетот

AC кабел, Водич за запознавање со Wi-Fi, Упатство за употреба, Гарантен лист

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина