SRS-XE200

Забавувајте се насекаде со гласна музика

Звучникот XE200 нуди исто уживање во звукот за сите присутни на вашата локација. Исто така, лесен е и има практичен ремен за да ја носите вашата музика со вас, каде и да одите.

Функции за повици
Слика од човек кој танцува
LIVE LIFE LOUD

Животот треба да се живее максимално. Тоа значи да се соберете со пријателите, да ја засилите музиката максимално и да танцувате цела ноќ на јасен и богат звук. Со нашите звучници од серија X ќе можете максимално да ги искористите сите моменти, да организирате забави што ќе ги паметите засекогаш и постојано да го живеете животот гласно.

Разгледајте го звучникот SRS-XE200
Подобар звук насекаде 

XE200 има линиски дифузер што го зголемува распространувањето на вашата музика, дури и странично од звучникот. Освен тоа, преносливата големина и практичниот ремен за носење ќе ви овозможат лесно да го носите насекаде.  

Слика од преносливиот безжичен звучник SRS-XE200 од серија X
Два пасивни радијатори

Двата пасивни радијатори создаваат моќен бас.

Моќен звук во мал звучник

XE200 е лесен и пренослив, што значи дека може да го носите со вас насекаде. Благодарение на практичниот ремен, тој секогаш ќе биде покрај вас.

Икона за батерија
Батерија до 16 ч./откривање амбиентален шум

XE200 нуди репродукција до 16 часа со полна батерија, што значи дека едно полнење ќе биде доволно за цела забава. Технологијата на Sony за чувствителни микрофони и откривање амбиентален шум придонесуваат за помало трошење на батеријата при надворешна употреба.

Икона за брзо полнење
Брзо полнење

Ако немате многу време за подготовка, не грижете се. Брзото полнење ви нуди време на репродукција од 70 минути со полнење од само 10 минути.

Икона за грижа на батеријата
Грижете се за батеријата

Функцијата за грижа на батеријата спречува прекумерно полнење и ја чува батеријата во оптимална состојба подолг период. Оваа функција може да се вклучи преку апликацијата Sony | Music Center.

Слика од човек со својот лаптоп и пренослив безжичен звучник SRS-XE200 од серија X
Уживајте во поквалитетни повици со поништување на ехото

Подобрете ги состаноците и повиците со поништување на ехото. Тоа овозможува да говорат двајца во исто време. Звукот може да го исклучите веднаш со практичното копче MIC Mute, поставено десно на звучникот. Со функцијата за поврзување повеќе уреди може да поврзете два уреди истовремено.

Sony | Music Center

Оптимизирајте ги поставките за звук, изберете листа за репродукција, преминете на следната песна и контролирајте ја функцијата Party Connect. Управувајте со вашите уреди преку вашиот телефон со апликацијата Sony | Music Center.

Икона за апликацијата Sony I Music Center
Слика од суровини
Високо ниво на одржливост

Нашите производи имаат стилски дизајн и не се штетни за животната средина. За внатрешните делови на XE200 се користи рециклирана пластика создадена специјално за Sony. Пакувањата за XE200 не содржат повеќе од 5% пластични материјали. Ова е доказ за посветеноста на Sony да го намали влијанието на своите производи и работење врз животната средина.

Спецификации и функции

Звучникот XE200 репродуцира звук од мало и компактно куќиште. Звукот може да го распространите пошироко со линискиот дифузер за да уживате во моќен звучен притисок и острина со X-Balanced Speaker, вградени во пренослив звучник со практичен ремен.
  • Поширок звук со линиски дифузер

  • X-Balanced Speaker Unit за моќен и јасен звук

  • Ознака IP67 за отпорност на вода и прав

  • Траење на батеријата до 16 часа и брзо полнење

  • Ремен за удобно носење

ВИД НА ЗВУЧНИК
Целосен опсег (линиски дифузер)
ГОЛЕМИНА НА ЗВУЧНИК
Целосен опсег: 42 мм x 51 мм
ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА
Прибл. 16 H
ВЛЕЗНИ И ИЗЛЕЗНИ ПРИКЛУЧОЦИ
USB од тип C
ОПСЕГ НА ПРЕНОС НА ФРЕКВЕНЦИИ
20 Hz - 20.000 Hz (семплирање со 44,1 kHz)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина