Слика од Walkman® A10 од серија A
Слика од Walkman® A10 од серија A
Слика од Walkman® A10 од серија A
Слика од Walkman® A10 од серија A
Слика од Walkman® A10 од серија A
Walkman® A10 од серија A на дело
Walkman® A10 од серија A на дело
Така како што замислиле изведувачите

Уживајте во најситните детали од звукот со поголем квалитет отколку кај CD дисковите, благодарение на звукот со висока резолуција. Страста за музика ги обединува сите компоненти, па затоа ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас.

Звук со висока резолуција во џебот
Врвна музика, пренослива практичност

Звукот со висока резолуција ја продолжува традицијата на Sony

Уживајте во музика која е верна на оригиналот и која досега не била достапна во преносливи формати. Двете функции подолу работат заедно за да обезбедат беспрекорен квалитет.

Лого S-MASTER HX.
Уште поголема реалистичност, како никогаш досега

Технологијата на дигитален засилувач S-Master™ HX, создадена единствено за звук со висока резолуција, го намалува изобличувањето и шумот низ широк опсег на фреквенции - за добивање на богат и сеопфатен звук.

Лого DSEE HX.
Збогатена музика

DSEE HX™ ја подобрува вашата постоечка музика до звук со квалитет речиси како звукот со висока резолуција, за да се чувствувате како да сте во студиото за снимање или на концерт.

Објаснување за технологијата S-Master™ HX

S-Master™ HX е вграден дигитален засилувач кој го проширува опсегот на фреквентниот опсег на музиката, а бит-стапката го намалува ризикот од изобличување во овој поширок опсег.

Зголемен фреквентен опсег

Како вграден дигитален засилувач, S-Master™ HX поддржува бит-стапки на звук со висока резолуција (24-бит.+) и зголемени фреквенции (22kHz и повеќе) над стандардниот опсег на CD дисковите, а воедно го намалува и ризикот од изобличување.

Слика на која е прикажан опсегот на CD дисковите.
S-MASTER
Слика на која е прикажан опсегот на висока резолуција кај S-Master HX.
S-MASTER HX
Слика на која е прикажан опсегот на дигиталниот засилувач S-Master.
S-MASTER
Слика на која е прикажан опсегот на засилувачот за звук со висока резолуција S-Master HX.
S-MASTER HX
Потиснување на шум во поширок опсег

Кај серијата NWZ-A, S-Master™ HX го придушува шумот во повисоките фреквентни опсези (над 20 KHz). Благодарение на оптималното намалување на шум, ќе можете да уживате во појасен звук при секоја јачина на звукот.

Слушнете ја разликата

Музика која е реална

Технологијата DSEE HX™ на Sony внесува поголема реалистичност во музиката, подобрувајќи ги компресираните фајлови речиси до квалитетот на звукот со висока резолуција. Таа ги обновува деталите од оригиналната снимка и симулира изведба во живо.

Слика на која е прикажан опсегот на високата резолуција на технологијата DSEE HX.
ПОДОБРУВАЊЕ ВКЛУЧЕНО
Слика на која е прикажано ограничувањето на CD технологијата.
ПОДОБРУВАЊЕ ИСКЛУЧЕНО
Сета ваша музика; слушање со часови

Зголемете ја вградената меморија на серијата NWZ-A со microSDXC мемориска картичка. А кога ќе биде време да уживате во сета таа складирана музика, ќе уживате во репродукција во текот на денот и ноќта со издржливата батерија.

Mp3 плеер со најдобар звук и можност за дополнителна меморија.
Двојна меморија: вградена и можност за проширување

Моделите имаат вградена меморија од 16GB; зголемете ја microSDXC мемориска картичка.

Споредба на траењето на батеријата помеѓу аудио формати со висока резолуција и mp3.
Долготрајна батерија

Уживајте во време на репродукција од приближно 30 часа за аудио фајлови со висока резолуција

Подеднакво добар изглед и звук

Дизајниран од внатрешноста кон надворешноста за врвен звук и стил.

Кликнете на информативните точки подолу за повеќе детали за функциите и дознајте зошто серијата NWZ-A ќе биде вашиот омилен извор за звук со висока резолуција.

Секој детаљ е важен

Прецизно изработен Walkman® од серијата A

Силниот, богат звук со висока резолуција обрнува внимание и на најситните детали. Погледнете како ги комбинираме квалитетните материјали и врвната изработка во најновиот Walkman®.

Јасна музика и ништо друго

Технологиите ClearAudio+™ овозможуваат репродукција на остриот стерео звук од оригиналниот извор, нудејќи реалистичен звук за вашите слушалки, громогласен бас и постојана јачина на звукот помеѓу песните.

Clear Bass

Автоматската контрола на нивото обезбедува богат бас без изобличување.

Динамички нормализатор

Се изедначува нивото на јачината на звукот помеѓу песните за да се минимизираат неочекуваните промени.

NWZ-NWZ-A10 со висока резолуција поддржува повеќе аудио формати.
Повеќе формати за музика

Без разлика дали слушате нови фајлови во врвниот формат за звук со висока резолуција или вашите омилени MP3 песни, серијата NWZ-A на Walkman® ги подржува сите популарни формати за поголема практичност.

NFC лого.
Проследување со еден допир

Допрете го наспроти аудио производ кој поддржува NFC за проследување без напор.

Bluetooth® практичност

Уживајте во вашата музика на кој било аудио производ со Bluetooth®.

Спецификации и функции

Ви го претставуваме Walkman® плеерот од серија A10 со висока резолуција. Најголемото име во преносливата музика во комбинација со најновите стандарди за врвен звук, со време на репродукција до 30 часа (приближно) и отвор за microSDXC картичка за проширување на меморијата. Најмалиот и најлесниот плеер со звук со висока резолуција ви нуди преносливост, практичност и стил.
  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Дигитален засилувач S-Master HX™ за чист и квалитетен звук

  • Подобрувањето со DSEE HX™ го обновува квалитетот кај компресираните фајлови

  • 16GB вградена меморија во зависност од моделот

  • Музика со одличен звук во еден чекор со ClearAudio+™

Големина на меморија
16GB
Големина на екранот (инчи)
2,2" (5,6 см)
Резолуција на екран
320x240 (QVGA)
ТРАЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА - КОНТИНУИРАНА РЕПРОДУКЦИЈА НА МУЗИКА (АПЛИКАЦИЈА W.MUSIC)
30 часа (звук со висока резолуција), 50 часа (MP3)
Тежина
66 гр.
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина