Слика од Walkman® ZX300 од серија ZX
Слика од Walkman® ZX300 од серија ZX
Слика од Walkman® ZX300 од серија ZX
Слика од Walkman® ZX300 од серија ZX
Слика од Walkman® ZX300 од серија ZX
Дознајте повеќе за вистинската машина за музика

Разгледајте ја технологијата што го прави овој Walkman® специјален.

Технички извонреден во секој поглед

Почувствувајте ги сите ноти и детали со звукот со висока резолуција. Водечките технологии за звук ви овозможуваат да доживеете сосема нов свет на реализам и острина.

Direct Stream Digital и Pulse Code Modulation
Стандарден DSD од 11,2 Mhz / PCM од 384kHz

Врвен квалитет со стандарден DSD од 11,2 MHz со поддршка за балансирани слушалки и PCM од 384KHz/32 бита.

S-Master HX™
S-Master HX™

Дигиталниот засилувач S-Master HX™ го елиминира изобличувањето и шумот низ широк опсег на фреквенции за да добиете богат и сеопфатен звук.

DSEE HX™
DSEE HX™

Слушнете го она што досега не сте можеле. DSEE HX™ ја подобрува вашата музика со квалитет сличен на звукот со висока резолуција.

Алуминиумска конструкција отпорна на шум

Цврстата алуминиумска конструкција нуди голема отпорност на електричен шум за да добиете јасен и стабилен звук.

Walkman составен од прецизни делови
Лого за NFC и BLUETOOTH®
Безжично проследување преку BLUETOOTH® со највисок квалитет

Уживајте во проследување висококвалитетна музика со LDAC. Со 3x поголемата бит-стапка од стандардниот BLUETOOTH®, ќе уживате во извонредно доживување при слушањето музика. Целосната компатибилност со aptX™ HD звук ќе стане достапна преку ажурирање на фирмверот.

USB DAC функција
Функција USB DAC за музика со повисок квалитет

Кога ќе го поврзете преку испорачаниот USB кабел, NW-ZX300 ќе ја замени стандардната обработка на звук што ја врши компјутерот со сопствен и прецизно прилагоден хардвер за звук со врвен квалитет.

Поддршка за MQA™
Поддршка за MQA™ за проследување без загуби

Master Quality Authenticated е формат на звук што компресира големи датотеки со врвен квалитет без загуби, за да можете да уживате во звук со висока резолуција на вашиот Walkman. 

Со можност за управување со допир

Екранот на допир со мат стакло овозможува практична контрола на допир со помалку отпечатоци.

Странични копчиња за контрола
Странични копчиња за контрола

Добијте лесен пристап до копчињата за репродукција/пауза, избор на музика и јачина на звук преку практично поставените контроли на страничниот панел.

Долгo траење на батеријата
Траење на батеријата од 30 часа

Уживајте во репродукција на MP3 со 128 kbps до 30 часа или репродукција на FLAC звук со висока резолуција со 96 kHz до 26 часа.

64 GB меморија плус Micro SD
64GB меморија плус Micro SD 

Никогаш не останувајте без музика со вградената меморија од 64 GB - со можност за зголемување на меморијата со отвор за Micro SD мемориска картичка.

Спецификации и функции

Уживајте во реален звук со висока резолуција во компактно куќиште. NW-ZX300 е создаден за звук со врвен квалитет, така како што замислил изведувачот, а има дизајн со големина на дланка што може да се носи насекаде.
  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Поддршка за DSD и PCM датотеки

  • Подобрувањето со DSEE HX™ го обновува квалитетот кај компресираните фајлови

  • Дигитален засилувач S-Master HX™ за чист и квалитетен звук

  • Екран на допир со мат стакло за практична контрола

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина