WALKMAN® WS620 ОД СЕРИЈА WS

Сите спецификации и функции

2 Модели
2 Модели

Големина и тежина

Моќност

Моќност

Моќност

Медиуми за складирање

Поврзување во мрежа

Поврзување во мрежа

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Фусноти

Фусноти

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Што има во пакетот

Опции на бои

Тежина

Време на полнење (брзо полнење)

Батерија - репродукц. на музика (ч)

Време на полнење (целосно полнење)

Големина на меморија

USB поврзување

WM-PORT

Режим на музичка репродукција

Управување со фајлови

MP3

WMA (без DRM)

WMA (DRM)

AAC-LC (без DRM)

Linear PCM

PC надворешен уред за складирање

MPEG4

AVC (H.264/AVC)

WMV 9

Снимање на глас

FM снимање

Звучни ефекти

Аудио репродукција

Видео репродукција

Вид на звучникот

Clear Bass

Clear Stereo

Компактни

Должина на кабел

Резолуција на екран

Вид на екран

Преснимување со повлекување

Звучник

DSEE HX

Динамички нормализатор

Еквалајзер

FM приемник

Фреквентен одзив

Во стил на слушалки

Звук со висока резолуција

Хоризонтален / вертикален приказ

Методи за пребарување на музика

Фото репродукција

Режим на фото репродукција

Приклучник

Големина на екранот (инчи)

Чувствителности (dB/mW)

Отпорност на вода

Контрола на одзив за ритамот

Зајакнување на басот

Оперативен систем

Системски побарувања

Екран на допир

Дигитално поништување на шумот

Режим за амбиентален звук

Влезни и излезни приклучоци

Безжични можности

Режим на видео репродукција

4GB
NW-WS623
4GB 
NW-WS623

Што има во пакетот

 • USB држач, USB кабел, ушни влошки (1 комплет), ушни влошки за пливање (1 комплет), прилагодлива лента, водич за запознавање

Опции на бои

greenbluewhiteblack

Тежина

 • Прибл. 32 гр. (1,2 oz)

Време на полнење (брзо полнење)

 • 3 мин. полнење, 60 мин. репродукција

Батерија - репродукц. на музика (ч)

 • 12 часа (MP3 128 kbps, исклучен режим за амбиентален звук) 10 часа (Linear PCM 1411 kbps, исклучен режим за амбиентален звук) 4 часа (репродукција преку Bluetooth®, исклучен режим за амбиентален звук)

Време на полнење (целосно полнење)

 • 1,5 часа

Големина на меморија

 • 4GB

USB поврзување

 • Hi-Speed USB (компатибилност со USB 2.0)

WM-PORT

 • Не

Режим на музичка репродукција

 • Редослед на репродукција: нормално / повторување / мешано / мешање на сите / повторување на 1 песна (папка / листа за репродукција / албум)

Управување со фајлови

 • Не

MP3

 • Да

WMA (без DRM)

 • Да

WMA (DRM)

 • Не

AAC-LC (без DRM)

 • Не

Linear PCM

 • Да

PC надворешен уред за складирање

 • Да

MPEG4

 • Не

AVC (H.264/AVC)

 • Не

WMV 9

 • Не

Снимање на глас

 • Не

FM снимање

 • Не

Звучни ефекти

 • Динамички нормализатор

Аудио репродукција

 • AAC (без DRM)
 • FLAC
 • Linear PCM
 • mp3
 • WMA (не DRM)

Видео репродукција

 • Не

Вид на звучникот

 • Не

Clear Bass

 • Не

Clear Stereo

 • Не

Компактни

 • Не

Должина на кабел

 • Не

Резолуција на екран

 • Не

Вид на екран

 • Не

Преснимување со повлекување

 • Да

Звучник

 • Не

DSEE HX

 • Не

Динамички нормализатор

 • Да

Еквалајзер

 • Не

FM приемник

 • Не

Фреквентен одзив

 • Не

Во стил на слушалки

 • Да

Звук со висока резолуција

 • Не

Хоризонтален / вертикален приказ

 • Не

Методи за пребарување на музика

 • Не

Фото репродукција

 • Не

Режим на фото репродукција

 • Не

Приклучник

 • Не

Големина на екранот (инчи)

 • Не

Чувствителности (dB/mW)

 • Не

Отпорност на вода

 • Да, IP65/IP68 (IEC 60529) или еквивалент

Контрола на одзив за ритамот

 • Не

Зајакнување на басот

 • Не

Оперативен систем

 • Не

Системски побарувања

 • macOS™(вер. 10.8-10.12)
 • Microsoft Windows® 10
 • Microsoft Windows® 8,1
 • Windows® 7

Екран на допир

 • Не

Дигитално поништување на шумот

 • Не

Режим за амбиентален звук

 • Да

Влезни и излезни приклучоци

 • Не

Безжични можности

 • Bluetooth®
 • NFC

Режим на видео репродукција

 • Не
16GB
NW-WS625
16GB 
NW-WS625

Што има во пакетот

 • USB држач, USB кабел, ушни влошки (1 комплет), ушни влошки за пливање (1 комплет), прилагодлива лента, далечински управувач, водич за запознавање

Опции на бои

black

Тежина

 • Прибл. 32 гр. (1,2 oz)

Време на полнење (брзо полнење)

 • 3 мин. полнење, 60 мин. репродукција

Батерија - репродукц. на музика (ч)

 • 12 часа (MP3 128 kbps, исклучен режим за амбиентален звук) 10 часа (Linear PCM 1411 kbps, исклучен режим за амбиентален звук) 4 часа (репродукција преку Bluetooth®, исклучен режим за амбиентален звук)

Време на полнење (целосно полнење)

 • 1,5 часа

Големина на меморија

 • 16GB

USB поврзување

 • Hi-Speed USB (компатибилност со USB 2.0)

WM-PORT

 • Не

Режим на музичка репродукција

 • Редослед на репродукција: нормално / повторување / мешано / мешање на сите / повторување на 1 песна (папка / листа за репродукција / албум)

Управување со фајлови

 • Не

MP3

 • Да

WMA (без DRM)

 • Да

WMA (DRM)

 • Не

AAC-LC (без DRM)

 • Не

Linear PCM

 • Да

PC надворешен уред за складирање

 • Да

MPEG4

 • Не

AVC (H.264/AVC)

 • Не

WMV 9

 • Не

Снимање на глас

 • Не

FM снимање

 • Не

Звучни ефекти

 • Динамички нормализатор

Аудио репродукција

 • AAC (без DRM)
 • FLAC
 • Linear PCM
 • mp3
 • WMA (не DRM)

Видео репродукција

 • Не

Вид на звучникот

 • Не

Clear Bass

 • Не

Clear Stereo

 • Не

Компактни

 • Не

Должина на кабел

 • Не

Резолуција на екран

 • Не

Вид на екран

 • Не

Преснимување со повлекување

 • Да

Звучник

 • Не

DSEE HX

 • Не

Динамички нормализатор

 • Да

Еквалајзер

 • Не

FM приемник

 • Не

Фреквентен одзив

 • Не

Во стил на слушалки

 • Да

Звук со висока резолуција

 • Не

Хоризонтален / вертикален приказ

 • Не

Методи за пребарување на музика

 • Не

Фото репродукција

 • Не

Режим на фото репродукција

 • Не

Приклучник

 • Не

Големина на екранот (инчи)

 • Не

Чувствителности (dB/mW)

 • Не

Отпорност на вода

 • Да, IP65/IP68 (IEC 60529) или еквивалент

Контрола на одзив за ритамот

 • Не

Зајакнување на басот

 • Не

Оперативен систем

 • Не

Системски побарувања

 • macOS™(вер. 10.8-10.12)
 • Microsoft Windows® 10
 • Microsoft Windows® 8,1
 • Windows® 7

Екран на допир

 • Не

Дигитално поништување на шумот

 • Не

Режим за амбиентален звук

 • Да

Влезни и излезни приклучоци

 • Не

Безжични можности

 • Bluetooth®
 • NFC

Режим на видео репродукција

 • Не

Функции

Слика од Walkman® WS620 од серија WS

Отпорност на вода и прав

Издржлив и цврст дизајн. Ова е најдобриот придружник за спортување. Далечинскиот управувач со ознака IPX5 за отпорност на прскање може да се користи кога роси или да се исплакне под млаз вода, а слушалките со ознака IPX5/8 за отпорност на вода може да се потопат целосно во солена вода на длабочина до 2 метри. И двата елементи имаат ознака IP6X за да можете да трчате или вежбате на плажа.

Слика од Walkman® WS620 од серија WS

Безжична технологија Bluetooth® и NFC™

Проследувајте музика и други формати на звук од паметниот телефон безжично преку Bluetooth®.

Слика од Walkman® WS620 од серија WS

Меморија за складирање музика до 16 GB

Наполнете го Walkman плеерот со омилените листи за репродукција или podcast содржини.

Слика од Walkman® WS620 од серија WS

Подготвен за екстремни услови

Ако планинарите, NW-WS620 ќе ви биде совршен придружник бидејќи издржува екстремни температури од -5°C - 45°C.

Слика од Walkman® WS620 од серија WS

Отпорност на солена вода

NW-WS620 е отпорен на солена вода на длабочина до 2 метри и може да издржи под вода најмногу 30 минути, поради што е совршен за пливање и водени спортови.  

Слика од Walkman® WS620 од серија WS

Отпорност на прав

Без оглед дали спортувате на песок или трчате по плажа, нашиот издржлив Walkman е отпорен на мали честички.

Слика од Walkman® WS620 од серија WS

Слобода за проследување

Дали сакате да ја менувате стандардната листа за репродукција за вежбање? Проследувајте музика или други формати на звук од паметниот телефон безжично преку Bluetooth®.

Слика од Walkman® WS620 од серија WS

Режим за амбиентален звук

Режимот за амбиентален звук ги користи микрофоните вградени во левата и десната страна на Walkman плеерот за да ви овозможи да ги слушате амбиенталните звуци околу вас, дури и кога слушате музика. На тој начин ќе можете да го слушате инструкторот или да разговарате со пријателите без да пропуштите дел од ритамот.

Слика од Walkman® WS620 од серија WS

Долготрајна удобност

NW-WS620 е тенок, лесен и удобен, практичен е за носење, има ергономски дизајн и не се поместува независно што спортувате.

Слика од Walkman® WS620 од серија WS

Долготрајна енергија

Добијте батерија што трае 12 часа. Или, пак, ако се брзате, со полнење од три минути ќе добиете време на слушање од 60 минути, што значи дека може да го полните додека се подготвувате.

Слика од Walkman® WS620 од серија WS

Компатибилност со паметни телефони

Проследувајте од паметниот телефон преку Bluetooth® со едноставно впарување преку NFC™ со еден допир.

Слика од Walkman® WS620 од серија WS

Далечинска контрола преку Bluetooth®

Примајте повици и менувајте песни преку компактниот далечински управувач што е отпорен на прскање. Прикачете го на прстот или зглобот за лесна контрола на звукот.

Слика од Walkman® WS620 од серија WS

Стандардни и водоотпорни ушни влошки за разновидно слушање

Извлечете го најдобриот звук за вашето вежбање со избор од стандардни или водоотпорни ушни влошки. Стандардните ушни влошки ви даваат удобност и балансиран звук. Влегувате во базенот? Префрлете се на водоотпорни ушни влошки; тенката мембрана ја покрива секоја ушна влошка за да се спречи оштетување на Walkman® уредот и за оптимизирање на нивоата на звук за подводно слушање. 

Слика од Walkman® WS620 од серија WS

Вграден микрофон за повици без користење на раце

Нема потреба да го прекинувате вежбањето за да го примите важниот телефонски повик. Со вградениот микрофон и поврзувањето преку Bluetooth® може да воспоставувате и да одговарате на повици безжично од вашиот паметен телефон. 

Префрлете ги сите фајлови со повлекување

Со Walkman® плеерот, никогаш не сте врзани само за една услуга за музика. Едноставно повлечете ги MP3 песните од iTunes®, Windows® Media Player или Internet Explorer® и уживајте. Репродукцијата на повеќе формати ви овозможува репродукција на WMA, AAC-LC или L-PCM музички фајлови.