WALKMAN® WS410 ОД СЕРИЈА WS

Сите спецификации и функции

2 Модели
2 Модели

Големина и тежина

Моќност

Моќност

Моќност

Медиуми за складирање

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Репродукција и екран

Издржливост

Софтвер

Поврзување

Поврзување

Што има во пакетот

Опции на бои

Тежина

Батерија - репродукц. на музика (ч)

Време на полнење (целосно полнење)

Време на полнење (брзо полнење)

Големина на меморија

MP3

Linear PCM

Звучни ефекти

Аудио репродукција

Отпорност на вода

Системски побарувања

Приклучоци

USB поврзување

4GB
NW-WS413
4GB 
NW-WS413

Што има во пакетот

 • USB држач (1)
 • USB кабел (1)
 • Водич за запознавање
 • Прилагодлива лента (1)
 • Прочитајте пред да го користите Walkman® плеерот во базен или во океанот
 • Упатство за употреба
 • Ушни влошки (1 комплет)
 • Ушни влошки за пливање (1 пар)

Опции на бои

greencreamgrayblack

Тежина

 • 32 гр.

Батерија - репродукц. на музика (ч)

 • Linear PCM (1411 kbps) Вклучен режим за амбиентален звук: 7 часа (прибл.), Исклучен режим за амбиентален звук: 10 часа (прибл.)
 • MP3 (128 kbps) Вклучен режим за амбиентален звук: 8 часа (прибл.), Исклучен режим за амбиентален звук: 12 часа (прибл.)

Време на полнење (целосно полнење)

 • 1,5 часа

Време на полнење (брзо полнење)

 • 3 минути (користење до 60 минути)

Големина на меморија

 • 4GB

MP3

 • ДА

Linear PCM

 • ДА

Звучни ефекти

 • Динамички нормализатор

Аудио репродукција

 • AAC
 • Linear PCM
 • mp3
 • WMA

Отпорност на вода

 • IP65/IP68 (IEC 60529) или еквивалент; *со прикачени ушни влошки за пливање

Системски побарувања

 • Mac OS® X (v10.6 или понов)
 • Microsoft Windows® 8
 • Windows Vista® (SP2 или понов)
 • Windows® 7 (SP1 или понов)
 • Windows® XP5 (SP3 или понов)

Приклучоци

 • Hi-Speed USB (USB 2.0)

USB поврзување

 • Hi-Speed USB (компатибилност со USB 2.0)
8GB
NW-WS414
8GB 
NW-WS414

Што има во пакетот

 • USB држач (1)
 • USB кабел (1)
 • Водич за запознавање
 • Прилагодлива лента (1)
 • Прочитајте пред да го користите Walkman® плеерот во базен или во океанот
 • Упатство за употреба
 • Ушни влошки (1 комплет)
 • Ушни влошки за пливање (1 пар)

Опции на бои

black

Тежина

 • 32 гр.

Батерија - репродукц. на музика (ч)

 • Linear PCM (1411 kbps) Вклучен режим за амбиентален звук: 7 часа (прибл.), Исклучен режим за амбиентален звук: 10 часа (прибл.)
 • MP3 (128 kbps) Вклучен режим за амбиентален звук: 8 часа (прибл.), Исклучен режим за амбиентален звук: 12 часа (прибл.)

Време на полнење (целосно полнење)

 • 1,5 часа

Време на полнење (брзо полнење)

 • 3 минути (користење до 60 минути)

Големина на меморија

 • 8GB

MP3

 • ДА

Linear PCM

 • ДА

Звучни ефекти

 • Динамички нормализатор

Аудио репродукција

 • AAC
 • Linear PCM
 • mp3
 • WMA

Отпорност на вода

 • -

Системски побарувања

 • Mac OS® X (v10.6 или понов)
 • Microsoft Windows® 8
 • Windows Vista® (SP2 или понов)
 • Windows® 7 (SP1 или понов)
 • Windows® XP5 (SP3 или понов)

Приклучоци

 • Hi-Speed USB (USB 2.0)

USB поврзување

 • Hi-Speed USB (компатибилност со USB 2.0)

Функции

Слика од Walkman® WS410 од серија WS

Отпорен дури и на солена вода

Спецификациите за отпорност на вода и прав IP65/IP68 на Walkman® плеерот NW-WS410 му овозможуваат да продолжи да работи дури и под вода на длабочина до 2 м во период до 30 минути - дури и во солена вода. За да функционира правилно водоотпорниот дизајн, мора да ги користите ушните влошки за пливање. Имајте предвид дека Walkman® плеерот треба да се мие по секоја употреба во солена вода според испорачаните инструкции.

Слика од Walkman® WS410 од серија WS

Создаден за екстремни температури од -5℃ до 45℃

Вежбајте при највисоки летни или најниски зимски температури. NW-WS410 може да се справи со речиси секакви временски услови и температури од -5℃ до 45℃.

Слика од Walkman® WS410 од серија WS

Режим за амбиентален звук

Режимот за амбиентален звук ги користи микрофоните вградени во левата и десната страна на Walkman® плеерот за да ви овозможи да ги слушате амбиенталните звуци околу вас, дури и кога слушате музика. На тој начин ќе можете да го слушате инструкторот или да разговарате со пријателите без да пропуштите дел од ритамот.

Слика од Walkman® WS410 од серија WS

Сè во едно дизајн за вежбање без кабли

Овој Walkman® е вграден во слушалки со сè-во-едно дизајн што ви овозможува да се фокусирате на вежбањето, наместо на заплетканите кабли.

Слика од Walkman® WS410 од серија WS

Понесете ја целата музика со капацитетот од 4 GB или 8 GB

Пред да влезете на теренот или во базенот, префрлете ги вашите омилени песни, албуми и листи за репродукција за вежбање во вградениот Walkman®. Со достапните верзии со 4 GB и 8 GB (капацитетот за складирање зависи од регионот) никогаш нема да ви снема песни, дури и при најдолгото вежбање. 

Слика од Walkman® WS410 од серија WS

Штити од прав и песок

Од плажи до планински патеки, не грижете се за нечистотиите или малите честички што навлегуваат во NW-WS410. Неговите спецификации за отпорност на вода и прав IP65/IP68 ви нудат потполна сигурност во перформансите на вашиот Walkman®. 

Слика од Walkman® WS410 од серија WS

Лента за на глава со опкружувачки дизајн за слободно движење

Уживајте во слободата на движењето со сигурната опкружувачка лента за на глава. Дизајнирани за удобна поставеност на вашата глава, овие лесни слушалки остануваат на место, така што ќе можете да трчате, скокате и напорно да тренирате. 

Преземете ја контролата во вода со вградените контроли 

Додека сте во базенот и пливате, можете да менувате песни, да ја засилувате јачината на звукот и едноставно да префрлувате помеѓу листите за репродукција со вградените контроли на слушалките на вашиот Walkman®. 

Слика од Walkman® WS410 од серија WS

Брзо полнење за траење на батеријата до 12 часа

Тргнувате за да вежбате? Полнете го NW-WS410 Walkman® само 3 минути и добијте цели 60 минути за користење. Подготвен за користење, со импресивно траење на батеријата до 12 часа при целосно полнење.

Префрлете ги сите фајлови со повлекување

Со Walkman® плеерот, никогаш не сте врзани само за една услуга за музика. Едноставно повлечете ги MP3 песните од iTunes®, Windows® Media Player или Internet Explorer® и уживајте. Репродукцијата на повеќе формати ви овозможува репродукција на WMA, AAC-LC или L-PCM музички фајлови.

Стандардни и водоотпорни ушни влошки за разновидно слушање

Извлечете го најдобриот звук за вашето вежбање со избор од стандардни или водоотпорни ушни влошки. Стандардните ушни влошки ви даваат удобност и балансиран звук. Влегувате во базенот? Префрлете се на водоотпорни ушни влошки; тенката мембрана ја покрива секоја ушна влошка за да се спречи оштетување на Walkman® уредот и за оптимизирање на нивоата на звук за подводно слушање.