Слика од Walkman® A50 од серија A
Слика од Walkman® A50 од серија A
Слика од Walkman® A50 од серија A
Слика од Walkman® A50 од серија A
Слика од Walkman® A50 од серија A
Слика од Walkman® A50 од серија A
Слика од Walkman® A50 од серија A
Слика од Walkman® A50 од серија A
Слика од Walkman® A50 од серија A
Лого h.ear
Слушање со прекрасни бои

Внесете хармонија во животот со боите на палетата h.ear. Таа е достапна во пет уникатни бои што беспрекорно одговараат на вашиот стил и начин на живеење.

Изберете стил. Добијте подобар звук.

NW-A50 има врвен и практичен дизајн и нуди неверојатно реален звук со висока резолуција, како и подобрување на звукот со помош на напредниот процесор за грамофонски плочи и DSEE HX.

Хармонични бои

Новата палета h.ear е достапна во бои кои совршено ќе одговараат на вашиот животен стил. Тоновите содржат спектар на нијанси и различни бои. Носете ги со вашата омилена облека - совршена хармонија.

Слушнете ја разликата
Лого за звук со висока резолуција со икони за 24 бита и 16 бита

3,2x повеќе пренесени податоци

Навистина реален звук со висока резолуција

Чувствувајте се како пејачот да настапува пред вас со звукот со висока резолуција и подобар квалитет од CD, што нуди реална репродукција дури и на најтивките нијанси на звукот со квалитет како во музичко студио.

Икона за DSD
 Репродукција на DSD

Уживајте во природниот звук и деталите на DSD-форматите на звук, благодарение на висококвалитетната PCM-конверзија на серијата NW-A50.

Лого на DSEE HX
Подобар квалитет на звукот со новиот DSEE HX 

Обновете го квалитетот на компресираните формати на звук со нашиот напреден процесор DSEE HX што користи вештачка интелигенција за прецизно анализирање на видот на песната, инструментите и музичките жанрови. 

Икона за S-Master HX™
S-Master HX™ за звук со висока резолуција 

Уживајте во сите детали од музиката со S-Master HX™ што нуди звук со висока резолуција и максимален квалитет, но со помалку изобличувања и шум.

Прецизно изработен за извонреден звук
Цврста алуминиумска конструкција за подобар квалитет на звукот

Врвната алуминиумска конструкција нуди извонредна цврстина што придонесува за јасен и стабилен звук со мала импеданса и моќен бас.

Напреден лем што содржи злато за појасен звук

Врвната спроводливост на златото придонесува за апсолутно минимални загуби на сигналот. За да добиете појасни вокали и звук, батеријата и електронската плоча на NW-A50 се поврзани со врвен лем без олово од класа за звук со мало количество на злато. 

Лем што содржи злато
Позлатена електронска плоча
ПОЗЛАТЕНА ЕЛЕКТРОНСКА ПЛОЧА
Контактни пружини
контактни пружини
Позлатена електрон. плоча и контактни пружини за мала импеданса

Вградената плоча и контактните пружини на NW-A50, што ја поврзуваат електронската плоча со обработената алуминиумска рамка, се позлатени. Како резултат се добиваат моќен бас и јасни средни тонови.

Стилски заоблен дизајн, подобрени копчиња

NW-A50 е ергономски обликуван за држење и има врвно и заоблено алуминиумско куќиште. Интуитивните странични копчиња овозможуваат лесно контролирање на музиката. Копчињата за репродукција/пауза, избор на музика и јачина на звук на страничниот панел се обликувани и поставени за едноставно ракување. 

Стар дизајн на копчиња
ПРЕТХОДЕН ДИЗАЈН
Нов дизајн на куќиште и копчиња
НОВО КУЌИШТЕ И КОПЧИЊА
Икона за LDAC BLUETOOTH®
Подобро проследување преку BLUETOOTH® 

LDAC™ користи стандардна BLUETOOTH®-врска, но пренесува податоци до 990 kbps - приближно три пати повеќе од стандардните аудио профили. Како резултат се добива подобро безжично слушање што е поблиску до замислата на изведувачот. Целосната компатибилност со aptX™ HD-звук ќе стане достапна преку ажурирање на фирмверот.

Поништувањето на шумот ги стишува надворешните звуци

Сакате да ги слушате само вашите песни? Активирајте го поништувањето на шумот и компатибилните слушалки IER-NW500N/NE заедно со серијата NW-A50 ќе ги блокираат надворешните звуци. 

Режимот за амбиентален звук ги пропушта неопходните звуци

Ако ги користите компатибилните слушалки IER-NW500N/NE, изберете го режимот за амбиентален звук и ќе можете да ги слушате надворешните звуци заедно со музиката.

Функција USB DAC
Музиката од компјутерот ќе звучи уште подобро со функцијата USB DAC 

Користете го NW-A50 како USB DAC откако ќе ја впарите со компјутер или Mac. Кога ќе го поврзете и активирате преку испорачаниот USB-кабел, NW-A50 ќе ја замени стандардната обработка на звук што ја врши компјутерот со сопствена и прецизно прилагодена хардверска обработка. 

Икона за LDAC
Режим на BLUETOOTH®-приемник за подобра музика од телефоните

Проследувајте музика со NW-A50 преку Bluetooth® и врска со паметен телефон за да ја подобрите вашата музика со NW-A50. Вашите омилени песни ќе станат поквалитетни со S-Master HX и DSEE HX, а достапен е и процесор и еквалајзер за грамофонски плочи.

Спецификации и функции

Подобрете ја музиката со неверојатната реалност на звукот со висока резолуција и бои што ќе одговараат на вашиот стил. NW-A50 е изработен со прецизно инженерство и од квалитетни делови како што се обработената алуминиумска рамка и позлатениот лем без олово од класа за звук, за да добиете кристално чист звук. Подобрениот DSEE HX ги обновува компресираните аудио датотеки, а може и да проследувате преку BLUETOOTH® и LDAC за да ги задржите деталите во сите песни.
  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Дигитален засилувач S-Master HX™ за чист и квалитетен звук

  • DSEE HX Al го анализира видот на песната и ги обновува компресираните аудио датотеки

  • Технологија BLUETOOTH® со LDAC за задржување на квалитетот на звукот при безжично слушање

  • Функција за BLUETOOTH®-приемник

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина