LINEAR PCM ДИКТАФОН A10 ОД СЕРИЈА А

Сите спецификации и функции

PCM-A10

Големина и тежина

Димензии (Ш x В x Д)
Прибл. 39,2 x 109,5 x 16,0 мм
Тежина
Прибл. 82 гр.

Општи карактеристики

Тип на батерија
Вградена литиумска батерија
Вградена меморија
16 GB
Вграден микрофон
Стерео
Пребарување на календар
Да
Задно осветлување на LCD екранот
Да
Максимален број на фајлови по фолдер
199
Максимален број на фајлови (вкупно)
5000
Јазик на изборникот
DE/GB/ES/FR/IT/RU/TR
Поврзување со PC
Да
Репродукција формат
MP3/AAC/WMA/WAV/FLAC
Формат на снимање
Linear PCM/MP3
Полнење со поврзување преку USB
Да

Снимање

Maкс. Време на снимање LPCM 96 kHz, 24 бита
6 часа 35 мин.
Maкс. Време на снимање LPCM 48 kHz, 24 бита
13 часа 15 мин.
Maкс. Време на снимање LPCM 48 kHz, 16 бита
19 часа 50 мин.
Maкс. Време на снимање LPCM 44,1 kHz, 24 бита
14 часа 25 мин.
Време на снимање LPCM 44,1kHz,16 б.
21 часа 35 мин.
Макс. време на снимање MP3 320kbps
95 часа 25 мин.
Макс. време на снимање MP3 192kbps
159 часа 0 мин.
Макс. време на снимање MP3 128kbps
238 часа 0 мин.
Време на снимање MP3 48kbps (моно)
636 часа 0 мин.
Батерија за снимање LPCM 96 kHz, 24 бита
Прибл. 15 часа
Батер. за снимање LPCM 48kHz,24б.
Прибл. 15 часа
Батер. за снимање LPCM 48kHz,16б.
Прибл. 15 часа
Батер. за снимање LPCM 44,1kHz,24б.
Прибл. 20 часа
Батер. за снимање LPCM 44,1kHz,16б.
Прибл. 20 часа
Батерија за снимање на MP3 320kbps
Прибл. 22 часа
Батерија за снимање на MP3 192kbps
Прибл. 22 часа
Батерија за снимање на MP3 128kbps
Прибл. 22 часа
Батерија за снимање MP3 48kbps моно
Прибл. 24 часа
Фреквентен одзив LPCM 96 kHz, 24 бита
40-40.000 Hz (0~-3 dB)
Фреквентен одзив LPCM 48 kHz, 24 бита
40-21.000 Hz (0~-3 dB)
Фреквентен одзив LPCM 48 kHz, 16 бита
40-21.000 Hz (0~-3 dB)
Фреквентен одзив LPCM 44,1 kHz, 24 бита
40-20.000 Hz (0~-3 dB)
Фреквентен одзив LPCM 44,1kHz,16 б.
40-20.000 Hz (0~-3 dB)
Фреквентен одзив за MP3 320kbps
40-20.000 Hz (0~-3 dB)
Фреквентен одзив за MP3 192kbps
40-18.000 Hz (0~-3 dB)
Фреквентен одзив за MP3 128kbps
40-16.000 Hz (0~-3 dB)
Фреквентен одзив MP3 48kbps (моно)
40-14.000 Hz (0~-3 dB)
Прилагод. на ниво на рачно снимање
Да
Scene Select
Да
Снимање со вкрстување на меморијата
Да
Снимање однапред
Да
Функција за синхрониз. на снимањето
Да
Следење на снимањето
Да
Функција за ограничување
Да
Филтер за елиминирање шум
Да
Филтер за елимин. ниски фреквенции
Да
Додавање/презапишување на снимка
Не
Снимање од FM радио
Не
Снимање од AM радио
Не
VOR
Да
Апликација Remote Control за паметен телефон (REC Remote)
Да

Репродукција и уредување

A-B повторување
Да
Аларм со репродукција
Не
Контрола на високи тонови (брзина)
Да
Дигитално засилување на гласовите
Да (Clear Voice)
Поделба
Да
Едноставно пребарување
Да
Бришење
Да
Копирање на фајл
Да
Промена на име на фолдер (без PC)
Да
Целосно дигитален засилувач
Не
Графички еквалајзер
Да
Контрола на копчиња
Да
Преместување на фајл
Да
Отстранување на шумот
Да (Clear Voice)
Заштита
Да
Означување на песните
Да

Интерфејс

Влезни и излезни приклучоци
Приклучок за микрофон/надворешен влез (мини стерео приклучок) приклучок за слушалки (мини стерео приклучок) USB-приклучок (Type-A) отвор за microSD мемориска картичка компатибилна со High-Speed USB
Bluetooth®
Метод на комуникација: Стандард за Bluetooth® верзија 4.0 Максимален опсег на комуникација: прибл. 10 м (33 ft) Фреквентен опсег: фреквенција од 2,4 GHz (2,4000 GHz - 2,4835 GHz) Компатибилни профили за Bluetooth®: A2DP/AVRCP/SPP Поддржан кодек: SBC
NFC
Да

Што има во пакетот

  • Компјутерски софтвер (Sound Organizer2/зачуван во вградената меморија), заштита од ветер, торбичка за носење
Placeholder

Функции

Слика од Linear PCM диктафон A10 од серија А

Носете го насекаде

Благодарение на малиот и лесен дизајн може да го ставите во џеб и секогаш да бидете подготвени за снимање.

Слика од Linear PCM диктафон A10 од серија А

Снимање на Linear PCM

Снимајте звук со максимум 96 kHz/24 бита, што е сериозно подобрување од фреквенцијата од 44,1 kHz и 16-битната стапка кај CD-дисковите.

Слика од Linear PCM диктафон A10 од серија А

REC Remote за лесна контрола преку паметни телефони

Апликацијата REC Remote, достапна на Google Play и App Store, ви овозможува да го контролирате диктафонот преку вашиот мобилен уред.

Слика од Linear PCM диктафон A10 од серија А

Беспрекорен звук со висока резолуција

Снимајте и преслушувајте со апсолутна прецизност. Снимајте звучни проби со звук кој го надминува CD-квалитетот и уживајте во сè што сте снимиле со звук со висока резолуција.

Слика од Linear PCM диктафон A10 од серија А

Репродукција на звук FLAC без загуби

Уживајте во звук со јасност и динамика какви што замислил изведувачот со поддршката за репродукција на FLAC.

Слика од Linear PCM диктафон A10 од серија А

Безжична репродукција 

Слушајте ги вашите снимки преку BLUETOOTH®-слушалки или звучници со едноставното поврзување со еден допир преку NFC.

Слика од Linear PCM диктафон A10 од серија А

Прилагодлив 3-насочен микрофон

Каде и да сте и што и да снимате, нема да пропуштите ништо. Изберете го режимот за зумирање за да снимате состаноци, опцијата XY за музика или опцијата за широк стерео звук за настани на отворено.

Не го пропуштајте моментот со снимањето однапред

Оваа паметна функција снима пет секунди пред да го притиснете копчето за снимање, така што нема да пропуштите ништо.

Слика од Linear PCM диктафон A10 од серија А

Вградена меморија од 16 GB за складирање повеќе снимки

Складирајте до шест часа и 35 минути висококвалитетни снимки во режимот LPCM 96 kHz/24 бита.

Слика од Linear PCM диктафон A10 од серија А

Оптимална јачина на звукот со притиснување на едно копче

Активирајте ја функцијата „Проба“ додека се загревате и диктафонот автоматски ќе ги прилагоди нивоата на снимање според вашето свирење - однапред поставени и подготвени за совршено да ја доловат вашата изведба кога ќе го притиснете копчето за снимање. Сè ова може да се контролира безжично преку апликацијата REC Remote.

Слика од Linear PCM диктафон A10 од серија А

Зголемете го просторот за складирање со microSD 

Зголемете ја внатрешната меморија од 16 GB со помош на microSDHC или microSDXC-картички и складирајте повеќе снимки.

Слика од Linear PCM диктафон A10 од серија А

Снимајте од најдобрите положби

Приклучете статив преку вградениот отвор за статив за да добиете поголема флексибилност, поддршка и контрола при позиционирање на снимачот.

Слика од Linear PCM диктафон A10 од серија А

Приклучување и репродукција со USB Direct

Вградениот USB-приклучок ви овозможува да го приклучите вашиот диктафон директно во компјутер за да можете лесно да го полните и да ги префрлувате вашите снимки без кабли.

Слика од Linear PCM диктафон A10 од серија А

Траење на батеријата од 15 часа

Користете го уредот до 15 часа (режим за снимање висококвалитетен LPCM со 96 kHz/24 бита) со само едно полнење.