Слика од Дигитален диктафон TX800 од серија TX
Слика од Дигитален диктафон TX800 од серија TX
Слика од Дигитален диктафон TX800 од серија TX
Слика од Дигитален диктафон TX800 од серија TX
Слика од Дигитален диктафон TX800 од серија TX

Функции

Компактен и пренослив, со штипка за лесно прикачување

Компактен и лесен дизајн што ви овозможува да го носите ICD-TX800 насекаде. Прикачете го уредот на ранец или на џеб со помош на штипката за брз пристап.

Далечинскиот управувач ви овозможува да снимате од другиот агол на просторијата 

Позиционирајте го ICD-TX800 за да добиете најдобар можен квалитет при снимањето. Испорачаниот далечински управувач ви нуди целосна контрола од секој агол во просторијата.

Контролирајте го снимањето од далечина со REC Remote за Android

Апликацијата REC Remote, достапна на Google Play за Android, ви овозможува да го контролирате вашето снимање од далечина преку технологијата BLUETOOTH®. Активирајте го и запирајте го снимањето, прилагодувајте ги нивоата за снимање и поставките и ставајте ознаки за песни за полесно и побрзо пронаоѓање на содржините. Едноставниот интерфејс на вашиот телефон ќе ви помогне да ги контролирате, следите и организирате снимките на далечина до 10 метри (30 ft).

Преземете од Google Play

REC Remote за iOS го контролира снимањето далечински

Преземете ја апликацијата REC Remote за iOS и контролирајте го снимањето на далечина до 10 метри (30 ft) преку паметниот телефон. Освен запирање и активирање на снимањето, можете да прилагодувате и други поставки како нивоата и форматите. Исто така, може да додавате ознаки за песни што ќе го олеснат пребарувањето на вашите содржини. 

Преземете од App Store

Вградена меморија од 16 GB за подолго снимање

ICD-TX800 има вградена меморија од 16 GB за да имате доволно простор за складирање на вашите звуци. Снимајте максимум 636 часа одеднаш или складирајте најмногу 5000 посебни датотеки.

Снимањето со притиснување едно копче не дозволува да пропуштите ништо

Притиснете го копчето за снимање и почнете да снимате веднаш, дури и кога уредот е исклучен, за да не пропуштите ниту еден момент.

Вградениот микро USB приклучок овозможува лесно префрлување датотеки

Користете го испорачаниот USB кабел за едноставна репродукција на вашите снимки или за префрлување датотеки.

Снимајте Linear PCM или MP3 формати

Достапни се два популарни формати на датотеки за снимање. Датотеките Linear PCM се поголеми, но содржат повеќе детали - идеално за снимање музика. Датотеките MP3 се компресирани, но за нив е потребно помалку меморија, поради што се подобри за снимање долги предавања или состаноци.

Спецификации

Снимајте состаноци, разговори и гласовни белешки на едноставен начин со дигиталниот диктафон ICD-TX800. Тој е компактен и пренослив, се испорачува со вградена меморија од 16 GB и преминува од „исклучен“ режим во режим за „снимање“ со само еден допир. Може да се контролира дури и од спротивниот агол во просторијата со апликацијата REC Remote за паметни телефони или со испорачаниот далечински управувач.
  • Компактен и пренослив дизајн со практична џебна штипка

  • Складирајте најмногу 5000 датотеки во вградената меморија од 16 GB

  • Јасни снимки преку вградениот микрофон

  • Вграден микро USB приклучок - испорачан кабел

  • Репродукција со интелигентно отстранување на шум

Вградена меморија
16GB
Влезни и излезни приклучоци
Hi-Speed USB
Тежина
Прибл. 22 гр.

Што има во пакетот

Далечински управувач, Стерео слушалки, Наменски кабел за слушалки, Кабел за USB, Апликациски софтвер, Sound Organizer 2 (датотеката за инсталација е зачувана во вградената меморија), Торба за носење

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина