ДИГИТАЛЕН ДИКТАФОН TX800 ОД СЕРИЈА TX

Сите спецификации и функции

ICD-TX800

Големина и тежина

Димензии (Ш x В x Д)
Прибл. 38,0 x 38,0 x 13,7 мм
Тежина
Прибл. 22 гр.

Општи карактеристики

Тип на батерија
вградена литиум-јонска батерија на полнење
Вид на батерија (испорачана)
Во далечинскиот управувач веќе е инсталирана литиумска батерија во вид на плочка
Вградена меморија
16GB
Вграден микрофон
Стерео
Пребарување на календар
Не
Задно осветлување на LCD екранот
Не
Максимален број на фајлови по фолдер
199
Максимален број на фајлови (вкупно)
5000
Јазик на изборникот
Германски / англиски / шпански / француски / италијански / руски / турски / корејски / едноставен кинески / традиционален кинески
Поврзување со PC
Да
Репродукција формат
MP3 / WMA /AAC-LC / L-PCM
Формат на снимање
MP3 / L-PCM
Полнење со поврзување преку USB
Да

Снимање

Време на снимање LPCM 44,1kHz,16 б.
21 часа 35 мин.
Макс. време на снимање MP3 192kbps
159 часа
Макс. време на снимање MP3 128kbps
238 часа
Време на снимање MP3 48kbps (моно)
636 часа
Батер. за снимање LPCM 44,1kHz,16б.
12 часа
Батерија за снимање на MP3 192kbps
15 часа
Батерија за снимање на MP3 128kbps
15 часа
Батерија за снимање MP3 48kbps моно
15 часа
Фреквентен одзив LPCM 44,1kHz,16 б.
95-20.000 Hz
Фреквентен одзив за MP3 192kbps
95-20.000 Hz
Фреквентен одзив за MP3 128kbps
95-16.000 Hz
Фреквентен одзив MP3 48kbps (моно)
95-14.000 Hz
Прилагод. на ниво на рачно снимање
Не
Scene Select
Да
Снимање со вкрстување на меморијата
Не
Снимање однапред
Не
Функција за синхрониз. на снимањето
Не
Следење на снимањето
Да
Функција за ограничување
Не
Филтер за елимин. ниски фреквенции
Да
Додавање/презапишување на снимка
Не
Снимање од FM радио
Не
Снимање од AM радио
Не
VOR
Да
Апликација Remote Control за паметен телефон (REC Remote)
Да
Оптимизирано гласовно снимање
Да

Репродукција и уредување

A-B повторување
Да
Аларм со репродукција
Не
Дигитално поништување на шумот
Не
Контрола на високи тонови (брзина)
Да
Дигитално засилување на гласовите
Да
Поделба
Да
Едноставно пребарување
Да
Бришење
Да
Копирање на фајл
Да
Промена на име на фолдер (без PC)
Да
Целосно дигитален засилувач
Да
Графички еквалајзер
Не
Контрола на копчиња
Не
Преместување на фајл
Да
Отстранување на шумот
Да
Заштита
Да
Означување на песните
Да

Интерфејс

Влезни и излезни приклучоци
Hi-Speed USB

Опции на бои

black

Што има во пакетот

  • Далечински управувач
  • Стерео слушалки
  • Наменски кабел за слушалки
  • Кабел за USB
  • Апликациски софтвер, Sound Organizer 2 (датотеката за инсталација е зачувана во вградената меморија)
  • Торба за носење
Placeholder

Функции

Слика од Дигитален диктафон TX800 од серија TX

Компактен и пренослив, со штипка за лесно прикачување

Компактен и лесен дизајн што ви овозможува да го носите ICD-TX800 насекаде. Прикачете го уредот на ранец или на џеб со помош на штипката за брз пристап.

Слика од Дигитален диктафон TX800 од серија TX

Далечинскиот управувач ви овозможува да снимате од другиот агол на просторијата 

Позиционирајте го ICD-TX800 за да добиете најдобар можен квалитет при снимањето. Испорачаниот далечински управувач ви нуди целосна контрола од секој агол во просторијата.

Слика од Дигитален диктафон TX800 од серија TX

Контролирајте го снимањето од далечина со REC Remote за Android

Апликацијата REC Remote, достапна на Google Play за Android, ви овозможува да го контролирате вашето снимање од далечина преку технологијата BLUETOOTH®. Активирајте го и запирајте го снимањето, прилагодувајте ги нивоата за снимање и поставките и ставајте ознаки за песни за полесно и побрзо пронаоѓање на содржините. Едноставниот интерфејс на вашиот телефон ќе ви помогне да ги контролирате, следите и организирате снимките на далечина до 10 метри (30 ft).

Преземете од Google Play

Слика од Дигитален диктафон TX800 од серија TX

REC Remote за iOS го контролира снимањето далечински

Преземете ја апликацијата REC Remote за iOS и контролирајте го снимањето на далечина до 10 метри (30 ft) преку паметниот телефон. Освен запирање и активирање на снимањето, можете да прилагодувате и други поставки како нивоата и форматите. Исто така, може да додавате ознаки за песни што ќе го олеснат пребарувањето на вашите содржини. 

Преземете од App Store

Слика од Дигитален диктафон TX800 од серија TX

Вградена меморија од 16 GB за подолго снимање

ICD-TX800 има вградена меморија од 16 GB за да имате доволно простор за складирање на вашите звуци. Снимајте максимум 636 часа одеднаш или складирајте најмногу 5000 посебни датотеки.

Слика од Дигитален диктафон TX800 од серија TX

Снимањето со притиснување едно копче не дозволува да пропуштите ништо

Притиснете го копчето за снимање и почнете да снимате веднаш, дури и кога уредот е исклучен, за да не пропуштите ниту еден момент.

Слика од Дигитален диктафон TX800 од серија TX

Вградениот микро USB приклучок овозможува лесно префрлување датотеки

Користете го испорачаниот USB кабел за едноставна репродукција на вашите снимки или за префрлување датотеки.

Снимајте Linear PCM или MP3 формати

Достапни се два популарни формати на датотеки за снимање. Датотеките Linear PCM се поголеми, но содржат повеќе детали - идеално за снимање музика. Датотеките MP3 се компресирани, но за нив е потребно помалку меморија, поради што се подобри за снимање долги предавања или состаноци.