WF-SP900

Музика што ве носи чекор подалеку

На патека, во базен или во океан, слушалките WF-SP900 ви нудат сè што ви е потребно за да се надминете себеси. Потполно безжичниот дизајн и вградената меморија од 4 GB ви овозможуваат да слушате каде и да сте.

Уживајте во музиката на места до кои таа претходно не допрела

Слушалките WF-SP900 имаат рејтинг за водоотпорност IPX5/8 и се погодни за користење во слатка и солена вода, а ви овозможуваат да нурнете до длабочина од 2 м.

BLUETOOTH® технологија
Проследувајте преку технологијата BLUETOOTH®

Поврзете рачно преку технологијата BLUETOOTH® или со допир со вградената функција за NFC™ на торбичката.

4 GB внатрешна меморија
4GB вградена меморија за складирање

Има доволно простор за 920 песни во вградената меморија од 4 GB.

Ушни влошки за пливање
Ушни влошки за пливање

Користете ги водоотпорните ушни влошки за пливање кога ќе посакате да влезете во водата.

Врвка за околу врат
Врвка за околу врат

Слушалките WF-SP900 се испорачуваат со врвка за околу врат за да бидете сосема спокојни во водата.

Создадени за најтешките услови

Со дизајн отпорен на прав со рејтинг IP6X, слушалките WF-SP900 се подготвени за сè.

Подвижни ушни влошки
Поместете ја ушната влошка за најдобро вметнување

Ушите на секој човек се разликуваат, така што ушните влошки на WF-SP900 одлично се прилагодуваат до соодветната длабочина на вметнување.

Заоблени прицврстувачи
Заоблените прицврстувачи не дозволуваат поместување на ушните влошки

Благодарение на одново дизајнираниот заоблен прицврстувач, ушните влошки нема да се поместат, без разлика колку интензивни движења правите.

Следете сѐ со амбиенталниот звук

Со режимот за амбиентален звук ќе бидете свесни за опкружувањето додека сте во движење. Уживајте во омилените песни, а истовремено слушајте ги звуците од околината. Или, пак, изберете го режимот за гласови, кој ви овозможува да ги слушате соопштенијата и другите гласови.

Сета моќ што ви е потребна

Кога слушалките се наполнети, може да репродуцираат музика до 3 часа преку BLUETOOTH®-врска. Торбичката за носење нуди неколку целосни полнења и овозможува до 12 часа репродукција.

Ако слушате музика од вградената меморија од 4 GB, може да слушате до 6 часа со едно полнење. Торбичката за носење нуди неколку целосни полнења и овозможува до 21 часа репродукција.

Репродукција до 12 часа или до 21 час со торбичка за носење

Контролирајте преку допир

Ако допрете двапати на левата страна од слушалките, јачината на звукот се намалува, а ако допрете двапати на десната страна, јачината на звукот се зголемува. Притиснете го левото копче еднаш за да го вклучите или исклучите режимот за амбиентален звук или двапати за да ги вклучите или исклучите поставките за брзо прилагодување на звукот. Со десното копче може да репродуцирате и да паузирате, да се префрлувате на следната песна, да премотувате, да одговарате на повици, долго да притиснете за да го стартувате вашиот гласовен помошник и многу повеќе.

Sony | Апликација Headphones Connect
Sony | Апликација Headphones Connect

Со апликацијата Sony | Headphones Connect може да го вклучите или исклучите режимот за амбиентален звук, да се префрлувате помеѓу нормалниот и гласовниот режим, да го поставите еквалајзерот за поставките за брзо прилагодување и многу повеќе.

Апликација Sony | Music Center
Апликација Sony | Music Center

Апликацијата Sony | Music Center за мобилни уреди ви овозможува да видите која песна се репродуцира, без разлика дали ја проследувате или таа е складирана во меморијата на слушалките. Можете и да ја контролирате репродукцијата на музика – репродуцирајте, паузирајте или менувајте ги режимите на репродукција. Со Sony | Music Center за компјутер може да ги пренесете песните преку режимот на складирање.

Гласовен помошник
Стартувајте го вашиот гласовен помошник

Стартувајте ја апликацијата Google™ или активирајте ја Siri така што долго ќе го притиснете копчето на слушалките.

Спецификации и функции

На патеката, во базенот или во океанот, слушалките WF-SP900 ви нудат сè што ви е потребно за да се надминете себеси. Потполно безжичниот дизајн и вградената меморија од 4 GB ви овозможуваат да слушате каде и да сте.
  • Потполно безжични со BLUETOOTH®-врска

  • 4GB вградена меморија за складирање

  • Отпорност на вода и прав IP65/IP68

  • До 12 часа преку BLUETOOTH®-врска и 21 час за користење на вградената меморија (и двете со торбичка за полнење)

  • Режим за амбиентален звук (нормален / глас)

Звучник
Балансирана арматура
Фреквентен одзив(комуникација преку Bluetooth®)
20 Hz - 20.000 Hz (семплирање со 44,1 kHz)
NFC
Да (торбичка за полнење)

Што има во пакетот

Торбичка за полнење: 1, USB-кабел: USB Type-C™-кабел (15 м), ушни влошки: Хибридни силиконски гумени ушни влошки (1 пар) , ушни влошки (1 пар), Заоблените прицврстувачи (1 пар), врвка: 1

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина