Разгледајте ги слушалките WF-C500
Подобрено доживување при слушањето

Со технологијата DSEE (процесор за подобрување на дигитален звук), изгубените високи фреквенции и фини детали се обновуваат за поавтентично уживање при слушањето. Може и да ја прилагодите музиката со поставувањето за EQ во апликацијата Sony | Headphones Connect.

Лого за DSEE

Направете ја музиката поприродна

Кога оригиналниот извор на музика е компресиран, се губат делови од високите фреквенции што ги збогатуваат песните. Процесорот за подобрување на дигитален звук (DSEE) верно ги обновува за да создаде звук со висок квалитет кој е поблиску до оригиналната снимка.

Вашиот звук, по ваша желба

Прилагодете го звукот според вашиот вкус. Изберете од многуте однапред поставени параметри за да добиете звук соодветен за музиката што ја слушате. Или создајте и зачувајте свои параметри со функцијата за прилагоден EQ во Sony│Headphones Connect.

Илустрација што прикажува како се прилагодува звукот со функцијата за прилагоден EQ во апликацијата Sony Headphones Connect
Мали и лесни, одлично вметнување

Малиот дизајн на овие слушалки овозможува сигурно и удобно прицврстување за вашите уши. Заоблената форма предизвикува задоволство при носењето и ви овозможува да се концентрирате на најважното - музиката.

Ергономски дизајн

Откако ги издадовме првите слушалки за во уво во светот во 1982 година (MDR-E252), анализиравме огромни количини на податоци за формите на ушите од целиот свет. Слушалките WF-C500 се резултат на тоа истражување и нудат спој од форма што одговара на ушната празнина и нов ергономски дизајн за постабилно вметнување.

Слика на која е прикажана слушалка WF-C500 удобно поставена во нечие уво.
Одете насекаде, футрола со џебна големина

Цилиндричната футрола за полнење е неверојатно мала и практична за носење во џеб или во чанта, така што може да ги понесете слушалките каде и да одите. Провидниот капак со текстура на заматено стакло ѝ дава стилски и луксузен изглед на футролата.

Приказ од предната страна на црни слушалки WF-C500
Лесно ракување со копчињата

Копчињата на WF-C500 овозможуваат репродуцирање, запирање или прескокнување песни и менување на јачината на звукот, a нудат и лесен пристап до гласовниот помошник на паметните телефони и воспоставување и одговарање на повици без користење на рацете.

Икона за повици без користење на рацете
Полесно, појасно јавување без раце

Лесно воспоставување повици без користење на рацете благодарение на висококвалитетниот вграден микрофон. Нема да мора ни да го вадите мобилниот телефон од џеб.

Икона за компатибилност со гласовен помошник
Компатибилност со гласовен помошник

Со притиснување едно копче може да се поврзете со гласовниот помошник на телефонот и да добиете насоки, да репродуцирате музика, да комуницирате со контактите и друго.

Икона за Fast Pair
Лесно наоѓање на слушалките со Fast Pair

Функцијата Fast Pair го олеснува впарувањето на слушалките со уреди со Android™. Со еден допир и со прикажани упатства, WF-C500 нудат брзо и лесно впарување со уреди со Android™ преку Bluetooth®. Може и да ги пронајдете слушалките со звучен сигнал или со проверка на нивната последна позната локација преку паметен телефон. 

Икона за Swift Pair
Едноставно поврзување со PC со Swift Pair

Функцијата Swift Pair овозможува брзо и лесно впарување на слушалките WF-C500 со вашиот компјутер со Windows 10 преку Bluetooth®. На уредите со Windows 10 во близина ќе се прикажат упатства за впарување.

Икона за батерија што трае 10 + 10 часа
Слушајте цел ден, полнете неколку минути

Слушајте музика до 20 часа благодарение на практичната футрола за полнење. Доколку треба брзо да ја надополните батеријата, со брзото полнење од 10 минути ќе добиете енергија за репродукција на музика до еден час.

Икона за IPX4
Капките вода и потта не се проблем

Со ознака IPX4 за отпорност на вода, капките вода и потта нема да ја попречат работата на слушалките - продолжете да се движите по ритамот на музиката.

Икона за една слушалка
Една слушалка, идеално за извршување повеќе задачи

Ако сакате да слушате музика додека разговарате, отстранете само една слушалка од футролата за полнење и користете ја како вообичаено.

TBC

(A) Стандарден пренос од лево кон десно преку BT. (B) Истовремен пренос лево и десно преку BT кај WF-C500.

Стабилно и сигурно поврзување преку Bluetooth® 

Чипот за Bluetooth® што го пренесува звукот до двете уши истовремено, заедно со оптимизираниот дизајн на антената, овозможува стабилна врска и неверојатно слушање. Малото доцнење на звукот придонесува и за одлично доживување при гледањето содржини.

Сертифицирани слушалки за персонализирано слушање

Со сертифицираните слушалки за 360 Reality Audio и апликацијата Sony | Headphones Connect, оптимизирајте го слушањето преку анализа на формата на вашите уши, а потоа уживајте во врвно доживување.

Слика од три садови со одржливи материјали
Високо ниво на одржливост

Нашите производи имаат стилски дизајн и не се штетни за животната средина. Во материјалот за пакување на WF-C500 не се користи пластика, што е доказ за посветеноста на Sony да го намали влијанието на своите производи и работење врз животната средина.

Спецификации и функции

Откријте ја слободата што ја нуди поврзувањето преку Bluetooth® со нашите потполно безжични слушалки со Bluetooth® WF-C500. Комбинацијата на висококвалитетен звук, долго траење на батеријата, прилагодување на звукот, едноставна употреба и отпорност на вода ви овозможува уживање во музиката, каде и да одите.
  • DSEE™ врши обновување на високите фреквенции и фините детали кои се губат при компресијата

  • Прилагодете го вашиот звук со помош на апликацијата Sony | Headphones Connect

  • Траење на батеријата од 10 часа или вкупно 20 часа со футролата за полнење

  • Отпорност на прскање и пот, со ознака IPX4

  • Изборно користење на само една слушалка

Звучник
5,8 мм
Фреквентен одзив(комуникација преку Bluetooth®)
20 Hz - 20.000 Hz (семплирање со 44,1 kHz)
DSEE
Да
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина