Најдобро доживување при играње игри

Подгответе се за PlayStation®5

Започнува нова ера на играњето игри. Добијте 4K-резолуција со 120 fps - новитет што го нуди PS5 со компатибилни BRAVIA-телевизори од сериите ZH8 и XH90/92.

4K 120 слика
Со 4K/120 fps ќе бидете победник

Трансформирајте го доживувањето на игрите. 4K-телевизорите со HDMI-влез со голема брзина од 120 fps овозможуваат рамномерни, јасни движења и брз одзив при играњето.

PlayStation®5 и ZH8/XH90 поддржуваат игри во 4K при 120 fps.

Направете ги случувањата пореалистични со 8K

Неверојатно високата резолуција на нашите 8K-телевизори ви овозможуваат да се задлабочите во неверојатната длабочина и во деталите.

8K-резолуцијата е достапна со PlayStation®5 и ZH8.

Споредба на глава од лав во 4K и 8K-резолуција.
Извонреден контраст за игри

Стандардните телевизори користат само еден ред LED-светилки; Full Array LED од Sony ги поставува низ целиот екран, а секоја зона се контролира посебно за да се овозможи затемнување на темните површини, осветлување на светлите површини и откривање на сите детали од алтернативниот универзум во кој ќе зачекорите.


DREAMS™ © година на издавање-тековна година Sony Interactive Entertainment Europe. Издадено од Sony Interactive Entertainment Europe Ltd. Создадено од Media Molecule. „DREAMS“ е заштитен знак или регистриран заштитен знак на Sony Interactive Entertainment Europe. Сите права се задржани.

HDMI2.1 ќе стане достапен со понатамошно ажурирање на софтверот, само кај моделот XH90.

Повеќедимензионален звук

Нашата врвна технологија Acoustic Multi-Audio™ користи високотонци за позиционирање на звукот за да создаде прецизно контролиран и висококвалитетен звук, токму од местото каде што се случува нешто на екранот. Како резултат добивате реални и динамички игри, а сè што гледате е усогласено со звукот што го слушате.

Acoustic Multi Audio е достапен кај екрани од 55" и поголеми за XH95 и кај екрани од 65" и поголеми кај XH90.

Uncharted™4: A Thief’s End ©година на издавање-тековна година Sony Interactive Entertainment America LLC. Издадено од Sony Interactive Entertainment Europe.
Создадено од Naughty Dog LLC. „Uncharted“ е заштитен знак или регистриран заштитен знак на Sony Interactive Entertainment Europe. Сите права се задржани.

BRAVIA® од Sony-создаден за гејмери
Серија XH90 - играјте како што замислил креаторот

Откријте ги деталите во сенките и уживајте во максимална светлина со Full Array LED; слушајте звук од местата на екранот каде што се случува нешто благодарение на нашата технологија Acoustic Multi-Audio™. Со XH90 може максимално да уживате во сите аспекти на игрите.

Acoustic Multi Audio е достапен само кај екрани од 55" и поголеми за XH90.

Совршен за PlayStation®

Користејќи напредни технологии за слика и звук, BRAVIA® од Sony ги прави игрите реални и создава живописни слики со тродимензионален и амбиентален звук.

Нашиот најдобар 4K LCD-телевизор - серија XH95

Опремен со X1 UltimateTM - истиот моќен процесор што го вградуваме во нашите 8K-телевизори - XH95 нуди врвен квалитет на слика, а заедно со нашата технологија за генерирање звук од екранот навистина ќе се задлабочите во случувањата.

Серија A8 - моќен и прекрасен OLED-екран

Одликувајќи се со повеќе од 8 милиони самоосветлувачки и индивидуално контролирани OLED-точки, A8 ќе ви прикаже почисти светли тонови и подлабоки црни тонови, внесувајќи ново ниво на длабочина, текстура и реалистичност во игрите што ги играте.