2 Модели
2 Модели

Година на моделот

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Димензии и тежина

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Поврзување

Слика (панел)

Слика (панел)

Слика (панел)

Слика (панел)

Слика (панел)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Слика (обработување)

Звук (звучници и засилувач)

Звук (звучници и засилувач)

Звук (звучници и засилувач)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Звук (обработка)

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Софтвер

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Заштеда на енергија

Дизајн

Дизајн

Дизајн

Дизајн

Дизајн

Дизајн

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Вграден приемник

Пристапност

Пристапност

Пристапност

Пристапност

Пристапност

Пристапност

Галантерија

Што има во пакетот

Година на моделот

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

ГОЛЕМИНА НА ЕКРАНОТ (СМ, МЕРЕНО ДИЈАГОНАЛНО)

Димензии на телевизорот без држач (Ш x В x Д)

ДИМЕНЗИИ НА ТЕЛЕВИЗОРОТ СО ДРЖАЧ (СТАНДАРДНА ПОЛОЖБА) (Ш x В x Д)

ДИМЕНЗИИ НА ТЕЛЕВИЗОРОТ СО ДРЖАЧ (ПОЛОЖБА НА ЗВУЧНИКОТ ВО ВИД НА ЛЕНТА) (Ш x В x Д)

Димензии на картонското пакување (Ш x В x Д)

ШИРИНА НА ДРЖАЧОТ (СТАНДАРДНА ПОЛОЖБА)

ШИРИНА НА ДРЖАЧОТ (ПОЛОЖБА НА ЗВУЧНИКОТ ВО ВИД НА ЛЕНТА)

VESA® поставеност на отворите (Ш x В)

Тежина на телевизорот без држач

Тежина на картонското пакување (бруто)

Wi-Fi® стандарди

Влезови за етернет

Поддршка за Bluetooth® профили

CHROMECAST BUILT-IN

APPLE AIRPLAY

APPLE HOMEKIT

Влез(ови) за RF (антенска/кабелска) врска

Влез(ови) за IF (сателитска)

Компонентен видео влез(ови) (Y/Pb/Pr)

Композитен видео влез(ови)

RS-232C влез(ови)

Вкупно HDMI влезови

HDCP

HDMI-CEC

Карактеристиките се наведени во HDMI2.1

HDMI повратен аудио канал (ARC)

Променлива стапка на освежување (VRR)

Автоматски режим со мало доцнење (ALLM)

Дигитален аудио излез(и)

Излез(и) за слушалки

Аудио излез(и)

Излез(и) за сабвуфер

USB приклучоци

Снимање на USB HDD

Поддршка за формати на USB уреди

Кодеци за репродукција преку USB

Вид на екран

Резолуција на екранот (Х x В, точки)

Агол на гледање (X-Wide Angle)

Вид на задно осветлување

Вид на затемнување на задното осветлување

Компатибилност со HDR (висок динамички опсег)

Процесор за слика

Подобрување на острината

Подобрување на боите

Подобрување на контрастот

Подобрување на движењата (стандардни Hz)

Поддршка за видео сигнали

Режими на слика

СЕНЗОР

NETFLIX CALIBRATED MODE

Излезна моќност на звукот

Вид на звучникот

Конфигурација на звучници

Поддршка за Dolby формат на звук

Поддршка за DTS формат на звук

ACOUSTIC AUTO CALIBRATION

ЗУМИРАЊЕ НА ГЛАС

FM радио

Обработка на звукот

Симулиран опкружувачки звук

Режими на звук

Оперативен систем

Вграден мемориски простор (GB)

Јазик на екранот

Јазик за внесување текст

Гласовно пребарување

ВГРАДЕН ПРЕКИНУВАЧ ЗА МИКРОФОН

Електронски програмски водич (EPG)

Internet Browser

Продавница за апликации

Тајмер за вклучување/исклучување

Тајмер за заспивање

Телетекст

Автоматска калибрација со CalMAN®

Придружен текст (аналоген/дигитален)

Ознака за енергетско ниво 

ГОЛЕМИНА НА ЕКРАНОТ (СМ, МЕРЕНО ДИЈАГОНАЛНО)

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

Потрошувачка на енергија (при работа)

ГОДИШНА ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА*

Потрошувачка на енергија (во режим на подготвеност)

Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност во мрежа) - приклучоци

СООДНОС НА НАЈГОЛЕМО ОСВЕТЛУВАЊЕ

Присуство на олово 

Количество жива (мг)

Енергетски потреби (напон/фреквенција)

Режим за заштеда на енергија / Режим за исклучено задно осветлување

Контрола на динамично задно осветл. 

ЕКОЛОШКИ ПРОИЗВОД

ДИЗАЈН НА РАМКАТА

БОЈА НА РАМКАТА

Дизајн на држачот

БОЈА НА ДРЖАЧОТ

ПОЛОЖБА НА ДРЖАЧОТ

ДАЛЕЧИНСКИ УПРАВУВАЧ

Број на приемници (антенски/кабелски)

Број на приемници (сателитски)

ТВ систем (аналоген)

Покриеност на канали од приемникот (аналогни)

ТВ систем (дигитална антенска телевизија)

Покриеност на канали од приемникот (дигитална антенска телевизија)

ТВ систем (дигитална кабелска телевизија)

Покриеност на канали од приемникот (дигитална кабелска телевизија)

ТВ систем (дигитална сателитска телевизија)

Покриеност на канали од приемникот (дигитална сателитска телевизија)

CI+

Читач на екран

Аудио опис

Придружен текст

Зголемување на текстот

Кратенка за пристапност

Гласовно пребарување

Дополнителна галантерија

139 см (55")
XR-55A90J
139 см (55") 
XR-55A90J

Што има во пакетот

 • AC кабел за напојување
 • Batteries
 • Водич за брзо поставување
 • Далечински управувач со гласовна контрола
 • Држач за на маса
 • Упатство за употреба

Година на моделот

 • 2021

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

 • 55" (54,6")

ГОЛЕМИНА НА ЕКРАНОТ (СМ, МЕРЕНО ДИЈАГОНАЛНО)

 • 139 см

Димензии на телевизорот без држач (Ш x В x Д)

 • Прибл. 122,3 x 70,9 x 4,1 см

ДИМЕНЗИИ НА ТЕЛЕВИЗОРОТ СО ДРЖАЧ (СТАНДАРДНА ПОЛОЖБА) (Ш x В x Д)

 • Прибл. 128,2 x 70,9 x 31,7 см

ДИМЕНЗИИ НА ТЕЛЕВИЗОРОТ СО ДРЖАЧ (ПОЛОЖБА НА ЗВУЧНИКОТ ВО ВИД НА ЛЕНТА) (Ш x В x Д)

 • Прибл. 122,3 x 77,6 x 31,7 см

Димензии на картонското пакување (Ш x В x Д)

 • Прибл. 139,1 x 83,6 x 18,0 см

ШИРИНА НА ДРЖАЧОТ (СТАНДАРДНА ПОЛОЖБА)

 • Прибл. 128,2 см

ШИРИНА НА ДРЖАЧОТ (ПОЛОЖБА НА ЗВУЧНИКОТ ВО ВИД НА ЛЕНТА)

 • Прибл. 115,0 см

VESA® поставеност на отворите (Ш x В)

 • 30,0 x 30,0 см

Тежина на телевизорот без држач

 • Прибл. 18,6 кг

Тежина на картонското пакување (бруто)

 • Прибл. 29 кг

Wi-Fi® стандарди

 • Сертификат за Wi-Fi® 802.11a/b/g/n/ac

Влезови за етернет

 • 1 (долен)

Поддршка за Bluetooth® профили

 • верзија 4.2; HID (поврзување глувче/тастатура)/HOGP (поврзување уреди со мала потрошувачка на енергија)/SPP(профил за сериска порта)/A2DP (стерео звук) /AVRCP (AV-далечински управувач)

CHROMECAST BUILT-IN

 • Да

APPLE AIRPLAY

 • Да

APPLE HOMEKIT

 • Да

Влез(ови) за RF (антенска/кабелска) врска

 • 1 (долен)

Влез(ови) за IF (сателитска)

 • 2(долу)

Компонентен видео влез(ови) (Y/Pb/Pr)

 • Не

Композитен видео влез(ови)

 • Хибриден, со влез за централен звучник S x1(страничен, мини приклучок)

RS-232C влез(ови)

 • Не

Вкупно HDMI влезови

 • 4 (1 страничен, 3 долу)

HDCP

 • HDCP2.3(за HDMI™1/2/3/4)

HDMI-CEC

 • Да

Карактеристиките се наведени во HDMI2.1

 • 4K120/eARC/VRR/ALLM

HDMI повратен аудио канал (ARC)

 • Да (eARC/ARC)

Променлива стапка на освежување (VRR)

 • Да (за HDMI™3/4)

Автоматски режим со мало доцнење (ALLM)

 • Да (за HDMI™3/4)

Дигитален аудио излез(и)

 • 1 (долу)

Излез(и) за слушалки

 • 1(страничен)

Аудио излез(и)

 • -

Излез(и) за сабвуфер

 • -

USB приклучоци

 • 2 (странични)/1 (долу)

Снимање на USB HDD

 • Да(1Rec)(освен Италија)

Поддршка за формати на USB уреди

 • FAT16/FAT32/exFAT/NTFS

Кодеци за репродукција преку USB

 • MPEG1:MPEG1/MPEG2PS:MPEG2/MPEG2TS(HDV,AVCHD):MPEG2,AVC/MP4(XAVC S):AVC,MPEG4,HEVC/AVI:Xvid,MotionJpeg/ASF(WMV):VC1/MOV:AVC,MPEG4,MotionJpeg/MKV:Xvid,AVC,MPEG4,VP8.HEVC/WEBM:VP8/3GPP:MPEG4,AVC/MP3/ASF(WMA)/LPCM/WAV/MP4AAC/FLAC/JPEG;WEBM:VP9/AC4/ogg/AAC/ARW(само „Screen nail“)

Вид на екран

 • OLED

Резолуција на екранот (Х x В, точки)

 • 3840 x 2160

Агол на гледање (X-Wide Angle)

 • -

Вид на задно осветлување

 • -

Вид на затемнување на задното осветлување

 • -

Компатибилност со HDR (висок динамички опсег)

 • Да (HDR10, HLG, Dolby Vision)

Процесор за слика

 • Cognitive Processor XR

Подобрување на острината

 • Dual database processing
 • XR Super Resolution
 • Подобрување на квалитетот до 4K со XR

Подобрување на боите

 • XR Smoothing
 • XR Triluminos Pro™
 • Технологија Live Colour™

Подобрување на контрастот

 • OLED XR Contrast Pro
 • Pixel Contrast Booster
 • XR HDR Remaster
 • Подобрување на динамичкиот контраст

Подобрување на движењата (стандардни Hz)

 • XR Motion Clarity, автоматски режим

Поддршка за видео сигнали

 • HDMI™-сигнал: 4096x2160p(24, 50, 60 Hz), 3840x2160p(24, 25, 30, 50, 60, 100, 120 Hz), 1080p(30, 50, 60, 100, 120 Hz), 1080/24p, 1080i(50, 60 Hz), 720p(30, 50, 60 Hz), 720/24p, 576p, 480p

Режими на слика

 • Живописно, стандардно, кино, IMAX Enhanced, игри, графика, фотографии, приспособено, Dolby Vision Bright, Dolby Vision Dark, Netflix calibrated Mode

СЕНЗОР

 • Светлина/бои

NETFLIX CALIBRATED MODE

 • Да

Излезна моќност на звукот

 • 20 W + 20 W + 10 W + 10 W

Вид на звучникот

 • Acoustic Surface Audio+

Конфигурација на звучници

 • Механизам за придвижување x 2, сабвуфер x 2

Поддршка за Dolby формат на звук

 • Dolby™ Audio, Dolby™ Atmos

Поддршка за DTS формат на звук

 • DTS дигитален опкружувачки звук

ACOUSTIC AUTO CALIBRATION

 • Компензација за положбата на корисникот и за просторијата

ЗУМИРАЊЕ НА ГЛАС

 • Voice Zoom 2

FM радио

 • Не

Обработка на звукот

 • Не

Симулиран опкружувачки звук

 • Конверзија во 3D-опкружувачки звук

Режими на звук

 • Стандардно, дијалог, кино, музика, спорт, Dolby Audio

Оперативен систем

 • Android TV™

Вграден мемориски простор (GB)

 • 16GB

Јазик на екранот

 • АФРИКАНС,AMH,АРАПСКИ,АСАМСКИ,AZE,BEL,БУГАРСКИ,БЕНГАЛСКИ,БОСАНСКИ,КАТАЛОНСКИ,ЧЕШКИ,ДАНСКИ,DEU,ГРЧКИ,АНГЛИСКИ,ШПАНСКИ,ЕСТОНСКИ,BAQ,PER,ФИНСКИ,ФРАНЦУСКИ,GLG,ГУЏАРАТСКИ,ХИНДИ,ХРВАТСКИ,УНГАРСКИ,ИНДОНЕЗИСКИ,ISL,ИТАЛИЈАНСКИ,ХЕБРЕЈСКИ,ЈАПОНСКИ,КАЗАШКИ,КАНАДСКИ,KOR,KIR,LAO,ЛИТВАНСКИ,ЛАТВИСКИ,МАКЕДОНСКИ,МАЛАЈАЛСКИ,MON,МАРАТХИ,MAY,BUR,NOB,NEP,NLD,ОРИЈА,ПЕНЏАПСКИ,ПОЛСКИ,ПОРТУГАЛСКИ,РОМАНСКИ,РУСКИ,SOL,СЛОВЕНСКИ,ALB,СРПСКИ,ШВЕДСКИ;СВАХИЛСКИ,ТАМИЛСКИ,ТЕЛУГУ,ТАЈЛАНДСКИ,TGL,ТУРСКИ,УКРАИНСКИ,URD,UZB,ВИЕТНАМСКИ,ЕДНОСТАВЕН КИНЕСКИ,ТРАДИЦИОНАЛЕН КИНЕСКИ,ЗУЛУ

Јазик за внесување текст

 • АРАПСКИ / БУГАРСКИ / КАТАЛОНСКИ / ХРВАТСКИ / ЧЕШКИ / ДАНСКИ / ХОЛАНДСКИ / АНГЛИСКИ / ЕСТОНСКИ / ФИНСКИ / ФРАНЦУСКИ / ГЕРМАНСКИ / ГРЧКИ / ЕВРЕЈСКИ / ИНДОНЕЗИСКИ / ИТАЛИЈАНСКИ / ЈАПОНСКИ / НОРВЕШКИ / ПЕРСИСКИ / ПОЛСКИ / ПОРТУГАЛСКИ / РОМАНСКИ / РУСКИ / СЛОВАЧКИ / СЛОВЕНСКИ / ШПАНСКИ / ШВЕДСКИ / ТАИ / ТУРСКИ / УКРАИНСКИ / ВИЕТНАМСКИ

Гласовно пребарување

 • (Гласовно пребарување)Да/(вграден микрофон)Да

ВГРАДЕН ПРЕКИНУВАЧ ЗА МИКРОФОН

 • Да

Електронски програмски водич (EPG)

 • Да

Internet Browser

 • Vewd

Продавница за апликации

 • Да (Google Play Store)

Тајмер за вклучување/исклучување

 • Да

Тајмер за заспивање

 • Да

Телетекст

 • Да

Автоматска калибрација со CalMAN®

 • Да

Придружен текст (аналоген/дигитален)

 • (Аналоген) Не
 • (дигитален)Превод

Ознака за енергетско ниво 

 • B

ГОЛЕМИНА НА ЕКРАНОТ (СМ, МЕРЕНО ДИЈАГОНАЛНО)

 • 139 см

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

 • 55" (54,6")

Потрошувачка на енергија (при работа)

 • 121 W

ГОДИШНА ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА*

 • 168 kWh годишно

Потрошувачка на енергија (во режим на подготвеност)

 • 0,50 W

Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност во мрежа) - приклучоци

 • 2,00 W(Wi-Fi) / 2,00 W(LAN) / 0,50 W(CEC)

СООДНОС НА НАЈГОЛЕМО ОСВЕТЛУВАЊЕ

 • 70%

Присуство на олово 

 • -

Количество жива (мг)

 • 0,0 mg

Енергетски потреби (напон/фреквенција)

 • 220 V - 240 V AC
 • 50 Hz

Режим за заштеда на енергија / Режим за исклучено задно осветлување

 • Да

Контрола на динамично задно осветл. 

 • Да

ЕКОЛОШКИ ПРОИЗВОД

 • Да

ДИЗАЈН НА РАМКАТА

 • Дизајн без рамка

БОЈА НА РАМКАТА

 • Црн титаниум

Дизајн на држачот

 • Тенок алуминиумски држач

БОЈА НА ДРЖАЧОТ

 • Црн титаниум

ПОЛОЖБА НА ДРЖАЧОТ

 • Поставување на 2 начини (стандардна положба/положба за звучник во вид на лента)

ДАЛЕЧИНСКИ УПРАВУВАЧ

 • Врвен далечински управувач со задно осветлување

Број на приемници (антенски/кабелски)

 • 2(дигитални)/1(аналоген)

Број на приемници (сателитски)

 • 2

ТВ систем (аналоген)

 • B/G, D/K, I

Покриеност на канали од приемникот (аналогни)

 • 45,25 MHz-863,25 MHz(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална антенска телевизија)

 • DVB-T/T2

Покриеност на канали од приемникот (дигитална антенска телевизија)

 • VHF/UHF(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална кабелска телевизија)

 • DVB-C

Покриеност на канали од приемникот (дигитална кабелска телевизија)

 • VHF/UHF/кабелска(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална сателитска телевизија)

 • DVB-S/S2

Покриеност на канали од приемникот (дигитална сателитска телевизија)

 • Фреквенциски опсег 950-2150 MHz

CI+

 • Да

Читач на екран

 • Да

Аудио опис

 • Да

Придружен текст

 • Поднаслов

Зголемување на текстот

 • Да

Кратенка за пристапност

 • Да

Гласовно пребарување

 • Да

Дополнителна галантерија

 • Носач за монтирање на ѕид (SU-WL450(ограничен пристап до приклучоците), SU-WL850(погледнете ја табелата за земји/зони))Зависи од изборот на земја
164 см (65")
XR-65A90J
164 см (65") 
XR-65A90J

Што има во пакетот

 • AC кабел за напојување
 • Batteries
 • Водич за брзо поставување
 • Далечински управувач со гласовна контрола
 • Држач за на маса
 • Упатство за употреба

Година на моделот

 • 2021

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

 • 65" (64,5")

ГОЛЕМИНА НА ЕКРАНОТ (СМ, МЕРЕНО ДИЈАГОНАЛНО)

 • 164 см

Димензии на телевизорот без држач (Ш x В x Д)

 • Прибл. 144,4 x 83,3 x 4,1 см

ДИМЕНЗИИ НА ТЕЛЕВИЗОРОТ СО ДРЖАЧ (СТАНДАРДНА ПОЛОЖБА) (Ш x В x Д)

 • Прибл. 150,2 x 83,4 x 31,7 см

ДИМЕНЗИИ НА ТЕЛЕВИЗОРОТ СО ДРЖАЧ (ПОЛОЖБА НА ЗВУЧНИКОТ ВО ВИД НА ЛЕНТА) (Ш x В x Д)

 • Прибл. 144,4 x 90,2 x 31,7 см

Димензии на картонското пакување (Ш x В x Д)

 • Прибл. 159,4 x 95,9 x 18,0 см

ШИРИНА НА ДРЖАЧОТ (СТАНДАРДНА ПОЛОЖБА)

 • Прибл. 150,2 см

ШИРИНА НА ДРЖАЧОТ (ПОЛОЖБА НА ЗВУЧНИКОТ ВО ВИД НА ЛЕНТА)

 • Прибл. 136,5 см

VESA® поставеност на отворите (Ш x В)

 • 30,0 x 30,0 см

Тежина на телевизорот без држач

 • Прибл. 22,5 кг

Тежина на картонското пакување (бруто)

 • Прибл. 34 кг

Wi-Fi® стандарди

 • Сертификат за Wi-Fi® 802.11a/b/g/n/ac

Влезови за етернет

 • 1 (долен)

Поддршка за Bluetooth® профили

 • верзија 4.2; HID (поврзување глувче/тастатура)/HOGP (поврзување уреди со мала потрошувачка на енергија)/SPP(профил за сериска порта)/A2DP (стерео звук) /AVRCP (AV-далечински управувач)

CHROMECAST BUILT-IN

 • Да

APPLE AIRPLAY

 • Да

APPLE HOMEKIT

 • Да

Влез(ови) за RF (антенска/кабелска) врска

 • 1 (долен)

Влез(ови) за IF (сателитска)

 • 2(долу)

Компонентен видео влез(ови) (Y/Pb/Pr)

 • Не

Композитен видео влез(ови)

 • Хибриден, со влез за централен звучник S x1(страничен, мини приклучок)

RS-232C влез(ови)

 • Не

Вкупно HDMI влезови

 • 4 (1 страничен, 3 долу)

HDCP

 • HDCP2.3(за HDMI™1/2/3/4)

HDMI-CEC

 • Да

Карактеристиките се наведени во HDMI2.1

 • 4K120/eARC/VRR/ALLM

HDMI повратен аудио канал (ARC)

 • Да (eARC/ARC)

Променлива стапка на освежување (VRR)

 • Да (за HDMI™3/4)

Автоматски режим со мало доцнење (ALLM)

 • Да (за HDMI™3/4)

Дигитален аудио излез(и)

 • 1 (долу)

Излез(и) за слушалки

 • 1(страничен)

Аудио излез(и)

 • -

Излез(и) за сабвуфер

 • -

USB приклучоци

 • 2 (странични)/1 (долу)

Снимање на USB HDD

 • Да(1Rec)(освен Италија)

Поддршка за формати на USB уреди

 • FAT16/FAT32/exFAT/NTFS

Кодеци за репродукција преку USB

 • MPEG1:MPEG1/MPEG2PS:MPEG2/MPEG2TS(HDV,AVCHD):MPEG2,AVC/MP4(XAVC S):AVC,MPEG4,HEVC/AVI:Xvid,MotionJpeg/ASF(WMV):VC1/MOV:AVC,MPEG4,MotionJpeg/MKV:Xvid,AVC,MPEG4,VP8.HEVC/WEBM:VP8/3GPP:MPEG4,AVC/MP3/ASF(WMA)/LPCM/WAV/MP4AAC/FLAC/JPEG;WEBM:VP9/AC4/ogg/AAC/ARW(само „Screen nail“)

Вид на екран

 • OLED

Резолуција на екранот (Х x В, точки)

 • 3840 x 2160

Агол на гледање (X-Wide Angle)

 • -

Вид на задно осветлување

 • -

Вид на затемнување на задното осветлување

 • -

Компатибилност со HDR (висок динамички опсег)

 • Да (HDR10, HLG, Dolby Vision)

Процесор за слика

 • Cognitive Processor XR

Подобрување на острината

 • Dual database processing
 • XR Super Resolution
 • Подобрување на квалитетот до 4K со XR

Подобрување на боите

 • XR Smoothing
 • XR Triluminos Pro™
 • Технологија Live Colour™

Подобрување на контрастот

 • OLED XR Contrast Pro
 • Pixel Contrast Booster
 • XR HDR Remaster
 • Подобрување на динамичкиот контраст

Подобрување на движењата (стандардни Hz)

 • XR Motion Clarity, автоматски режим

Поддршка за видео сигнали

 • HDMI™-сигнал: 4096x2160p(24, 50, 60 Hz), 3840x2160p(24, 25, 30, 50, 60, 100, 120 Hz), 1080p(30, 50, 60, 100, 120 Hz), 1080/24p, 1080i(50, 60 Hz), 720p(30, 50, 60 Hz), 720/24p, 576p, 480p

Режими на слика

 • Живописно, стандардно, кино, IMAX Enhanced, игри, графика, фотографии, приспособено, Dolby Vision Bright, Dolby Vision Dark, Netflix calibrated Mode

СЕНЗОР

 • Светлина/бои

NETFLIX CALIBRATED MODE

 • Да

Излезна моќност на звукот

 • 20 W + 20 W + 10 W + 10 W

Вид на звучникот

 • Acoustic Surface Audio+

Конфигурација на звучници

 • Механизам за придвижување x 2, сабвуфер x 2

Поддршка за Dolby формат на звук

 • Dolby™ Audio, Dolby™ Atmos

Поддршка за DTS формат на звук

 • DTS дигитален опкружувачки звук

ACOUSTIC AUTO CALIBRATION

 • Компензација за положбата на корисникот и за просторијата

ЗУМИРАЊЕ НА ГЛАС

 • Voice Zoom 2

FM радио

 • Не

Обработка на звукот

 • Не

Симулиран опкружувачки звук

 • Конверзија во 3D-опкружувачки звук

Режими на звук

 • Стандардно, дијалог, кино, музика, спорт, Dolby Audio

Оперативен систем

 • Android TV™

Вграден мемориски простор (GB)

 • 16GB

Јазик на екранот

 • АФРИКАНС,AMH,АРАПСКИ,АСАМСКИ,AZE,BEL,БУГАРСКИ,БЕНГАЛСКИ,БОСАНСКИ,КАТАЛОНСКИ,ЧЕШКИ,ДАНСКИ,DEU,ГРЧКИ,АНГЛИСКИ,ШПАНСКИ,ЕСТОНСКИ,BAQ,PER,ФИНСКИ,ФРАНЦУСКИ,GLG,ГУЏАРАТСКИ,ХИНДИ,ХРВАТСКИ,УНГАРСКИ,ИНДОНЕЗИСКИ,ISL,ИТАЛИЈАНСКИ,ХЕБРЕЈСКИ,ЈАПОНСКИ,КАЗАШКИ,КАНАДСКИ,KOR,KIR,LAO,ЛИТВАНСКИ,ЛАТВИСКИ,МАКЕДОНСКИ,МАЛАЈАЛСКИ,MON,МАРАТХИ,MAY,BUR,NOB,NEP,NLD,ОРИЈА,ПЕНЏАПСКИ,ПОЛСКИ,ПОРТУГАЛСКИ,РОМАНСКИ,РУСКИ,SOL,СЛОВЕНСКИ,ALB,СРПСКИ,ШВЕДСКИ;СВАХИЛСКИ,ТАМИЛСКИ,ТЕЛУГУ,ТАЈЛАНДСКИ,TGL,ТУРСКИ,УКРАИНСКИ,URD,UZB,ВИЕТНАМСКИ,ЕДНОСТАВЕН КИНЕСКИ,ТРАДИЦИОНАЛЕН КИНЕСКИ,ЗУЛУ

Јазик за внесување текст

 • АРАПСКИ / БУГАРСКИ / КАТАЛОНСКИ / ХРВАТСКИ / ЧЕШКИ / ДАНСКИ / ХОЛАНДСКИ / АНГЛИСКИ / ЕСТОНСКИ / ФИНСКИ / ФРАНЦУСКИ / ГЕРМАНСКИ / ГРЧКИ / ЕВРЕЈСКИ / ИНДОНЕЗИСКИ / ИТАЛИЈАНСКИ / ЈАПОНСКИ / НОРВЕШКИ / ПЕРСИСКИ / ПОЛСКИ / ПОРТУГАЛСКИ / РОМАНСКИ / РУСКИ / СЛОВАЧКИ / СЛОВЕНСКИ / ШПАНСКИ / ШВЕДСКИ / ТАИ / ТУРСКИ / УКРАИНСКИ / ВИЕТНАМСКИ

Гласовно пребарување

 • (Гласовно пребарување)Да/(вграден микрофон)Да

ВГРАДЕН ПРЕКИНУВАЧ ЗА МИКРОФОН

 • Да

Електронски програмски водич (EPG)

 • Да

Internet Browser

 • Vewd

Продавница за апликации

 • Да (Google Play Store)

Тајмер за вклучување/исклучување

 • Да

Тајмер за заспивање

 • Да

Телетекст

 • Да

Автоматска калибрација со CalMAN®

 • Да

Придружен текст (аналоген/дигитален)

 • (Аналоген) Не
 • (дигитален)Превод

Ознака за енергетско ниво 

 • A

ГОЛЕМИНА НА ЕКРАНОТ (СМ, МЕРЕНО ДИЈАГОНАЛНО)

 • 164 см

Големина на екранот (инчи, мерено дијагонално)

 • 65" (64,5")

Потрошувачка на енергија (при работа)

 • 151 W

ГОДИШНА ПОТРОШУВАЧКА НА ЕНЕРГИЈА*

 • 209 kWh годишно

Потрошувачка на енергија (во режим на подготвеност)

 • [Узбекистан]: 0,5 W, [Други]: 0,50 W

Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност во мрежа) - приклучоци

 • 2,00 W(Wi-Fi) / 2,00 W(LAN) / 0,50 W(CEC)

СООДНОС НА НАЈГОЛЕМО ОСВЕТЛУВАЊЕ

 • 74%

Присуство на олово 

 • -

Количество жива (мг)

 • 0,0 mg

Енергетски потреби (напон/фреквенција)

 • 220 V - 240 V AC
 • 50 Hz

Режим за заштеда на енергија / Режим за исклучено задно осветлување

 • Да

Контрола на динамично задно осветл. 

 • Да

ЕКОЛОШКИ ПРОИЗВОД

 • Да

ДИЗАЈН НА РАМКАТА

 • Дизајн без рамка

БОЈА НА РАМКАТА

 • Црн титаниум

Дизајн на држачот

 • Тенок алуминиумски држач

БОЈА НА ДРЖАЧОТ

 • Црн титаниум

ПОЛОЖБА НА ДРЖАЧОТ

 • Поставување на 2 начини (стандардна положба/положба за звучник во вид на лента)

ДАЛЕЧИНСКИ УПРАВУВАЧ

 • Врвен далечински управувач со задно осветлување

Број на приемници (антенски/кабелски)

 • 2(дигитални)/1(аналоген)

Број на приемници (сателитски)

 • 2

ТВ систем (аналоген)

 • B/G, D/K, I

Покриеност на канали од приемникот (аналогни)

 • 45,25 MHz-863,25 MHz(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална антенска телевизија)

 • DVB-T/T2

Покриеност на канали од приемникот (дигитална антенска телевизија)

 • VHF/UHF(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална кабелска телевизија)

 • DVB-C

Покриеност на канали од приемникот (дигитална кабелска телевизија)

 • VHF/UHF/кабелска(во зависност од изборот на земјата)

ТВ систем (дигитална сателитска телевизија)

 • DVB-S/S2

Покриеност на канали од приемникот (дигитална сателитска телевизија)

 • Фреквенциски опсег 950-2150 MHz

CI+

 • Да

Читач на екран

 • Да

Аудио опис

 • Да

Придружен текст

 • Поднаслов

Зголемување на текстот

 • Да

Кратенка за пристапност

 • Да

Гласовно пребарување

 • Да

Дополнителна галантерија

 • Носач за монтирање на ѕид (SU-WL450(ограничен пристап до приклучоците), SU-WL850(погледнете ја табелата за земји/зони))Зависи од изборот на земја

Функции

Слика од голема мачка со 4K-детали

XR Picture

Уживајте во прекрасен контраст на нашиот најдобар OLED-екран со длабоки, природни и реални слики. Неговиот револуционерен процесор користи анализа од човечка перспектива за вкрстена анализа на стотици илјади елементи во една секунда. Заедно со нашиот уникатен OLED-екран, оваа технологија создава чисти црни тонови и најсветли слики досега.

Градска сцена со екстремен контраст и реална длабочина

XR Contrast

Нашиот Cognitive Processor XR анализира податоци и ги подобрува сликите на ист начин како што фокусира човечкото око за да создаде реални бои и длабочина. XR OLED Contrast Pro ја прилагодува светлината за приказ на посветли тонови во одблесоците и подлабоки црни тонови во сенките - нема повеќе детали прекриени со сенки или изгубени во премногу светлите површини.  

Лого за XR OLED Contrast PRO

XR OLED Contrast Pro

XR OLED Contrast Pro ја анализира човечката перспектива и ги засилува боите и контрастот во светлите површини за да добиете исклучителни нивоа на контраст на црните тонови и максимална светлина што досега едноставно не беа можни. Гледајте слики со реална длабочина помеѓу субјектот и заднината. Деталите се остро дефинирани, дури и во површини со темни сенки или одблесоци. 

Детали од цвеќиња со дискретни нијанси и тонови на ливчињата

XR Colour

Гледајте бои што се природни и убави за човечкото око. Cognitive Processor XR™ му овозможува на нашиот уникатен екран да прикаже поширока палета на бои и да ги репродуцира боите со дискретни разлики како во реалниот свет. Со зголемениот опсег на тонови и заситување, во цвеќињата ќе забележите живописни нијанси и реални текстури. Дури и бледите бои изгледаат реални.

Слика со природни бои благодарение на XR Triluminos PRO™

XR Triluminos Pro™

Овој телевизор, со нашиот вграден Cognitive Processor XR, прикажува бои на начин што им изгледа одлично на луѓето. Гледајте поширока палета на бои со зголемен опсег на тонови и заситеност што ви овозможува да гледате природни нијанси и прецизни детали, дури и во темните сцени. 

Слики од извонредно детални планински цвеќиња со XR HDR Remaster

XR HDR Remaster

Со XR HDR Remaster, телевизорот може да ги открие сите предмети на екранот, да ги анализира нивните бои и да го прилагоди контрастот за ги направи сликите уште пореални. Обработката на предметите со BRAVIA XR™ нуди потполно ново ниво на прецизност преку дополнително прилагодување на нијансите, заситувањето, светлината, векторот на движење, фреквентниот опсег и многу повеќе. Како резултат добивате извонредно реални сцени со поголема длабочина, реални текстури и природни бои.

Слика од лисица што ја прикажува острината на 4K

XR Clarity

Независно од содржината и изворот, ќе добиете забава со приближна резолуција до 4K благодарение на подобрувањето на квалитетот до 4K со XR. Нашиот Cognitive Processor XR обработува огромни количини на податоци и интелигентно ги обновува изгубените текстури и детали за да добиете реални слики. Гледајте детали во природно дефинирано животинско крзно и остро нагласена карпа.

Слика од згради каде што се гледаат придобивки од подобрувањето на квалитетот XR 4K

Подобрување на квалитетот до 4K со XR

Овој телевизор, со нашиот вграден Cognitive Processor XR, го подобрува квалитетот на 2K-сигналите до 4K за да овозможи неверојатно реално и прекрасно доживување при гледањето.  Технологијата за подобрување до 4K со XR обработува огромни количини на податоци, анализира шаблони во сцените и создава дискретни детали.

Слика одблиску од лист со врвни детали благодарение на 4K XR Super Resolution

4K XR Super Resolution

XR Super Resolution ги открива предметите во сликата и репродуцира практично реални текстури на екранот. Нашиот процесор BRAVIA XR прецизно ги анализира и обработува податоците за да создаде 4K-слики со четири пати поголема резолуција од Full HD за да ги збогати сцените со реални детали и текстури.

Слика од зајдисонце и море со 4K XR-изострување

4K XR Smoothing

XR Smoothing создава јасни и природни 4K-слики во реално време, без „појава на ленти“ како кај другите телевизори. Сцените се репродуцираат со илјадници тонови, нијанси и градации, поради што изгледаат многу реално.

Слика од сурфер со остри детали во бранот

XR Motion

Sporta pārraižu un dinamisku filmu skatīšanās pieredze tikko kļuva ievērojami labāka. Mūsu kognitīvais procesors (Cognitive Processor XR) ar XR Motion Clarity™ tehnoloģiju analizē datus, lai attēli plūstu vienmērīgi, būtu spilgti un skaidri.

Слика од автомобил во движење со OLED XR Motion Clarity

XR Motion Clarity

Благодарение на сликите создадени од милиони индивидуално контролирани точки, сите детали се остри и јасни на OLED-екранот. А со нашата технологија OLED XR Motion Clarity™, дури и брзите движења ќе бидат рамномерни и јасни. Подвижните слики се контролираат прецизно за минимизирање на заматувањето со цел сликите да изгледаат реални и да губат помалку светлина во многу брзите сцени.

Лого за 4K/120 fps

4K/120 fps

Победете ја конкуренцијата со BRAVIA. Со HDMI2.1 добивате стапка на слики од 120 fps кај компатибилните игри, така што ќе имате предност во игрите со пукање, спорт и динамички движења во кои има моментални промени на екранот. Исто така, игрите ќе изгледаат неверојатно рамномерни со намалено доцнење на влезниот сигнал од само 8,5 ms со 4K/120 fps и наменскиот режим за игри.

Слика од пејач на концерт

XR Sound Position

XR Sound Position нуди реален звук што одговара на сликата за да создаде реално аудио доживување. Бидејќи екранот на овој 4K-телевизор BRAVIA XR е всушност звучник, звукот што се репродуцира прецизно ги следи случувањата за да создаде прекрасно доживување.

Слика од звучни бранови од телевизорот со Acoustic Surface Audio+

Acoustic Surface Audio+

Со нашата технологија Acoustic Surface Audio+, звукот се репродуцира директно од центарот на екранот преку моќни механизми за придвижување на задната страна на телевизорот што вибрираат за да создадат акустика што се движи заедно со сликата. Бидејќи звукот ги следи случувањата, ќе слушате пореалистичен звук со извонредно јасни и природни дијалози преку големите механизми за придвижување кај овој модел. Левиот и десниот сабвуфер создаваат моќен бас за да уживате во реален звук како во кино во вашиот дом.

Слика од телевизор BRAVIA со Acoustic Center Sync

Acoustic Center Sync

Уживајте во звук со квалитет како во кино во удобноста на вашиот дом. Acoustic Center Sync го оптимизира звукот што се репродуцира од телевизорот и звучникот во вид на лента за да добиете подобро аудио доживување. Поврзете го вашиот BRAVIA со звучник во вид на лента од Sony за да слушате извонредно јасни дијалози, вокали и инструменти директно од екранот, со висококвалитетен опкружувачки звук. Исто така, телевизорот може да се користи како централен звучник ако го поврзете со вашиот систем за домашно кино.

Слика од музичар кој настапува на концерт

XR Surround

Сите содржини што ги гледате ќе добијат реалистичен опкружувачки звук со BRAVIA XR. XR Surround репродуцира опкружувачки звук од страните и вертикално за да уживате во 3D-звук без потреба од звучници на таванот или звучници насочени нагоре.

Детали од повеќедимензионален звук со конверзија во 3D-опкружувачки звук

Конверзија во 3D-опкружувачки звук

Нашата технологија за обработка на сигнали BRAVIA XR му овозможува на овој телевизор да репродуцира повеќедимензионален звук и да создаде реално доживување. Почувствувајте како ве опкружува звукот, не само од левата и десната страна, туку и од вертикален правец. Со конверзијата во 3D-опкружувачки звук ќе добиете филмска забава во вашиот дом со најновите формати за звук како Dolby Atmos®, како и вертикален опкружувачки звук со содржини што не се компатибилни со Dolby Atmos.

Лого за Google™ TV

Google TV

Пребарувајте повеќе од 700.000 филмови и серии во вашите услуги за проследување на едно место и организирани во теми и жанрови според вашите интереси.

Лого за гласовна контрола

Гласовно пребарување

Пронајдете ги омилените содржини брзо како никогаш досега со помош на вашиот глас. Со гласовното пребарување нема сложена навигација или заморно пишување - треба само да побарате.

Слика што прикажува слика од филм со паметен телефон

Може да се користи со Apple AirPlay / Apple HomeKit

Со Apple AirPlay може да проследувате видеоснимки и звук кон телевизорот од вашиот iPhone, iPad или Mac. Гледајте филмови и серии од апликацијата Apple TV, омилените апликации, па дури и од Safari. Споделувајте фотографии со сите во просторијата.

Лого за Chromecast built-in

Chromecast built-in

Chromecast ви овозможува да ги проследувате омилените видеоснимки, игри и апликации од мобилниот уред кон телевизорот со Chromecast built-in со максимален квалитет. Сè што е потребно за да ги зголемите саканите содржини е еден допир на копчето за префрлување на екранот од уредот со Android или iOS. Проследувајте содржини, а потоа продолжете да пребарувате преку телефонот или таблет-уредот.

Слика од поврзани уреди што се контролираат со паметен далечински управувач

Паметен далечински управувач

Сите поврзани уреди може да се контролираат со нашиот паметен далечински управувач. Пристапот до услугите за видео на барање со едно копче ќе ви ги пренесе сериите и филмовите во дневната соба за неколку секунди. 

Слика од далечински управувач со задно осветлување во дневно и ноќно опкружување

Далечински управувач со задно осветлување 

Далечинскиот управувач со врвен дизајн од брусен алуминиум и текстура со линии нуди добро чувство при држењето и се вклопува во вашата дневна соба. Гледајте ги копчињата со задно осветлување во темнина - идеално за менување на јачината на звукот или поставките додека гледате филм во темнина. 

Слика од 3-насочниот држач со повеќе положби

3-насочен држач со повеќе положби

3-насочниот држач со повеќе положби ви нуди избор на стандардно поставување што ќе ви го насочи вниманието кон сликата, потесно поставување за помали полици и поставување за звучник во вид на лента што е идеално за вашиот систем за звук.

Слика одблиску од дизајнот без рамка

Дизајн без рамка

Овој телевизор без рамка има врвен и елегантен изглед што ги минимизира пречките за да се фокусирате на најважното - сликата.

Слика од задната страна на телевизорот што прикажува организирање на каблите

Организирање на каблите

Држачите за кабли уредно ги кријат каблите, при што телевизорот изгледа уредно од сите страни.

Слика од дневна соба што го прикажува концептот за разубавување на ентериерот

Разубавување на ентериерот 

Функцијата за разубавување на ентериерот го претвора телевизорот во неопходен дел од животниот простор, прикажувајќи уметнички дела, фотографии, теми за зачувување на екранот и часовник на екранот.

Слика од екран каде што се гледаат придобивки од сензорот за светлина и бои

Сензор за светлина и бои

Ако бојата на изворот на светлина во собата се промени, на пример, од топла во ладна боја, боите на сликата на телевизорот ќе се променат и може да изгледаат вештачки. Овој телевизор има сензор за светлина RGB што ги оптимизира боите и светлината на сликата според изворот на светлина и опкружувањето. 

Лого за Acoustic Auto Calibration

Acoustic Auto Calibration

Без оглед каде седите, телевизорот ќе ја открие вашата положба и ќе го оптимизира звукот за да уживате во звук со ист квалитет како да седите пред телевизорот. Звукот може да се промени во зависност од вашето опкружување. Завесите, на пример, го апсорбираат звукот, а предметите пред телевизорот го попречуваат движењето на звукот, со што се намалува квалитетот на тоа што го слушате. Овој телевизор ги открива предметите и репродуцира звук што е подобрен и оптимизиран според вашата соба.

Лого за Netflix Calibrated Mode

Netflix Calibrated Mode

Овој режим е специјално дизајниран за гледање оригинални содржини од Netflix и репродукција на слики на телевизорот со ист квалитет како во филмско студио. Со Netflix Calibrated Mode се зачувува вистинската замисла и намера на режисерот.

Лого за IMAX Enhanced

IMAX Enhanced

Овој паметен 4K-телевизор од Sony има сертификат IMAX Enhanced, што значи дека е оптимизиран за извонредно реалистична слика и звук. Уживајте во прекрасна домашна забава со режимот на слика IMAX Enhanced, кој извлекува максимум од сите содржини преработени со IMAX Enhanced.

Лого за Dolby Vision® и Dolby Atmos®

Dolby Vision® и Dolby Atmos®

Забавувајте се како во кино кога сте во домот. Dolby Vision® внесува живописни бои и реалистичност во сцените за подобро доживување при гледањето, а Dolby Atmos® ја исполнува просторијата со прекрасен опкружувачки звук.

Слика што прикажува филм достапен на BRAVIA CORE™

BRAVIA CORE™

Достапен е огромен број на филмови што чекаат на вас. Со технологијата BRAVIA XR, Pure Stream и IMAX Enhanced, сите содржини што ги гледате ќе имаат одлична слика и извонреден звук.