Слика под агол од горната страна на безжичниот и практичен звучник SRS-LSR200 за телевизори
Слика од предната страна на безжичниот и практичен звучник SRS-LSR200 за телевизори
Слика под агол од задната страна на безжичниот и практичен звучник SRS-LSR200 за телевизори
Слика под агол од предната страна на безжичниот и практичен звучник SRS-LSR200 за телевизори
Слика од предната страна на безжичниот и практичен звучник SRS-LSR200 за телевизори
Слика од задната страна на безжичниот и практичен звучник SRS-LSR200 за телевизори
Слика одблиску од држачот
Слика одблиску од држачот
Насочете го звукот од телевизорот кон вас

Уживајте во сликата на големиот екран на телевизорот со нивоа на звук што ќе ви одговараат, благодарение на SRS-LSR200. Овој практичен и безжичен звучник за телевизори може да се поврзе со вашиот телевизор, па дури и да го контролира, овозможувајќи ви да добиете прилагодена јачина на звукот без да им пречите на другите гледачи. Третиот звучник завртен нанапред ги прави дијалозите од телевизорот појасни и полесни за слушање. Лесно се поврзува за да можете веднаш да почнете да го користите.

За секаде каде што ќе одите и сè што ќе правите
SRS-LSR200 на мала маса
Гледајте телевизија сами

Ако гледате телевизија сами, но слабо го слушате звукот, зумирањето на глас ќе ги направи дијалозите јасни и остри. Со звучникот покрај вас, не треба да ја зголемувате јачината на звукот за да гледате програми доцна навечер за да не ги вознемирите соседите.

Семејство и пријатели гледаат телевизија
Гледање телевизија со семејството и пријателите

Ако звукот од телевизорот не се слуша добро, тогаш доближете го звукот до вас. Ако го доближите звучникот, тогаш вашите пријатели, семејството и вие ќе можете да слушате подобро, а воедно и да продолжите да разговарате.

Слушајте го звукот од телевизорот од далечина, додека подготвувате храна
Гледање телевизија од далечина

Слушајте го коментаторот и заплетот без да се доближувате до телевизорот благодарение на овој компактен, безжичен и практичен звучник за телевизори. Дизајнот отпорен на капки го прави соодветен за користење и во кујната.

Три звучници, поостар звук, повеќе забава

Дијалозите од телевизорот честопати не се слушаат добро. Благодарение на третиот звучник вграден на предната страна на SRS-LSR200, гласовите од телевизорот стануваат појасни и ја подобруваат програмата. А бидејќи нема потреба да ја зголемувате јачината на звукот, нема да ги вознемирувате другите луѓе во просторијата.

Далечински управувач и звучник,
сè-во-едно

Чувајте го овој звучник за телевизори покрај вас благодарение на неговиот компактен дизајн. На звучникот има основни контроли за секојдневно користење на телевизорот. Менувајте канали и јачина на звукот со една рака - не ви треба далечински управувач. 

Лесно поврзување. Батерија што трае долго.

Приклучете го испорачаниот држач за полнење / предавател во дигиталниот оптички излез или излезот за слушалки на телевизорот и тоа е сè. Со целосно полнење добивате 13 часа за безжично слушање.

[1] Држач за полнење/предавател, [2] Звучник, [A] Оптички кабел или кабел за слушалки (испорачан), [B] AC-адаптер (испорачан)

Слика на која е прикажано лесното поврзување
Детали за поврзувањето на трите кабли
Лесно како еден, два, три

Поврзете го вашиот звучник без напор. Треба само да ги следите броевите на каблите и боите на приклучоците за лесно да ги поврзете - ќе завршите за неколку секунди.

① USB-кабел ② Дигитален оптички кабел ③ Кабел за звук

Прекрасен подарок за членовите од семејството

Денот на мајката, денот на таткото и сите денови се одлично време за да ја покажете вашата благодарност. Едноставниот дизајн овозможува лесно ракување и задоволство при користењето за сите генерации.

Девојка му го подарува SRS-LSR200 на својот дедо
Јасен дијалог со зумирање на гласот
Јасен дијалог со зумирање на гласот

Оригиналната технологија на Sony ги анализира гласовите во звукот од телевизорот и ги засилува за да можете полесно да ги слушнете.

Стабилна безжична врска
Стабилна безжична врска

Користи фреквенција од 2,4 GHz за безжичен пренос заради стабилност и голема отпорност на пречки.

Едноставно полнење и батерија што трае долго
Едноставно полнење и батерија што трае долго

Опремен со литиум-јонска батерија со голем капацитет од Sony за да работи до 13 часа со едно полнење.

Функционира со секој телевизор
Може да се користи со сите телевизори

Компатибилен со поголемите брендови на телевизори со излез за слушалки или оптички излез. 

Спецификации и функции

Овој безжичен звучник е лесен за користење и може да се поврзе со вашиот телевизор и да го контролира за да добиете звук со прилагодена јачина што ќе ви одговара. Слушајте јасен звук без да ги вознемирувате другите луѓе во просторијата.
  • Компактна големина со димензии што заштедуваат простор

  • Три звучници за јасни звуци и гласови

  • Мала тежина од прибл. 630 гр. (звучник) и 100 гр. (предавател)

  • Отпорност на капки (IPX2) за безгрижно користење покрај вода

  • Стерео и оптички влезови, излезен стерео приклучок за слушалки

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт