BRAVIA CAM поставена врз телевизор BRAVIA
BRAVIA CAM поставена врз телевизор BRAVIA
BRAVIA CAM поставена врз телевизор BRAVIA
Слика од предната страна на телевизор BRAVIA врз кој е поставена BRAVIA CAM
Снимка одблиску од предната страна на BRAVIA CAM со USB-кабел
Слика одблиску од задната страна на BRAVIA CAM со USB-кабел
Снимка одблиску од предната страна на BRAVIA CAM со USB-кабел
Снимка одблиску од предната страна на BRAVIA CAM со USB-кабел
Наградувани
Лого за CES® Innovation Awards 2022 Best of Innovation
CES2022 Best of Innovation Awards Honoree, награда за BRAVIA CAM
Оптимално доживување при гледањето, независно каде седите

Приклучете ја BRAVIA CAM од Sony во вашиот телевизор BRAVIA XR и уживајте во телевизијата како никогаш досега. BRAVIA CAM препознава каде се наоѓате во просторијата и колку сте оддалечени од телевизорот, а потоа соодветно ги прилагодува поставките за звукот и сликата. Тоа значи дека звукот и дијалозите ќе бидат појасни и пореални, а светлината на сликата ќе се прилагоди кон вашето опкружување.

Две слики за споредба на кои има човек кој гледа телевизија од далечина и човек кој гледа одблиску
Сликите ќе се оптимизираат според вашата положба во собата

BRAVIA CAM го мери растојанието помеѓу вас и телевизорот и ја прилагодува неговата светлина за да уживате во слика со совршен квалитет. Сензорот за светлина и бои на телевизорот ги оптимизира сликите според осветлувањето за да обезбеди најдобро можно доживување при гледањето.

Идеално звучно доживување од секое место

BRAVIA CAM ве следи вас и вашата положба, дури и ако гледате од страна, а потоа го прилагодува балансот на левиот и десниот звук за да добиете оптимална акустика. Независно каде седите во собата, добивате звук со ист квалитет како да седите пред телевизорот.

Две слики за споредба на кои има човек кој слуша звук пред телевизорот и човек кој слуша звук странично од телевизорот
Две слики за споредба на кои има човек кој слуша звук од телевизор одблиску и човек кој слуша звук од телевизор од далечина
Слушајте јасни гласови, независно каде се наоѓате

BRAVIA CAM открива на која оддалеченост гледате и автоматски го прилагодува зумот на гласовите. Јачината на дијалозите на телевизорот се зголемува кога се оддалечувате од телевизорот и се намалува кога се доближувате.

Нови начини за уживање во телевизијата со BRAVIA CAM

Со BRAVIA CAM ќе добиете многу нови и забавни доживувања преку телевизорот, како контрола со гестикулации, видеоразговори и многу повеќе.

Слика од дете кое гледа телевизија одблиску и дете кое гледа друг телевизор од поголема далечина
Предупредување за близина

Предупредувањето за близина ви овозможува да поставите препорачана далечина на гледање за вашето дете и ве предупредува ако се доближи премногу до телевизорот.

Слика од човек кој контролира телевизор со гестикулации
Контрола со гестикулации

Контролата со гестикулации ви овозможува да менувате канали, да ја прилагодувате јачината на звукот и многу повеќе користејќи едноставни гестикулации, без далечинскиот управувач.

Слика од човек кој гледа кон телевизор BRAVIA со друга слика од човек кој се оддалечува од телевизор BRAVIA, прикажано е како екранот се затемнува
Автоматски режим за заштеда на енергија

Автоматскиот режим за заштеда на енергија ја оптимизира потрошувачката на енергија преку автоматско затемнување на екранот кога не сте пред телевизорот.

Видеоразговори со пријателите и семејството на голем екран

Разговарајте со пријателите и семејството на голем екран. Впарете го телевизорот со BRAVIA CAM и забавувајте се повеќе.

Слика од вљубен пар во дневна соба кои мавтаат на пријател за време на видеоразговор
Слика одблиску од BRAVIA CAM врз телевизор BRAVIA
Лесно се поврзува, лесно се затвора

Поврзувањето на BRAVIA CAM со вашиот телевизор BRAVIA се врши брзо и лесно преку USB. Преклопникот за капакот на камерата на горната страна на BRAVIA CAM овозможува затворање на камерата за поголема приватност во секое време.

Спецификации и функции

BRAVIA CAM препознава каде се наоѓате во просторијата и колку сте оддалечени од телевизорот, а потоа соодветно ги прилагодува поставките за звукот и сликата.
Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт