• Монтажа на објектив

    E-приклучок

   • Компатибилност со објективи

    Објективи со E приклучок од Sony

   • Тип на сензор

    Exmor R CMOS сензор од 35 мм за целосна слика (35,9×24,0 мм)

   • Сооднос на сликата

    3:2

   • Систем за заштита од прав

    Заштитен слој од преголемо напојување на оптичкиот филтер и механизмот за поместување на сензорот за слика

   • Број на точки (вкупно)

    Прибл. 43,6 милиони точки

   • Број на точки (ефективни)

    Прибл. 42,4 милиони точки

   • Големина на сликата (точки) [3:2]

    35 мм за целосна слика L: 7952 x 5304 (42M), M: 5168 x 3448 (18M), S: 3984 x 2656 (11M), APS-C L: 5168 x 3448 (18M), M: 3984 x 2656 (11M), S: 2592 x 1728 (4,5M)

   • Режими за квалитет на слика

    RAW, RAW и JPEG (Extra fine, Fine, Standard), JPEG (Extra fine, Fine, Standard)

   • Формат на снимање

    JPEG (DCF вер. 2.0, Exif вер. 2.31, MPF Baseline компатибилност), RAW (Sony ARW 2.3 формат)

   • Големина на сликата (точки) [16:9]

    35 мм за целосна слика L: 7952 x 4472 (36M), M: 5168 x 2912 (15M), S: 3984 x 2240 (8,9M), APS-C L: 5168 x 2912 (15M), M: 3984 x 2240 (8,9M), S: 2592 x 1456 (3,8M)

   • Некомпресиран RAW

    Да

   • 14bit RAW

    Да

   • Простор на бои

    sRGB стандард (со sYCC гама) и Adobe RGB стандард кои се компатибилни со TRILUMINOS™ Colour

   • Функции со динамички опсег

    Исклучено, оптимизатор на динамички опсег (автоматски/ниво (1-5)), автоматски висок динамички опсег (разлика при автоматска експозиција, ниво на разлика на експозиција (1-6 EV, 1,0 EV чекор))

   • Креативен стил

    Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија, стилска кутија(1-6), (контраст (чекори од -3 до +3), заситеност (чекори од -3 до +3), острина (чекори од -3 до +3))

   • Профил на слики

    Да (исклучено / PP1-PP10) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои, заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање

   • Ефект на слика

    Правење постери (во боја), правење постери (црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (Ц/З/С/Ж), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат-играчка (нормално/ладно/топло/зелено/магента), меки и осветлени тонови

   • Креативен стил

    Стандардно, живописно, неутрално, јасно, длабочина, осветлено, портрет, пејзаж, зајдисонце, ноќна сцена, есенски лисја, црно-бело, сепија, стилска кутија (1-6), (контраст (чекори од -3 до +3), заситеност (чекори од -3 до +3), острина (чекори од -3 до +3))

   • Големина на сликата (точки), PAL

    XAVC S 4K: 3840 x 2160 (25p, 100M), 3840 x 2160 (25p, 60M) XAVC S HD: 1920 x 1080 (100p, 100M), 1920 x 1080 (100p, 60M), 1920 x 1080 (50p, 50M), 1920 x 1080 (25p, 50M), 1920 x 1080 (50p, 25M), 1920 x 1080 (25p, 16M) AVCHD: 1920 x 1080 (50i, 24M, FX), 1920 x 1080 (50i, 17M, FH)

   • Формат на снимање

    Компатибилност со XAVC S, AVCHD формат вер. 2.0

   • Функции за видео

    Приказ на ниво на звук, ниво на снимање звук, избор на PAL/NTSC, да (1280 x 720 (9 Mbps)), TC/UB, (TC Preset/UB Preset/TC Format/TC Run/TC Make/UB Time Rec), автоматско бавно затворање на блендата, контрола на снимањето, информации за HDMI (избор за ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО), помош за приказ на гамата

   • Ефект на слика

    8 видови: Правење постери (во боја), правење постери (црно-бели), модерни бои, ретро фотографија, делумни бои (Ц/З/С/Ж), еднобојни слики со висок контраст, фотоапарат-играчка (нормално/ладно/топло/зелено/магента), меки и осветлени тонови, богати црно-бело тонови

   • Видео компресија

    XAVC S: MPEG-4 AVC/H.264, AVCHD: MPEG-4 AVC/H.264

   • Профил на слики

    Да (исклучено / PP1-PP10) Параметри: Ниво на црна боја, гама (видео, фотографија, кино 1-4, ITU709, ITU709 [800%], S-Log2, S-Log3, HLG, HLG1-3), гама на црна боја, детали во заднина, режим на бои, заситување, фаза на бои, длабочина на бои, детали, копирање, ресетирање

   • Големина на сликата (точки), NTSC

    XAVC S 4K: 3840 x 2160 (30p, 100M), 3840 x 2160 (24p, 100M), 3840 x 2160 (30p, 60M), 3840 x 2160 (24p, 60M) XAVC S HD: 1920 x 1080 (120p, 100M), 1920 x 1080 (120p, 60M), 1920 x 1080 (60p, 50M), 1920 x 1080 (30p, 50M), 1920 x 1080 (24p, 50M), 1920 x 1080 (60p, 25M), 1920 x 1080 (30p, 16M) AVCHD: 1920 x 1080 (60i, 24M, FX), 1920 x 1080(60i, 17M, FH)

   • Простор на бои

    xvYCC standard (x.v.Color кога се користи HDMI кабел) компатибилен со TRILUMINOS Color

   • БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА ФОТОГРАФИРАЊЕ) 

    NTSC режим: 1 fps, 2 fps, 4 fps, 8 fps, 15 fps, 30 fps, 60 fps, 120 fps, PAL режим: 1 fps, 2 fps, 3 fps, 6 fps, 12 fps, 25 fps, 50 fps, 100 fps

   • Формат за снимање на звук

    XAVC S: LPCM 2-кан., AVCHD: Dolby Digital (AC-3) 2-кан., Dolby Digital Stereo Creator

   • HDMI® излез

    3840 x 2160 (25p), 1920 x 1080(50p), 1920 x 1080(50i), 1920 x 1080(24p), 1920 x 1080(60p), 1920 x 1080(60i), 3840 x 2160(30p), 3840 x 2160(24p),YCbCr 4:2:2 8 бита / RGB 8 бита

   • БАВНИ И БРЗИ ДВИЖЕЊА (СТАПКА НА СЛИКИ ЗА СНИМАЊЕ И ГОЛЕМИНА НА СЛИКА) 

    NTSC режим: 1920x1080 (60p, 30p, 24p), PAL режим: 1920x1080 (50p, 25p)

   • Отвор за мемориска картичка

    ОТВОР 1: отвор за SD мемориска картичка(поддржува UHS-I/II), ОТВОР 2: повеќенаменски отвор за Memory Stick Duo/SD мемориска картичка (поддржува UHS-I)

   • Медиум

    Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick Micro(M2), SD мемориска картичка, SDHC мемориска картичка (усогласеност со UHS-I/II), SDXC мемориска картичка (усогласеност со UHS-I/II), microSD мемориска картичка, microSDHC мемориска картичка, microSDXC мемориска картичка

   • Информации за локацијата. Поврзување од паметен телефон

    Да

   • NR за повеќе слики

    -

   • Намалување на шумот

    NR со долга експозиција: Вклучено/исклучено, достапно при брзини на отворање на блендата поголеми од 1 сек., NR при високи ISO вредности: нормално/ниско/исклучено

   • Снимање на група

    3 слики, можност за избор на H/L

   • Режими на балансот на белата боја

    Автоматски / дневна светлина / сенка / облачно / блескаво / флуоресцентни топли бели тонови / ладни бели тонови / дневни бели тонови / дневна светлина / блиц /под вода/ температура на бои 2500 до 9900K и филтер на бои G7 до M7(57 чекори), A7 до B7(29 чекори) / прилагодено

   • Поставување приоритет во AWB

    Да

   • Детално прилагодување на AWB

    Да G7 до M7,57 чекориA7 до B7,29 чекори

   • Точка на фокусирање

    35 мм за целосна слика: 399 точки (AF со откривање на фаза), APS-C режим со објектив за целосна слика: 323 точки (AF со откривање на фаза), со APS-C објектив: 255 точки (AF со откривање на фаза) / 425 точки (AF со откривање на контраст)

   • Сензор за фокусирање

    Exmor R™ CMOS сензор

   • Опсег на чувствителност на фокусот

    EV-3 до EV20 (при ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

   • Вид на фокусирање

    Брз хибриден AF (AF со откривање на фаза/AF со откривање на контраст) 1

   • Опсег на AF илуминатор

    Прибл. 0,3м - прибл. 3,0м (со прикачен FE 28-70мм F3,5-5,6 OSS)

   • Други карактеристики

    AF кој се активира на ниво на окото (само со прикачен LA-EA2 или LA-EA4(се продаваат посебно)), AF со заклучување, AF на очи, детално прилагодување на AF, (се продава посебно), со LA-EA2 или LA-EA4, контрола со предвидување, заклучување на фокусот, чувствителност на следење со AF, Swt.V/H површина за AF, регистрирање површина за AF

   • AF осветлување

    Да (со вградени LED диоди)

   • Режим на фокусирање

    AF-A (автоматски AF), AF-S (AF за единечни снимки), AF-C (континуиран AF), DMF (директен рачен фокус), рачен фокус

   • Вид на фокусирање со LA-EA3 (се продава посебно)

    Можност за избор (откривање на фаза, откривање на контраст)

   • Површина на фокусирање

    Широкоаголно (399 точки (AF со откривање на фаза), 425 точки(AF со откривање на контраст)) / зона / централно / флексибилна точка (S/M/L) /флексибилна точка што се проширува/ AF со заклучување (широкоаголно / зона / централно / флексибилна точка (S/M/L) /флексибилна точка што се проширува)

   • Чувствителност на мерење

    EV-3 до EV20 (при ISO100 еквивалент со прикачен објектив со F2,0)

   • Групирање на експозицијата

    Групирање: Конт., групирање: Единечно, избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.

   • Вид на мерење

    Мерење со проценка на 1200 зони

   • Режими на експозиција

    АВТОМАТСКИ (iAuto), програми на AE (P), приоритет на решетка (A), приоритет на брзина на бленда (S), рачно (M), видео (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M)), забавени и брзи движења (програми на AE (P) / приоритет на решетка (A) / приоритет на брзина на бленда (S) / рачно (M))

   • ISO чувствителност (препорачан индекс на експозиција)

    Фотографии: ISO 100-32000 (може да се прошири - ISO 50 до 102400), АВТОМАТСКИ (ISO 100-12800, можност за избор на долна и горна граница), Видеоснимки: ISO 100-32000 еквивалент, АВТОМАТСКИ (ISO 100-12800, можност за избор на долна и горна граница)

   • Режим на мерење

    Повеќе сегменти, центрирано, во точка, стандардна/голема точка, цел екран просеч., осветлени делови

   • Компензација на експозицијата

    +/- 5,0 EV (избор на чекори од 1/3 EV, 1/2 EV), (со вртливо копче за компензација на експозиција: +/- 3EV (чекори од 1/3 EV))

   • AE заклучување

    Заклучено кога копчето за блендата е притиснато до половина. Достапно со копче за AE заклучување. (вклучено/исклучено/автоматски)

   • Сензор за мерење

    Exmor R™ CMOS сензор

   • Фотографирање без треперење.

    Да

   • Покриеност на поле

    100%

   • Контрола на светлина (визир)

    Автоматски/рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2)

   • Контрола на температурата на бојата

    Рачно (5 чекори)

   • Вид на визир

    Quad-VGA OLED електронски визир од 1,3 см (тип 0,5) (во боја)

   • Број на точки

    3 686 400 точки

   • Избор на стапката на слики на визирот

    NTSC: Станд. 60 fps, вис. 12 fps; PAL: Станд. 50 fps, вис. 100 fps

   • Зголемување

    прибл. 0,78 x (со објектив од 50 мм при бесконечност, -1м-1)

   • Приказ на содржини

    Графички приказ, приказ на сите информации, без приказ на информации, дигитална либела, хистограм

   • Точка на окото

    Прибл. 23 мм од леќата на окуларот, 18,5 мм од рамката на окуларот при -1м-1 (CIPA стандард)

   • Прилагодување на диоптерот

    -4,0 до +3,0м-1

   • Quick Navi

    Да

   • Приказ на содржина

    Графички приказ, приказ на сите информации, без приказ на информации, дигитална либела, хистограм, за визирот, исклучен монитор

   • Други

    WhiteMagic™, линии во вид на решетка, (решетка за правило на третини/квадратна решетка/дијаг. + квадратна решетка/исклучено), обележувач за видео (центар/аспект/безбедносна зона/водечки кадар)

   • Приказ од прилагодување на сликата (LCD)

    Вклучено/исклучено

   • Екран на допир

    Да

   • Контрола на јасноста

    Рачно (5 чекори помеѓу -2 и +2), режим за сончево време

   • Број на точки

    1.440.000 точки

   • Тип на монитор

    7,5см (тип 3.0) вид TFT

   • Избирач на екран (визир/LCD)

    Да (автоматски/рачно)

   • Црни и бели ленти

    Да, (избор на ниво + опсег или долна граница како прилагодена поставка)

   • Зголемување на фокус

    Да (35 мм, целосна слика: 6,2x, 12,4x, APS-C: 4,0x, 8,0x)

   • Прилагодлив агол

    Нагоре прибл. за 107 степени, надолу прибл. за 41 степени

   • Изострување со рачен фокус

    Да (поставување на ниво: високо/средно/ниско/исклучено, Боја: бела/црвена/жолта)

   • Јасно зумирање на слики

    Фотографии: прибл. 2x, Видеоснимки: прибл. 1,5x (4K), прибл. 2x (HD)

   • PlayMemories Camera Apps™

    -

   • Други

    Фокус на допир: да (достапен при работа со LCD мониторот или визирот), мин. АВТОМАТСКО ISO SS, надгледување со осветлен приказ, поставување име на датотека, информации за авторски права, функција за пренос преку FTP, водич за помош, поставување површина, режим за излог на продавница, режим за светло за видео, ротација на прстенот за зумирање

   • Поддршка за Eye-Fi

    -

   • Дигитален зум

    Паметен зум (фотографии):35 мм за целосна слика: M:прибл. 1,5x, S:прибл. 2x, APS-C: M:прибл. 1,3x, S:прибл. 2x, дигитален зум (фотографии):35 мм за целосна слика: L:прибл. 4x, M:прибл. 6,2x, S:прибл. 8x, APS-C: L:прибл. 4x, M:прибл. 5,2x, S:прибл. 8x, дигитален зум (фотографии):35 мм за целосна слика: прибл. 4x, APS-C: прибл. 4x

   • Функција за откривање на лице

    Режими: Приоритет на лице при AF(вклучено/исклучено), приоритет на лице при повеќекратно мерење(вклучено/исклучено), приоритет на рег. лица(вклучено/исклучено), регистрирање на лице, макс. број на можни откривања: 8

   • Синхронизација на блиц. Брзина

    1/250 сек. 2

   • Брзина на блендата

    Фотографии: 1/8000 до 30 сек., светилка, видеоснимки: 1/8000 до 1/4 (чекори од 1/3); до 1/60 во АВТОМАТСКИ режим (до 1/30 во режим на бленда со автоматско бавно затворање);

   • Вид

    Тип со фокусна површина, вертикален пресек, електронска контрола

   • Тивко фотографирање

    Да (ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО)

   • Електронска предна завеса на блендата

    Да (ВКЛУЧЕНО/ИСКЛУЧЕНО)

   • Ефект на компензација

    5,5 чекори (врз основа на CIPA стандардот. Само тресење при заоблување/вртење. Со прикачен објектив Planar T* FE 50 мм F1,4 ZA. Исклучено NR со долга експозиција.)

   • Вид

    Механизам за поместување на сензорот за слика со компензација во 5 оски (компензацијата зависи од спецификациите на објективот)

   • Режими на блиц

    Исклучен блиц, автоматски блиц, блиц за пополнување, бавна синхронизација, задна синхронизација, намалување на ефектот на црвени очи (избор за вклучено/исклучено), безжично 3, синхронизација со голема брзина 3

   • Контрола

    Пред-блиц TTL

   • Компензација на блиц

    +/- 3,0 EV (можност за префрлување помеѓу чекори од 1/3 и 1/2 EV)

   • Безжична контрола

    Да (светлосен сигнал: Достапно со блиц за пополнување, бавна синхронизација, синхронизација со голема брзина. /радиосигнал: Достапно со блиц за пополнување, задна синхронизација, бавна синхронизација, синхронизација со голема брзина)

   • Заклучување на FE ниво

    Да

   • Компатибилност со надворешен блиц

    Блицот за α системи од Sony е компатибилен со приклучок за повеќе интерфејси, прикачете го адаптерот за приклучок на блиц кој е компатибилен со приклучокот за галантерија со автоматско заклучување

   • Групирање на блиц

    Избор на 3/5/9 слики. Со 3 или 5 слики, во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3, 1,0, 2,0 или 3,0 EV, а со 9 слики во чекори на зголемување од 1/3, 1/2, 2/3 или 1,0 EV.

   • Број на слики што може да се снимат (прибл.)

    JPEG Extra Fine L: 76 слики, JPEG Fine L: 76 слики, JPEG Standard L: 76 слики, RAW: 76 слики, RAW и JPG: 76 слики, RAW(некомпресирани): 28 слики, RAW(некомпресирани) и JPG: 28 слики, 4

   • Тајмер

    10 сек. доцнење/5 сек. доцнење/2 сек. доцнење/континуирано снимање со тајмер (3 слики по 10 сек. доцнење/5 слики по 10 сек. доцнење/3 слики по 5 сек. доцнење/5 слики по 5 сек. доцнење/3 слики по 2 сек. доцнење/5 слики по 2 сек. доцнење)/групирање со тајмер

   • Брзина на континуирано движење (прибл. макс.)

    Континуирано фотографирање: Hi+: макс. 10 fps, Hi: макс. 8 fps, Mid: макс. 6 fps, Lo: макс. 3 fps 4

   • Режими на придвижување

    Единечно фотографирање, континуирано фотографирање (избор на Hi+/Hi/Mid/Lo), тајмер, тајмер (конт.), групирање: единечно, групирање: конт., групирање со баланс на белата боја, DRO групирање

   • Повеќекратно фотографирање со поместување на сензорот

    Да 5

   • Снимање фотографии

    Да

   • Режими

    Единечно (со или без информации за снимање, Y RGB хистограм и предупредување за осветлени делови/делови под сенка), индексен приказ 9/25 слики, режим на зголемен приказ (L: 19,9x, M: 12,9x, S: 10,0x), автоматско прегледување (10/5/2 сек., исклучено), ориентација на слика (избор на автоматски/рачно/исклучено), слајд шоу, избор на папка (датум/ фотографија/ AVCHD/XAVC S HD/XAVC S 4K), премотување напред/назад (видео), бришење, заштита, оценување, приказ на група континуирано снимени слики

   • Bluetooth®

    Да (Bluetooth® стандардна вер. 4.1 (фреквенција од 2,4 GHz))

   • Безжичен LAN (вграден)

    Компатибилност со Wi-Fi, IEEE 802.11b/g/n (фреквенција од 2,4 GHz), гледање на паметен телефон: Да, испраќање во компјутер: Да, гледање на телевизор 6 

   • HD излез

    Микро HDMI® приклучок (тип D), BRAVIA Sync (контрола за HDMI), PhotoTV HD, 4K видео/4K фотографија PB

   • LAN приклучок

    -

   • Приклучок за слушалки

    Да (мини стерео приклучок од 3,5 мм)

   • NFC™

    Да (компатибилност со NFC форум Type 3 Tag), далечински управувач со еден допир, споделување со еден допир

   • Приклучок за микрофон

    Да (мини стерео приклучок од 3,5 мм)

   • Приклучок за повеќе интерфејси

    Да 7

   • PC далечински управувач

    Да

   • USB Type-C™ приклучок

    Да (компатибилност со SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1))

   • Компјутерски интерфејс

    Масовно складирање, MTP, PC далечински управувач

   • Повеќе/микро USB приклучок

    Да 8

   • Приклучок за вертикален држач

    Да

   • Терминал за синхронизација

    Да

   • Микрофон

    Вграден стерео микрофон или XLR-K2M/XLR-K1M/ECM-XYST1M (се продава посебно)

   • Звучник

    Вграден, моно

   • Стандарди за компатибилност

    Exif печатење, Усогласување на отпечатени слики III, DPOF поставување

   • Вид

    Поставки за прилагодени копчиња, поставки што може да се програмираат (3 комплета куќишта/4 комплета мемориски картички), мое мени, поставување прилагодено снимање

   • Поставување

    Периферни сенки, хроматска аберација, изобличување

   • Потрошувачка на енергија со визирот

    Фотографии: прибл. 3,7 W (со прикачен објектив FE 28-70 мм F3,5-5,6 OSS), Видеоснимки: прибл. 5,5 W (со прикачен објектив FE 28-70 мм F3,5-5,6 OSS)

   • Траење на батеријата (фотографии)

    Прибл. 530 снимки (визир) / прибл. 650 снимки (LCD монитор) (CIPA стандард) 9

   • Траење на батеријата (видео, континуирано снимање)

    Прибл. 180 мин. (визир) / прибл. 190 мин. (LCD монитор), (CIPA стандард) 10 11

   • Напојување преку USB

    Да (достапен со повеќенаменски/микро USB приклучок или USB Type-C™ приклучок)

   • Траење на батеријата (видео, снимање)

    Прибл. 100 мин. (визир) / прибл. 115 мин. (LCD монитор), (CIPA стандард) 10 12

   • Потрошувачка на енергија со LCD екранот

    Фотографии: прибл. 3,0 W (со прикачен објектив FE 28-70 мм F3,5-5,6 OSS), Видеоснимки: прибл. 5,2 W (со прикачен објектив FE 28-70 мм F3,5-5,6 OSS)

   • Полнење на внатрешната батерија

    Да (достапен со повеќенаменски/микро USB приклучок или USB Type-C™ приклучок)

   • Испорачана батерија

    Еден комплет со батерија на полнење NP-FZ100

   • Работна температура

    32 - 104 степени F / 0 - 40 степени C

   • Димензии (Ш x В x Д)

    Прибл. 126,9 мм x 95,6 мм x 73,7 мм, прибл. 126,9 мм x 95,6 мм x 62,7 мм (од држачот до мониторот)/прибл. 5 x 3 7/8 x 3 инчи, прибл. 5 x 3 7/8 x 2 1/2 инчи (од држачот до мониторот)

   • Тежина (со вклучена батерија и мемориска картичка)

    657 гр. / 1lb 7,2 oz.

  • Кабел за напојување
  • Батерија на полнење NP-FZ100
  • Заштитник за кабли
  • Полнач за батерии BC-QZ1
  • Лента за на рамо
  • Капаче за куќиште
  • Капаче за приклучок за галантерија
  • Капаче за окулар
  • USB Type-C™ кабел