XG95 BRAVIA® од Sony - најдобар
од сите

BRAVIA® XG95 Full Array LED
Најдобри карактеристики

Голем екран, динамичко спортско доживување

Гледајте ги сите случувања во 4K HDR. Дизајнирани за спектакуларна слика на голем екран, BRAVIA® од Sony ќе ви понуди навистина прекрасно спортско доживување.

Снимено од: Mine Kasapoglu

Светла и јасна слика дури и при рекордни брзини

На некои екрани, во спортските сцени може да се појави заматување, но со нашата технологија X-Motion ClarityTM сцените со брзи движења се јасни и остри. Без разлика дали е последниот свиок пред целта на трката или победничкиот удар кон голот од 30-тина метри, светлината и деталите нема да се изгубат во ниту еден момент за да не пропуштите ништо.

СИМУЛИРАНА СЛИКА

Беспрекорна слика од секоја агол

Гледајте живописни и реални бои, дури и странично, на овој широкоаголен телевизор. Нашата технологија X-Wide Angle ви прикажува неверојатни нијанси и тонови на екранот TRILUMINOSTM што ќе може да ги гледате од секое место во просторијата.

Наградуван 4K LED-телевизор - создаден за шампиони

Вашиот билет за неверојатна реалистичност

Нашиот најмоќен процесор за слика X1 UltimateTM открива стотици предмети на екранот и интелигентно ги подобрува светлината, деталите и боите. Како резултат добивате неверојатно реалистичен приказ на настаните од прв ред.

X1 Ultimate
X1 Ultimate

СИМУЛИРАНА СЛИКА

Спорт на XG95 со Full Array LED и локално затемнување 

Многу LED-телевизори имаат „осветлување на рабовите“ со лента со LED-светилки поставена на долната страна или странично на екранот. Овој дизајн е добар за правење тенки телевизори, но не и за прикажување спортски моменти; светлите површини не се толку светли, а црните површини се сиви или сини.

И кај телевизорите со „директно осветлување“ може да има проблем со спортските сцени. Наместо на работ, лентата со LED-светилки се поставува зад екранот за да испраќа светлина преку екранот. Вашите омилени спортови може да изгледаат посветли и да се појави „прстенеста“ светлина околу светлите предмети наспроти темни заднини, помалку прецизни бои во тие темни површини и подебел дизајн на телевизорот.

Full Array LED
СТАНДАРДНО ОСВЕТЛУВАЊЕ EDGE LED
Full Array LED
FULL ARRAY LED

СИМУЛИРАНА СЛИКА

Full Array LED со локално затемнување го прикажува спортот така како што е замислен да се гледа. Благодарение на LED-светилките поставени низ целиот екран и контролата на секоја зона во реално време, сликата секогаш има попрецизни црни тонови и светли тонови, па затоа незаборавните спортски моменти ќе изгледаат реално и живописно додека ги гледате.

*Симулирани слики.

Гледајте. Слушајте. Доживејте.

Уживајте во секоја победа со реални слики и акустика. 4K-сликите со врвни детали се синхронизираат со нашата технологија Sound-from-Picture RealityTM за да создадат аудио-визуелно доживување што ќе биде незаборавно како и спортските настани што ги гледате.

Сликата и звукот се усогласени за да оформат победнички тим

Технологијата Acoustic Multi-AudioTM придодава два високотонци за позиционирање на звукот на постоечките звучници со целосен опсег за да создаде Sound-from-Picture RealityTM. Ваквата синхронизација на звукот и сликата нуди подобро доживување при гледањето; независно дали е на стадионот на вашиот омилен тим или покрај крајната линија на трката, Acoustic Multi-AudioTM ќе ве пренесе во центарот на случувањата.

Уживајте во атмосферата

Во режимот на звук за спорт, атмосферата на стадионот ќе се пренесе во вашата дневна соба.

Создаден да биде успешен

XG95 има прегледен и минималистички дизајн што ви овозможува да се фокусирате на најважното - натпреварот.

Повлекување

Дополнителни препорачани BRAVIA® OLED-телевизори за уживање во сите случувања на теренот.

Наградуваниот AG9

Овој 4K Ultra HD-телевизор со нашиот најмоќен процесор за слика X1™ и со повеќе од 8 милиони самоосветлувачки и посебно контролирани OLED-пиксели - достапен со екран од 77” - е идеален за љубителите на спортот кои сакаат да уживаат во сите детали.

Разгледајте ја нашата палета на телевизори BRAVIA®

Од 4K LED XG85 до 4K OLED AG8, сите наши телевизори се професионални дизајнирани за да можете да уживате во сите ваши омилени спортови.