Слика од Звучници со Dolby Atmos
Слика од Звучници со Dolby Atmos
Слика од Звучници со Dolby Atmos
Слика од Звучници со Dolby Atmos
Слика од Звучници со Dolby Atmos
Добијте помоќен опкружувачки звук со Dolby Atmos®

Внесете ја најновата иновација за звук како од кино во вашиот дом. Звучниците SS-CSE се дизајнирани за Dolby Atmos - технологија за опкружувачки звук како во кината - и функционираат одлично со други напредни формати за опкружувачки звук како што е DTS:X™. Како резултат добивате опкружувачки звук што ќе ве обвитка од сите страни - дури и од горе.

Dolby Atmos
Dolby Atmos

Dolby Atmos нуди неверојатна реалистичност со опкружувачки звук од 360º како резултат на прецизно позиционирање на звукот во вашето опкружување. На тој начин се добива богат звук што потполно во обвиткува, а благодарение на звучниците SS-CSE, звукот доаѓа кон вас дури и од горе.

Прекрасен опкружувачки звук

Нема потреба од сложени системи на звучници. Компактните звучници SS-CSE го надополнуваат вашиот систем и животен простор за да создадат доживување на опкружувачки звук како во кино. 

Дизајниран за извонреден звук 

Секоја компонента од звучникот SS-CSE е изработена за намалување на вибрациите и изобличувањето, за да добиете детали и острина какви што заслужува опкружувачкиот звук Dolby Atmos. 

Усогласени со дизајнот на серијата CS
Дизајн на серијата CS   

Звучниците SS-CSE беспрекорно го надополнуваат вашиот ентериер, телевизор со тенок екран и AV-приемник. Компактната кутија е изработена со модерни техники за обработка на дрво и совршено одговара на звукот и дизајнот на звучниците од серија CS.

Цврста кутија од MDF
Богата акустика и цврста MDF-кутија

Оптимизираните дрвени кутии создаваат резонантна акустика. Цврстите внатрешни споеви со иверица со средна густина (MDF) ги елиминираат и апсорбираат несаканите вибрации. Ќе добиете јасна репродукција со големо распространување на звукот од емитувањата и филмовите. 

Целуларен конус засилен со мика
Остар звук со целуларен конус засилен со мика

Многу стандардни звучници користат конуси од хартија што со тек на времето може да се свиткаат и деградираат, а тоа доведува до изобличување на звукот. Вуферите со MRC на SS-CSE се цврсти и ја задржуваат својата форма дури и под силен притисок. 

Компактен и повеќенаменски   

Компактниот звучник SS-CSE е идеален за дискретно инсталирање врз звучниците што ги имате или на ѕид. Независно дали сакате звук со Dolby Atmos како во кината или да го надополните тековниот систем за опкружувачки звук, овој повеќенаменски звучник ќе ви понуди сеопфатен опкружувачки ефект.

Компактен и повеќенаменски дизајн

Д: 180 мм без приклучок за звучници | В: 145 мм со решетка

Спецификации и функции

Внесете ја најновата иновација за звук како од кино во вашиот дом. Звучниците SS-CSE се специјално дизајнирани за Dolby Atmos - технологија за опкружувачки звук како во кината - и функционираат одлично со други напредни формати за опкружувачки звук како што е DTS:X™. Како резултат добивате опкружувачки звук што ќе ве обвитка од сите страни - дури и од горе.
  • Неверојатен опкружувачки звук како во кино со Dolby Atmos

  • Целуларен конус засилен со мика за јасен звук

  • Цврста конструкција со врвни аудио компоненти

  • Разновидни опции за поставување

  • Компактен дизајн што одговара на серијата CS

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина