HT-MT500 

Дизајниран за гледање, слушање

Уживајте во амбиентален опкружувачки звук и дизајн специјално создаден за вашата дневна соба. S-Force PRO Front Surround и оптималниот бас на безжичниот сабвуфер нудат аудио перформанси како во кино. 

ЗВУЧНИЦИ ВО ВИД НА ЛЕНТА

Компактен 2.1-кан. звучник во вид на лента со Wi-Fi /Bluetooth® технологија

HT-MT500
Слика од Компактен 2.1-кан. звучник во вид на лента со Wi-Fi /Bluetooth® технологија
Лого за звукот со висока резолуција
Така како што замислиле изведувачите

Уживајте во звук со поголем квалитет од CD дисковите, благодарение на звукот со висока резолуција. Страста за музика ги обединува сите компоненти, од сигналот па сè до звучникот, а вие ќе помислите дека изведувачот настапува пред вас.

Минимален дизајн, одлична изработка

Дизајнирани да се вклопат во вашиот дом, неутралните тонови и заоблената геометрија на HT-MT500 ќе го разубават секое опкружување и ќе ве обвиткаат со звук.

Дневна соба исполнета со звук

Исполнете ја дневната соба со звук како во кино со S-Force PRO Front Surround
и оптималниот бас со режимот за кревет.

Лесно се поставува
и вклопува 

HT-MT500 е извонредно тенок и едноставно се поставува бидејќи има низок профил што може да се постави секаде, без да го блокира телевизорот. 

Запознајте се со HT-MT500

Погледнете како компактниот и стилски дизајн и прецизната изработка ќе го исполнат вашиот дом со опкружувачки звук како во кино и ќе ви овозможат паметна репродукција на музика.

Слушнете ги деталите од секоја нота

Не пропуштајте ниту еден ритам со поддршката за звук со висока резолуција. Технологијата LDAC нуди кристален звук за безжични уреди со Bluetooth®, а DSEE HX ги подобрува компресираните аудио формати.

Лого за LDAC
Подобар звук преку Bluetooth®

LDAC пренесува приближно три пати повеќе податоци (со максимална стапка на пренос 990 kbps) од стандардниот Bluetooth® звук, поради што ќе уживате во содржини со звук со висока резолуција чиј исклучителен квалитет е сличен со звукот со висока резолуција

Лого на DSEE HX
Подобрен звук

Софтверот DSEE HX™ од Sony го подобрува тековниот извор на звук (MP3 или AAC со загуби) со квалитет сличен на звукот со висока резолуција, внесувајќи реалистичност во вашата музика со подобрување на компресираните датотеки.

Паметно проследување без напор

Продолжете од таму каде што сте престанале да слушате на друг уред со Spotify со допирање на наменското копче за услуги за музика.

Едноставен пристап до вашата музика

Добијте лесен пристап до богат избор на музика и многу повеќе, благодарение на Chromecast built-in (претходно Google Cast™) и Spotify Connect.

Chromecast built-in
Chromecast built-in

Проследувајте музика, онлајн радио и podcast содржини од вашиот паметен телефон, таблет-уред или лаптоп кон вашиот аудио уред. Само допрете го копчето за проследување.

Spotify
Spotify Connect

Репродуцирајте од Spotify преку вашиот аудио уред, користејќи ја апликацијата Spotify како далечински управувач.

Проследувајте со Chromecast built-in

Проследувајте музика, podcast-содржини и радио преку повеќе од 100 апликации за музика, како YouTube Music и многу други.

Звук кој останува со вас

Проследувајте музика низ целиот дом со Sony | Music Center

Слушајте ја истата прекрасна песна низ целиот дом со опцијата за слушање во повеќе простории, контролирана преку апликацијата Sony | Music Center (претходно нарекувана SongPal). Користете Sony | Music Center за да групирате одредени звучници во вид на лента и звучници од Sony, а потоа проследувајте музика во повеќе простории.

Беспрекорно поврзување, максимална контрола

Контролирајте ја музиката преку паметен телефон со Sony | Music Center. Со поврзувањето преку Bluetooth® и NFC може да ја проследувате вашата музичка библиотека од вашиот уред и домашната мрежа или да добиете неограничено проследување од интернет.

Лого за HDMI
HDMI™ излез

Минимизирајте го бројот на кабли и поврзувајте компатибилни уреди со еден кабел преку повратен аудио канал (ARC) HDMI.

Лого за USB
Репродукција преку USB

Страничниот USB приклучок ви овозможува да поврзете различни USB уреди за едноставна репродукција.

Лого за безжично поврзување
Безжично проследување

Поврзете се на интернет преку вградениот Wi-Fi, Bluetooth® или NFC за моментален пристап до услуги за музика како Spotify и проследување музика од уреди на вашата домашна мрежа.

Спецификации и функции

Овој компактен звучник во вид на лента со минимален дизајн може да се постави секаде и да го исполни вашиот дом со прекрасна музика. Уживајте во музика и филмови со звук со висока резолуција, виртуелен опкружувачки звук со S-Force PRO Front Surround и оптимален бас со режим за кревет.
  • Поддршка за звук со висока резолуција

  • Подобрувањето со DSEE HX го обновува квалитетот кај компресираните фајлови

  • Компактен и минимален дизајн

  • S-Force PRO Front Surround создава звук како во кино

  • Безжично слушање во повеќе простории

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина