XS-W104ES

Подобрете го вашиот звук

Повеќе од бас, сабвуферот XS-W104ES е совршен за вашата музика. Ако сакате моќност што можете да ја почувствувате или да се задлабочите во звукот, сабвуферот Mobile ES го подобрува слушањето музика во автомобилот.

Лого Mobile ES
Дознајте повеќе за нашата страст и беспрекорна технологија.
Наградувани
Мембрана со MRC и структура на саќе што нуди 10 пати поголема флексибилна цврстина
Сабвуфер со лесна и цврста мембрана со целуларна структура во вид на саќе

Лесната и цврста мембрана од целуларен материјал (претходно позната како MRC) е дополнително подобрена со структура од влакна во вид на саќе, за да обезбеди ненадмината цврстина и одзив. Подобрувањата на материјалот на мембраната низ годините придонесоа за создавање звучник што е 10x поцврст од стандардните конуси со PP-матрица и што нуди природен звук без изобличување и широк фреквентен опсег.

Одделен опкружувачки обрач

Опкружувачкиот звук на вуферот содржи уште една ексклузивна технологија на Sony, со препознатливи заоблени делови кои ја подобруваат симетријата на вертикалната амплитуда, за драстично намалено изобличување и подобрена острина.

Слика од сабвуферот XS-W104ES во обратна ориентација, со проток на воздух
Рамка со пет столбови и динамичен дифузер на воздухот

Дизајнот на рамката со пет столбови ја распространува резонансата, додека интегрираниот динамичен дифузер на воздухот овозможува ефикасен проток на воздухот за рамномерен пат преку конусот и ладење на звучната намотка.

Спојна мембрана со прогресивна висина

Спојната мембрана со акустична оптимизација овозможува звук со голема приемна моќност и проток на воздух, со профил дизајниран за побрзо и попрецизно обложување на конусот на звучникот. Со цел да се зголеми интегритетот на сигналот и да се спречат пречките во звукот, главната жица од звучната намотка е зашиена за спојната мембрана, на тој начин намалувајќи го поместувањето на жиците.

Слика од позлатените влезни приклучоци на сабвуферот XS-W104ES
Позлатени влезни приклучоци

Позлатените влезни приклучоци овозможуваат приклучување на најмногу AWG#10 кабли за звучници.

Преглед на структурата

Откријте ја структурата на звучникот Mobile ES, вклучувајќи ги новите механички пристапи како одделниот опкружувачки обрач, дизајнот на рамката со пет столбови и динамичниот дифузер на воздухот. 

Означен пресек на сабвуферот XS-W104ES

Серија Mobile ES

Уживајте во одлична забава во автомобилот

Дизајнирани за врвно задоволство при слушањето додека возите, производите од серијата Mobile ES ви го нудат најдоброто од музиката и опциите за поврзување, за да уживате при возењето како никогаш досега.

Спецификации и функции

Збогатете го и надградете го искуството при слушањето музика во автомобил со сабвуферот XS-W104ES Mobile ES. Мембраната со лесна и цврста целуларна структура во вид на саќе од 10" е посебно изработена за испорака на прецизен бас од сабвуферот и исклучително ниско изобличување, како надополнување на секој систем.
  • Лесна и цврста мембрана со целуларна структура во вид на саќе за моќен звук со помалку изобличувања

  • Максимална моќност од 1800 W/RMS-моќност од 450 W

  • Одделен опкружувачки обрач за помало изобличување и почист звук

  • Дизајнот на рамката со пет столбови го распространува звукот

  • Динамичниот дифузер на воздух овозможува ефикасен проток на воздухот за рамномерен пат преку конусот и ладење

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина