СЕРИЈА SF-G TOUGH SPECIFICATION

Сите спецификации и функции

3 Модели
3 Модели

Големина и тежина

Општи карактеристики

Општи карактеристики

Општи карактеристики

Општи карактеристики

Општи карактеристики

Општи карактеристики

Општи карактеристики

Што има во пакетот

Димензии (Ш x В x Д)

Капацитет 

Употреблив капацитет

Интерфејс

Брзина на пренос (читање)

Брзина на пренос (запишување)

Работен температурен опсег

Класа на брзина

32GB
SF-G32T
32GB 
SF-G32T

Што има во пакетот

 • Упатство за употреба

Димензии (Ш x В x Д)

 • 24 x 32 x 2,1 мм

Капацитет 

 • 32GB

Употреблив капацитет

 • 28,8 GB

Интерфејс

 • UHS-II

Брзина на пренос (читање)

 • До 300 MB/s (HD312), до 95 MB/s (SDR104)

Брзина на пренос (запишување)

 • До 299 MB/s (HD312), до 90 MB/s (SDR104)

Работен температурен опсег

 • Од -25 до +85°C (без кондензација)

Класа на брзина

 • Класа 10 (SD-класа на брзина), класа 3 (UHS-класа на брзина), V90 (класа на брзина за видео)
64GB
SF-G64T
64GB 
SF-G64T

Што има во пакетот

 • Упатство за употреба

Димензии (Ш x В x Д)

 • 24 x 32 x 2,1 мм

Капацитет 

 • 64GB

Употреблив капацитет

 • 57,6 GB

Интерфејс

 • UHS-II

Брзина на пренос (читање)

 • До 300 MB/s (HD312), до 95 MB/s (SDR104)

Брзина на пренос (запишување)

 • До 299 MB/s (HD312), до 90 MB/s (SDR104)

Работен температурен опсег

 • Од -25 до +85°C (без кондензација)

Класа на брзина

 • Класа 10 (SD-класа на брзина), класа 3 (UHS-класа на брзина), V90 (класа на брзина за видео)
128GB
SF-G128T
128GB 
SF-G128T

Што има во пакетот

 • Упатство за употреба

Димензии (Ш x В x Д)

 • 24 x 32 x 2,1 мм

Капацитет 

 • 128GB

Употреблив капацитет

 • 115,2GB

Интерфејс

 • UHS-II

Брзина на пренос (читање)

 • До 300 MB/s (HD312), до 95 MB/s (SDR104)

Брзина на пренос (запишување)

 • До 299 MB/s (HD312), до 90 MB/s (SDR104)

Работен температурен опсег

 • Од -25 до +85°C (без кондензација)

Класа на брзина

 • Класа 10 (SD-класа на брзина), класа 3 (UHS-класа на брзина), V90 (класа на брзина за видео)

Функции

Слика од Серија SF-G TOUGH specification

Најиздржливата SD-картичка во светот

Картичките од серијата SF-G TOUGH specification се дизајнирани за сигурно користење. Едноделниот дизајн со цврсти материјали е 18 пати поиздржлив на виткање од стандардот за SD-картички, отпорен на паѓање од висина до 5 м и има највисоко ниво на отпорност од прав и вода (IP68).

Дознајте повеќе за најиздржливата SD-картичка

Слика од Серија SF-G TOUGH specification

Слабите компоненти се исфрлени од дизајнот

Со елиминирање на слабите точки во дизајнот на стандардните SD-картички - испакнувањата и прекинувачите за заштита од презапишување - сигурноста значително се зголемува. Така се намалува ризикот од проблеми при снимање податоци доколку дојде до кршење.

Слика од Серија SF-G TOUGH specification

Извонредна отпорност на вода и прав

Целосно изолираниот едноделен дизајн ги исполнува највисоките спецификации за отпорност на вода и прав. Картичките од серијата SF-G TOUGH specification со ознака IP68 се отпорни на ситна прав, кал, нечистотии и потопување под вода на длабочина до 5 м во период до 72 часа.

Слика од Серија SF-G TOUGH specification

Најбрзата SD-картичка во светот

Фотографирајте секвенцијално и снимајте видеозаписи со висока резолуција на повисоко ниво со извонредно големите брзини на запишување до 299 MB/s - доволно брзи дури и за DSLR-фотоапаратите со највисоки перформанси и UHS-II-интерфејс.

Слика од Серија SF-G TOUGH specification

V90 за снимање видеозаписи со висока резолуција

Поради поддршката за најновата класа на брзина за видео V90, оваа картичка е совршена за снимање видео со висока резолуција. V90 е највисоката класа на брзина за видео што гарантира минимална брзина на запишување од 90 MB/s, така што бидете сигурни дека нема да дојде до испуштање кадри или неправилно кеширање, дури и при снимање 8K-видео.

Слика од Серија SF-G TOUGH specification

Побрзо префрлување во компјутер

Со брзината на читање до 300 MB/s може да префрлувате големи датотеки како 4K-видеозаписи или група слики со висока резолуција во компјутер за неколку секунди. Помалку време за чекање, повеќе време за работа.

Слика од Серија SF-G TOUGH specification

SD Scan Utility

Ако вашиот фотоапарат ненадејно престане да складира слики, тоа би било огромен проблем. Со тек на времето, сите SD-мемориски картички се абат и картичката не може сигурно да снима податоци. SD Scan Utility на Sony редовно и автоматски ја скенира вашата SD-мемориска картичка и ќе ве извести кога е време да ја замените со нова. Проблемот е избегнат. Достапно за компјутери и Mac.

Преземете SD Scan Utility

Слика од Серија SF-G TOUGH specification

Сигурно користење во секакви услови

Освен висока класа на отпорност на прав и вода, картичките со спецификации TOUGH се отпорни и на рендгенски знаци (ISO7816-1), магнетни полиња, UV и екстремни температури. И покрај тоа, тие се компатибилни со многубројни фотоапарати и други читачи на SD-картички.

Слика од Серија SF-G TOUGH specification

File Rescue

Понекогаш настанува проблем и случајно се бришат датотеки и фотографии. File Rescue е моќна и практична алатка што обновува податоци. Достапна е за бесплатно преземање за корисниците на мемориски картички од Sony.   

Преземете File Rescue