Слика од Серија SF-G TOUGH specification
Слика од Серија SF-G TOUGH specification
Слика од Серија SF-G TOUGH specification
Серија SF-G TOUGH specification на дело
Серија SF-G TOUGH specification на дело
Серија SF-G TOUGH specification на дело
Серија SF-G TOUGH specification на дело
tipa_world_awards
Освоена награда на TIPA 2019 

Најдобро решение за складирање снимени материјали
Иновативен едноделен дизајн и побрзо запишување

За најиздржливата SD-картичка не постои ненадминлив предизвик

Ви претставуваме брза и издржлива SD-картичка.

Дизајнирана за професионални перформанси и екстремна сигурност - ова е најиздржливата SD-картичка. За да ви помогне во совладување на вашите предизвици, серијата SF-G со спецификации TOUGH нуди перформанси и издржливост на кои може да им верувате.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Цврстина. Еве го доказот.
Врвна заштита за вашите податоци
Врвна заштита за вашите податоци

Дизајнот обликуван со цврста смола овозможува 18 пати поголема издржливост при виткање на серијата SF-G со спецификации TOUGH од стандардните SD-картички. Тоа е издржливост во која може да бидете сигурни дури и во лоши опкружувања и временски услови.

Отпорност на прав, нечистотии, вода и кал
Заштитете се од кал, нечистотии и проблеми

Најдобра заштита за безгрижна работа со незаменливи слики. Отпорност на прав, нечистотии, вода и кал за сигурно користење во лоши услови.

Врвна издржливост и заштита
Врвна издржливост и заштита од удари 

Новата SD-картичка има едноделен дизајн изработен од цврсти материјали што е отпорен на паѓање од висина до 5 м .

едноделен обликуван дизајн
Првата едноделна структура во светот создава едноделна и цврста SD-картичка 

Одликувајќи се со едноделен обликуван дизајн и материјали со голема издржливост, картичките од серијата SF-G со спецификации TOUGH им нудат безгрижно користење и заштита на професионалните фотографи независно каде фотографираат. 

Првата SD-картичка без спојни елементи во светот
SD-картичка без спојни елементи за голема издржливост

Новата серија SF-G со спецификации TOUGH не содржи кршливи спојни елементи и прекинувач за заштита од запишување што се присутни кај стандардните SD-картички и што спречуваат снимање на податоци доколку се скршат.

Беспрекорна издржливост и сигурност за врвни професионалци

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Најбрзата SD-картичка во светот

Без разлика дали снимате фотографии или 4K-видеоснимки со висока резолуција, серијата SF-G со голема брзина нуди чистење на меѓумеморијата за кратко време по секвенцијално фотографирање и ефикасен процес за префрлување содржини во компјутер.

брзина на запишување
Големи брзини на запишување за конт. фотографирање

Одликувајќи се со брзина на запишување до 299 MB/s, картичките од серијата SF-G со спецификации TOUGH овозможуваат континуирано фотографирање и брзо чистење на меѓумеморијата.

брзина на пренос
Побрзо правење резервни копии и пренос на податоци

Фотографирајте повеќе и чекајте помалку за префрлување и копирање податоци со брзина на читање до 300 MB/s преку интерфејсот UHS-II.

поддршка за v90
За видеозаписи со висока резолуција

Поддршка за класа на брзина за видео - V90 - за снимање стабилни 4K-видеоснимки и видеоснимки со висока бит-стапка.

Сигурност, со резервни копии

Прилагодениот софтвер овозможува максимални перформанси на вашата картичка.

sd scan utility
Проверувајте ја и следете ја состојбата на вашата картичка

Со тек на времето, сите SD-мемориски картички се абат и не можат сигурно да снимаат податоци. Media Scan Utility од Sony ги скенира вашите SD-мемориски картички и ве известува кога ќе ги достигнат нивните граници.

Обновете ги изгубените датотеки

Дури и во случај на проблем може да избегнете катастрофа со наменски софтвер што овозможува обновување на случајно избришани датотеки и оштетени фотографии и видеоснимки.

file rescue

Спецификации и функции

Ви ги претставуваме најиздржливите и најбрзите SD-картички во светот. Дизајнирани се за професионалци кои фотографираат во екстремни услови и на кои им се потребни највисоки перформанси. Серијата SF-G со спецификации TOUGH овозможува професионална работа и нуди 18 пати поголема отпорност на виткање од стандардот за SD-картички, високо ниво на отпорност на вода и прав (IP68), брзина на читање до 300 MB/s и најголема брзина на запишување до 299 MB/s.
  • TOUGH specification со дизајн отпорен на кршење и паѓање

  • Дизајнот без испакнувања и прекинувачи ја зголемува сигурноста и ги минимизира ризиците од кршење

  • Високо ниво (IP68) на отпорност на прав и вода

  • Најголема брзина на запишување во светот до 299 MB/s за секвенцијално фотографирање со висока резолуција

  • Достапен е софтвер што ја следи состојбата на картичката и ве известува пред таа да го достигне максималниот број на циклуси на запишување.

Брзина на пренос (запишување)
До 299 MB/s (HD312), до 90 MB/s (SDR104)
Брзина на пренос (читање)
До 300 MB/s (HD312), до 95 MB/s (SDR104)
Класа на брзина
Класа 10 (SD-класа на брзина), класа 3 (UHS-класа на брзина), V90 (класа на брзина за видео)
Интерфејс
UHS-II
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Награди

Награди