Извлечете максимум од телевизорот
Пресликување на екран

Проектирајте ги содржините од малиот екран на вашиот паметен телефон, како фотографии и видеоснимки, на големиот екран на телевизорот BRAVIA. Со Chromecast built-in може да проследувате фотографии, видеоснимки, музика итн. од вашиот паметен телефон кон BRAVIA.

Сè што треба да направите е да ги поврзете паметниот телефон и BRAVIA на истата Wi-Fi-мрежа и да ја притиснете иконата за проследување на вашиот паметен телефон.

* Апликацијата во паметниот телефон мора да поддржува Chromecast built-in.
* Ако станува збор за апликацијата „Google Photos“, тогаш може да проследувате и од вашиот iPhone. (Од април 2021 година).

Што може да правите со iPhone што поддржува Apple AirPlay 2

Прикажувајте фотографии од вашиот iPhone на BRAVIA

Уживајте во фотографиите и видеоснимките од вашиот iPhone, iPad, или MacBook заедно со семејството и пријателите преку BRAVIA. Сè што треба да направите е да ги поврзете BRAVIA и вашиот уред на истата Wi-Fi-мрежа и да ја допрете иконата AirPlay што ќе се прикаже на екранот.Уживајте во фотографиите и видеоснимките од вашиот iPhone, iPad, или MacBook заедно со семејството и пријателите преку BRAVIA. Сè што треба да направите е да ги поврзете BRAVIA и вашиот уред на истата Wi-Fi-мрежа и да ја допрете иконата AirPlay што ќе се прикаже на екранот.


Разговарајте со Siri

На пример, вклучувајте го и исклучувајте го вашиот BRAVIA со изговарање „Hey Siri, Turn on your BRAVIA“ кон вашиот iPhone. Исто така, можете да ја репродуцирате музиката во вашиот iPhone преку BRAVIA со изговарање „Hey Siri, play Apple Music songs on your TV“.

* Одете во Bravia settings → Apple AirPlay and HomeKit → HomeKit settings, а потоа следете ги инструкциите на екранот за да ги поставите првичните поставки.
* Треба само да ги поврзете BRAVIA и iPhone на истата Wi-Fi-мрежа.