ИЗБОРНИ ЗВУЧНИЦИ

Дополнителни безжични задни звучници SA-RS5 со вкупна моќ од 180 W и вградена батерија

SA-RS5
Приказ на пар звучници SA-RS5 од предна страна
Приказ на пар звучници SA-RS5 од предна страна
Три четвртински приказ на пар звучници SA-RS5
Приказ на звучникот SA-RS5 од предна страна
Приказ на звучникот SA-RS5 од страна
Приказ на звучникот SA-RS5 од задна страна
Уживајте во 360 Spatial Sound со вашиот звучник во вид на лента

Звучниците SA-RS5 може да се користат со нашите најнови компатибилни звучници во вид на лента, а со нивните звучници насочени нагоре и вуфери со високо ниво на насочување и 360 Spatial Sound Mapping создаваат повеќе фантомски звучници низ вашата просторија. Кога сте опкружени со повеќе фантомски звучници од сите страни во оптимизирано звучно поле, ќе ги слушате сите звуци со неверојатен интензитет. Исто како вие и вашата дневна соба да сте во филмот.

Погледнете ги нашите компатибилни звучници во вид на лента
Слушнете го секој дел од акцијата

Нашите звучници ги користат најновите технологии за да испорачаат звук со оптимален квалитет и високо ниво на насочување за 360 Spatial Sound Mapping. 

Што има во секој звучник

1 - Звучник насочен нагоре
2 - Високотонец со мека купола
3 - Вуфер со високо ниво на насочување
4 - Два пасивни радијатори

Слика од важните делови на звучникот SA-RS5, означени со броеви од 1 до 4.
Детали од звучникот насочен нагоре во звучникот SA-RS5
Прекрасен звук од звучници насочени нагоре

Звучниците насочени нагоре го рефлектираат звукот од таванот за да создадат прекрасен звук што се распространува над вас.

Флексибилен распоред - не е потребен штекер

Дизајнот што е флексибилен во однос на опкружувањето, отсуството на кабли и внатрешните батерии овозможуваат користење на овие звучници без кабли или со AC-напојување, по ваша желба.  

Икони за траење на батеријата до 10 часа + брзо полнење од 10 мин. за репродукција до 90 мин.
Траење на батеријата до 10 часа и брзо полнење

Батеријата што трае до 10 часа ви овозможува да ги користите звучниците без AC-кабел. Може да ги полните на друго место, а потоа да ги вратите кога ќе ви требаат. А доколку се брзате, со полнење од 10 минути ќе добиете енергија за користење до 90 минути.

Едно копче го оптимизира звучното поле во вашата просторија

Активирајте ја оптимизацијата на звучното поле во секое време со притиснување на копчето OPTIMIZE на уредот. Овие звучници, во комбинација со компатибилен звучник во вид на лента, го мерат растојанието помеѓу звучниците и таванот користејќи по два микрофони во секој звучник, овозможувајќи паметно и лесно поставување.

Лого за безжично поврзување
Поврзете се безжично

Вклучете ги безжичните задни звучници и тие автоматски ќе се поврзат безжично со вашиот компатибилен звучник во вид на лента. Брзо е и едноставно, а не се потребни ниту кабли.

Блок за повеќенасочен дизајн

Овие звучници се дизајнирани според концептот за повеќенасочен блок за да одговараат на нашите компатибилни звучници во вид на лента. Цилиндричната форма претставува цврст блок кој создава 360 Spatial Sound и е совршен за поставување до ѕид поради неговата рамна задна површина.

Спецификации и функции

Слушајте реален опкружувачки звук со безжични задни звучници опремени со звучници насочени нагоре и вградена батерија што овозможува поставување без кабли. Кога се користат со компатибилни звучници во вид на лента, овие безжични задни звучници создаваат повеќе фантомски звучници во вашата просторија користејќи ја нашата револуционерна технологија 360 Spatial Sound Mapping.
  • Изборни безжични задни звучници за вашиот звучник во вид на лента со поддршка за 360 Spatial Sound Mapping

  • Траење на батеријата до 10 часа и брзо полнење

  • Вградени микрофони за оптимизација на звучното поле

  • Двосистемски звучници за јасен и простран звук

  • Монтирање на ѕид

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина