A-ПРИКЛУЧОК

α58 фото апарат со A-приклучок и APS-C сензор

SLT-A58
Слика од α58 фото апарат со A-приклучок и APS-C сензор

Само куќиште|Куќиште + објектив за зумирање од 18-55мм|Куќиште + објективи за зумирање (18-55мм и 55-200мм)

Слика од α58 фото апарат со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од α58 фото апарат со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од α58 фото апарат со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од α58 фото апарат со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од α58 фото апарат со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од α58 фото апарат со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од α58 фото апарат со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од α58 фото апарат со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од α58 фото апарат со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од α58 фото апарат со A-приклучок и APS-C сензор
Брзи детали, едноставна креативност

Никогаш не пропуштајте го моментот

Заборавете на претпоставките при фотографирањето со Exmor™ APS HD CMOS сензорот со 20,1MP и OLED визирот. Автоматскиот фокус со заклучување овозможува постојан приказ на динамичните објекти.

Exmor APS HD CMOS сензор со 20,1MP
Exmor APS HD CMOS сензор со 20,1MP

Снимајте слики со врвни детали, дури и во услови на слаба осветленост.

BIONZ процесор на слика
BIONZ процесор на слика

Моќниот процесор за обработка значително го намалува шумот на сликите.

Фокусирајте ги објектите кои се движат

Системот за автоматско фокусирање нуди функција за заклучување на фокусот со брз одзив кој ги следи подвижните објекти и остро ги фокусира - независно дали фотографирате или снимате.

Фотографирајте со осум слики во секунда
Фотографирајте со осум слики во секунда

Снимајте спорт или животот во дивината со серија од осум слики во секунда.

Автоматски фокус со 15 точки и високи перформанси
Остри слики со автоматско фокусирање со 15 точки

AF систем со 15 точки и 3 вкрстени сензори за прецизно фокусирање.

Добијте реален приказ

OLED Tru-Finder™ со голем контраст нуди прецизен приказ во реално време од снимките што сакате да ги снимите, па дури и од прегледувањето на ефектите и прилагодувањата на експозицијата.

Рамномерни Full HD видео снимки

Снимајте рамномерни Full HD видео снимки со врвни детали со континуираниот автоматски фокус кој ги следи случувањата - дури и кога зумирате или се оддалечувате.

Добијте помош при обликување на кадарот

Функцијата за автоматско обликување на предметите врши автоматско отсекување со професионален стил на вашата оригинална слика. Одлуката дали ќе ја користите предложената верзија или вашата оригинална снимка е потполно ваша.

Вистинскиот објектив за снимањето

Макро, извонредно телефото зумирање, широк агол - ви нудиме објектив со A-приклучок за секоја прилика, вклучувајќи и палета на G објективи од Sony и објективи од Carl Zeiss®.

Објектив со A-приклучок за секоја прилика
Широката палета на галантерија ги задоволува сите потреби

Професионалните опции отвораат нови можности.

Зголемете го задоволството при фотографирањето уште повеќе и надополнете ги вашите фотографии со професионален изглед со помош на галантеријата која е специјално создадена за овој модел.

Imaging Edge
Нов софтверски пакет Imaging Edge од Sony

Imaging Edge нуди максимален квалитет на слика и подобра ефикасност. „Далечински управувач“ за контрола на фотографирањето; „Уреди“ за претворање RAW-податоци во фотографии и „Прегледувач“ за приказ, оценување и избирање фотографии.

Capture One
Capture One за Sony

Capture One Express (за Sony) е бесплатен софтвер што нуди обработка на RAW, лесно управување и алатки за уредување. Capture One Pro (за Sony) може да го купите за да добиете уште повеќе алатки за уредување и опција за фотографирање преку компјутер. 

Спецификации и функции

  • APS-C Exmor® CMOS сензор со 20,1MP

  • Систем со заменливи објективи со A-приклучок

  • Технологија на провидно огледало за брзо фокусирање

  • XGA OLED Tru-Finder со голем контраст

  • Целосна рачна контрола за креативно фотографирање

Компатибилност со објективи
Sony објективи со A-приклучок, можат да се користат со објективите на Minolta/Konica Minolta.
Тип на сензор
APS-C тип (23,2 x 15,4мм), Exmor® APS HD CMOS сензор
Број на точки (ефективни)
Прибл. 20,1
ISO чувствителност
ISO100 - 16000 еквивалент
Вид на визир
Електронски, Xtra Fine
Тип на монитор
TFT

Што има во пакетот

Капаче за објектив, Лента за на рамо, Полнач на батерии, Капаче за окулар, Батерија на полнење, Капаче за куќиште, Микро USB кабел, Kабел за напојување

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина