α7C II

Компактна големина,
сензор за целосна слика
СИТЕ ФОТОАПАРАТИ СО ЗАМЕНЛИВИ ОБЈЕКТИВИ

Компактен фотоапарат за целосна слика α7C II

ILCE-7CM2
Слика од предна страна на сребрен фотоапарат

Само куќиште|Куќиште + објектив за зумирање од 28-60 мм|silverblack

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

За фотографии, видеоснимки и за креаторот во вас

Компактниот и лесен α7C II е фотоапаратот за целосна слика што го чекаа сериозните креатори на содржини. Тој е опремен со најсовремена технологија за снимање фотографии и видеоснимки и затоа е неопходната алатка што ја сакате за доловување на светот на ваш начин.

Слика од дестинација на врската
Галерија со фотографии од α7C II
Голема замисла каде и да одите
Слика од сензорот за слика Exmor R
CMOS-сензор за целосна слика со 33,0 ефикасни милиони точки

Новиот Exmor R™ CMOS-сензор за слика со 33,0 милиони точки на α7C II нуди неверојатни перформанси, одличен квалитет на слика и за фотографии и за видеоснимки, отчитување со голема брзина, голема чувствителност од ISO 100 до ISO 51200, мал шум и прецизна репродукција на бои.

Слика од BIONZ XR
Напреден процесор BIONZ XR™

Напредниот процесор BIONZ XR нуди поголема моќ за обработка до осум пати од својот претходник. Го минимизира доцнењето при обработката и ја зголемува моќта за обработка при снимање и фотографирање, овозможувајќи природни градации, реални бои, мал шум, врвен квалитет на слика и брз одзив на менито.

Примерок за портрет од маж
Доследно прецизни бои и експозиција

Благодарение на најновиот процесор и напредниот алгоритам за AE, α7C II ја открива кожата на лицата и соодветно ја прилагодува експозицијата при фотографирање и снимање. Тоа резултира со доследна контрола на експозицијата дури и во лоши услови, кога субјектот е осветлен одзади, во сенка или под директна сончева светлина, или кога не гледа кон фотоапаратот.

Примероци за креативен изглед: SH, FL, VV2, BW
Остварете ја вашата замисла со креативен изглед

Поставете визуелен амбиент со функцијата за креативен изглед, што нуди 10 приспособливи параметри со кои ќе го доловите светот на ваш начин. Параметрите може да се користат непроменети, а осум од нив се прилагодливи, како контраст, заситување и сенки, за да снимате слики и видео без потреба од уредување по снимањето.

Приказ на LCD-екранот на фотоапаратот: Екран за избор на RAW-слики
Избор на квалитет и големина на RAW-слики

Компресијата на RAW-слики без загуби нуди ефикасна компресија на помалите датотеки без загуби во квалитетот, овозможувајќи му на фотоапаратот да снима до 27 слики одеднаш. Достапни се три големини на слики со компресија без загуби (S/M/L) што одговараат во сите ситуации, а за сликите JPEG и HEIF има опција за мал квалитет на слика што генерира помалку податоци.

Напредна оптичка стабилизација на слика со 5 оски

Уживајте во стабилно рачно фотографирање со прецизната стабилизација на слика, напредните жироскопи и оптимизираните алгоритми за стабилизација на α7C II што го коригираат тресењето на фотоапаратот со 7,0 чекори. Компатибилните објективи со вградена стабилизација на слика нудат подобра синхронизација помеѓу куќиштето и објективот за да го олеснат обликувањето на кадарот дури и при телефото фокусни должини што би можеле да предизвикаат многу заматување. 

Цртеж од уредот за стабилизација на слика

[1] Странично вртење [2] Ротирање [3] Вртење нагоре

Слика од сите објективи со E-приклучок
Над 70 објективи со E-приклучок за неограничена креативност

α7C II е компатибилен со обемната серија на напредни објективи со E-приклучок од Sony, меѓу кои и серијата G Master™ што нуди извонредна резолуција и прекрасно дефокусирање и серијата G Lens™ со одличен квалитет на слика и рамномерно дефокусирање. Овие објективи се компактни и лесни и нудат широка примена во фотографирањето и снимањето.

Високи перформанси за снимање
Технологијата што ќе ја оствари вашата креативна замисла

Снимајте висококвалитетни видеоснимки независно кога или каде снимате. α7C II нуди снимање видео во 4K 60p/50p, S-Cinetone™ за филмски изглед користејќи го само фотоапаратот и снимање со Log за флексибилна обработка по снимањето, а има многу компактно и лесно куќиште што е компатибилно за снимање со механизам за стабилизација или дрон.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

„Слика од жена во движење, снимена од видеозапис снимен во режимот 4K60P
“
Снимање извонредни 4K-видеоснимки со 60p/50p

α7C II нуди снимање видео со 4K 60p/50p и обработка на сите точки без соединување на точките, благодарение на BIONZ XR и широкиот динамички опсег што создаваат јасни слики од субјектите кои се движат брзо. Кога снимате 4K-видеоснимки со 30p, прекумерното семплирање во 7K за целосна слика нуди 4K-квалитет со подобри детали и острина.

Слика снимена од видеозапис од маж, за видеозаписот е користен S-Cinetone
S-Cinetone™ за лесно создавање на филмски изглед

Користејќи ја истата технологија за бои како кај познатата серија Cinema Line од Sony, S-Cinetone нуди природни средни тонови што се неопходни за природниот изглед на тоновите на кожата, како и меки бои и прекрасни светли тонови.

Слика снимена од видеозапис во самрак во форматот 4:2:2 со 10 бита
Напредно снимање за полесна обработка по снимањето

Достапно е внатрешно снимање со 10 бита и 4:2:2 при користење компресија Long GOP или All-Intra, што овозможува побогати и поприродни градации на бои, но и поголема слобода за уредување.

Снимање со Log за моќни креативни можности

α7C II има крива за гама S-Log3 што ја нагласува градацијата од сенки до средни сиви тонови (18% сива боја), создавајќи маргина на грешка од 14+ чекори. Достапни се и поставките за палети на бои S-Gamut3 и S-Gamut3.Cine. Применете LUT-датотека (Look Up Table) со крива за гама Log за да видите како ќе изгледа снимената содржина по обработката и снимајте содржини на практичен начин со помош на PP LUT.

Стабилизација на слика со активен режим за рачно снимање видео

Активниот режим нуди подобра стабилизација на слика при рачно снимање. Прецизната стабилизација на слика, напредните жироскопи и оптимизираниот алгоритам за стабилизација на слика овозможуваат снимање на неверојатно јасни и стабилни видеоснимки. Освен вградената стабилизација, компатибилните објективи со сопствена стабилизација на слика се координираат со фотоапаратот заради ефикасна контрола, овозможувајќи рачно снимање на поостри телефото слики.

Слика од маж кој држи фотоапарат за да снима друг маж во надворешни услови
Слика од жена во заднина која е во фокус и маж кој е блиску до фотоапаратот и во преден план, но не е во фокус
Фокусирајте со следење во реално време

Изберете субјект и препуштете му сè на следењето во реално време - фотоапаратот автоматски ќе го открие и ќе го следи субјектот со многу прецизен фокус.

Слика од жена во заднина која е во фокус и маж кој е блиску до фотоапаратот и во преден план, но не е во фокус
Компензација на промените во фокусната должина

Кога е вклучено компензирањето промени во фокусната должина, α7C II користи јасно зумирање на слики од Sony за да ги намали промените во фокусната должина. Метаподатоците за промени во фокусната должина може да се искористат со напредните функции за компензација на промените во фокусната должина на Catalyst Browse/Prepare Plugin при обработката по снимањето.

Цртеж на кој е прикажано префрлување на снимените содржини од фотоапаратот во софтвер на компјутер
Метаподатоците го олеснуваат процесот на уредување

Метаподатоците во содржините може да се искористат во Catalyst Browse/Prepare/Prepare Plugin на Sony за побрза обработка по снимањето. Ознаките за снимки се додаваат во видеозаписите при снимањето или подоцна, за обележување омилени сцени, а тоа ќе ви овозможи брзо да ги најдете при репродукцијата или при уредување со компатибилен софтвер.

Попаметен и побрз AF
Уред за обработка со AI за напредно препознавање субјекти

α7C II е опремен со уред за обработка со AI што обработува огромни количини на податоци, за да овозможи попрецизно препознавање субјекти и препознавање повеќе видови на субјекти.

Слика од процесорот со AI
Слика со портрет од цело тело на жена
Проценка на човечки пози за прецизно препознавање субјекти

α7C II има иновативен процесор со AI и прецизно ги препознава човечките движења, овозможувајќи значително подобро препознавање на очите кај луѓето. Неговата технологија за проценка на човечки пози користи модели на скелети, со кои не ги препознава само очите, туку и положбите на телото и главата со голема прецизност, за да фокусира и следи субјекти кои не гледаат кон фотоапаратот или нивното лице е делумно покриено.

Сигурно препознавање на поголем опсег на субјекти

α7C II има моќен процесор со AI што препознава луѓе, животни, птици, инсекти, автомобили/возови и авиони. Функцијата за препознавање животни сега препознава очи на тревопасни и мали животни, како и очи и глави на кучиња, мачки и слични животни. Ваквите животни може да ги препознае дури и ако не им се гледаат очите. Исто така, фотоапаратот препознава птици и може да ги открие очите на различни видови на птици, а ги препознава и главите и телата на птиците.

„Слика од субјект што може да се препознае - воз
“
„Слика од толпа луѓе, со маж кој е во фокус и е на средна оддалеченост од фотоапаратот
“
Континуирано следење во реално време

α7C II значително подобро препознава субјекти со помош на AI и нуди посигурно следење во различни ситуации за снимање. Наведете субјект и притиснете го половично копчето за блендата за да го активирате следењето со фотоапаратот, за да можете да се фокусирате на кадарот и композицијата.

„Отсечена слика од маж кој се симнува по скали, покрај неа е оригиналната слика со портрет од целото тело
“
Автоматско обликување на кадарот со AI

Користејќи AI за препознавање субјекти, автоматското обликување на кадарот ја отсекува сликата заради оптимално обликување на кадарот при снимање. Дури и ако фотоапаратот е поставен на статив, обликувањето на кадарот се прилагодува постојано за да изгледа дека субјектот во снимените содржини бил следен од снимател. Следењето е прецизно дури и кога фотоапаратот се користи далечински преку Creators' App на паметен телефон.

Одговорно фотографирање при користење на функцијата за регистрирање лица

Функцијата за регистрирање лица користи биометриски податоци. Вие сте одговорни за собирањето и користењето на таквите податоци, како и почитувањето на соодветните локални закони. За повеќе информации, посетете го веб-сајтот подолу.

Слика снимена од видеозапис од човек кој пешачи
Подобар AF, широка покриеност и густа распределеност

α7C II користи максимум 759 точки за откривање фаза во густ распоред што покриваат приближно 94% од површината на сликата при фотографирање, а тоа овозможува препознавање на субјектот дури и кога зафаќа мал дел од кадарот.

Слика од портрет на маж во темно опкружување
Прецизен AF при слаба светлина до EV -4,0

Опремен со најновите алгоритми за AF, α7C II нуди AF со голема прецизност при слаба светлина до EV -4,0 во режимот AF-S (еквивалент на ISO 100, објектив со F2,0). Тој има режим за приоритет на фокусот што нуди посигурен AF при слаба светлина или при користење помали решетки.

Слика од маж кој трча по скали
Континуирано фотографирање до 10 fps со AF/AE со следење

Механичката и електронската бленда на α7C II овозможуваат континуирано фотографирање до 10 fps, или до 8 fps во режимот за прегледување во живо, што го олеснуваат снимањето на најфотогеничните моменти и изрази кај субјектите што се движат.

Дизајниран за практично користење
Цртеж од внатрешноста на визирот и слика одблиску од визирот
Електронски визир со густ распоред на точки

Електронскиот визир XGA OLED со 2,36 милиони точки (прибл.) и зголемување од 0,70x нуди висока резолуција и контраст за јасен приказ дури и при силна сончева светлина. Стапката на слики на визирот може да се постави на [Високa] (120 fps) за да добиете јасен приказ со минимално заматување на движењата на визирот кога следите и фотографирате субјекти во движење.

Слика од прст што го допира LCD-екранот на фотоапаратот
Интуитивни менија со контрола на допир

Со движење на прстот од левиот или десниот раб кон средината на екранот се прикажуваат икони на допир за брзи промени на режимот за фотографирање и други опции. Притиснете долго врз елементите од менито за да ги регистрирате - тоа овозможува лесно приспособување на фотоапаратот.

Слика од држачот на фотоапаратот
Стабилен држач за рачно снимање

α7C II е дизајниран да ви понуди сигурно, стабилно и удобно држење. Или, прикачете го новиот и отстранлив држач (се продава посебно) за максимална удобност и минимален замор при долги периоди на снимање.

Слика одблиску од горните вртливи копчиња на фотоапаратот
Лесно и практично ракување

α7C II има ново вртливо копче за фотографии/видео/S&Q, за брзо и независно избирање. Се наоѓа до вртливото копче за режими, што може да се користи за лесно избирање на режимот за експозиција и други важни поставки за секој од режимите за снимање.

Слика од екранот со променлив агол
Екран што се врти за лесно обликување на кадарот

Екранот се отвора странично и се врти за да овозможи полесно позиционирање и слободно обликување на кадарот при рачно снимање и снимање со механизам за стабилизација или снимање од многу ниска положба, при што добивате многу креативни опции.

Заштита на сензорот од прав

Фотоапаратот има систем за заштита од прав составен од заштитен слој врз оптичкиот филтер и механизам за поместување на сензорот. Достапна е и функција [Затворање на блендата при исклучување] за затворање на блендата при исклучување на фотоапаратот, заради заштита на сензорот за слика од прав и честички при менување објективи.

Издржливо куќиште од легура од магнезиум

α7C II е создаден за сигурно користење во професионални работни опкружувања и е заштитен со лесна легура од магнезиум со голема цврстина, од која се направени горниот, предниот и задниот капак.

Дизајн што е отпорен на прав и влага

α7C има одлична заштита околу стандардните и вртливите копчиња, а споевите на куќиштето нудат двојна заштита, што овозможува одлична отпорност на прав и влага во лоши надворешни услови.

Многу можности за поврзување
Слика од маж кој префрлува фотографии од фотоапаратот во паметен телефон
Стабилна врска со паметни телефони

Стабилноста на врската при пренос на слики од фотоапаратот во Creators' App на паметен телефон е значително подобрена. Преносите нема да прекинат ако екранот на телефонот влезе во режим на мирување или активирате друга апликација. Работните процеси се значително подобри, почнувајќи од снимање па сè до споделување.

Слика од жена која проследува на интернет во живо преку фотоапаратот
Проследувајте содржини во живо со врвен квалитет

Ако го поврзете со компјутер или телефон преку USB, α7C II ќе работи како 4K-веб-камера (2160p). Користете објективи со голема решетка, мала длабочина на поле и дефокусирање за да снимате одлични слики, а функциите на AF, како AF на очи, поддржуваат онлајн состаноци и проследувања во живо.

Платформа Creators' Cloud

Creators' Cloud е платформа за креативна работа - од фотографирање до продукција - што спојува технологии за фотоапарати од Sony и AI-апликации на Cloud. Ова е место за откривање и соработка со креатори од целиот свет. Разгледајте апликации на интернет, за мобилни уреди и за компјутери што нудат решенија за интегрирање фотоапарати со услуги и апликации за фотографирање и снимање.

Еколошки
Планот Road to Zero на Sony

Целта на еколошкиот план „Road to Zero“ 2010 на Sony е елиминирање на штетното влијание врз животната средина, а планот Green Management 2025 има среднорочни цели. Преземени се мерки за намалување на штетното влијание на α7C II врз животната средина во секоја фаза на неговиот работен циклус - од развој до испорака, производство и пакување.

Рециклирани материјали во фотоапаратите и дигиталните камери

Користиме само ресурси што можат да се рециклираат за SORPLAS™ што може да се рециклира повеќе пати. За фотоапаратите користиме SORPLAS и материјали што се рециклираат, за помало искористувањето на животната средина без да ги намалиме перформансите или функционалноста.

Слика од производот, се гледа поставката за пристапност во менито на екранот
Технологија за пристапност кај фотоапаратите α

Фотоапаратите α од Sony нудат многу функции за пристапност за да можат повеќе луѓе да ја користат нашата технологија. На пример, функцијата за читач на екранот гласно го чита текстот од менијата на екранот, со можност за прилагодување на јачината и брзината на читањето. Функцијата за зголемување на приказот на екранот овозможува зголемување на текстот во менито до 1,5, 2,0 или 2,5 пати.

Спецификации и функции

Со тежина од само 514 грама (1 lb 2,2 oz), α7C II со сензор за целосна слика нуди импресивна преносливост, маневрирање и извонредни перформанси. Опремен со најсовремен сензор за слика со 33,0 ефикасни милиони точки што може да снима видеоснимки во 4K со 60p/50p, како и висококвалитетни фотографии, тој е неопходна алатка за хибридните фотографи.
  • Exmor R™ CMOS-сензор за целосна слика со 33,0 милиони точки и задно осветлување и процесор BIONZ XR

  • Најсовремени технологии за снимање видео, вклучувајќи и 4K 60p и S-Log3

  • Иновативен процесор со AI за попрецизно препознавање субјекти

  • Напредна вградена оптичка стабилизација на слика со 5 оски и 7,0 чекори

  • Лесно куќиште и екран со променлив агол за флексибилност и маневрирање при фотографирањето

ВИД НА СЕНЗОР
Exmor R CMOS-сензор од 35 мм за целосна слика (35,9 x 23,9 мм)
ISO-ЧУВСТВИТЕЛНОСТ
Фотографии: ISO 100 - 51200 (може да се прошири до ISO 50 - 204800), АВТОМАТСКИ (ISO 100 - 12800, можност за избор на долна и горна граница), Видеоснимки: Еквивалент на ISO 100 - 51200 (може да се прошири до ISO 100 - 102400), АВТОМАТСКИ (ISO 100 - 12800, можност за избор на долна и горна граница)
Траење на батеријата (фотографии)
Прибл. 530 снимки (визир) / прибл. 560 снимки (LCD-екран) (CIPA-стандард)
Тип на монитор
TFT екран од 7,5 см (тип 3,0)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина