A-ПРИКЛУЧОК

Фотоапарат α68 со A-приклучок и APS-C сензор

ILCA-68 Body / Kit
Слика од Фотоапарат α68 со A-приклучок и APS-C сензор

Само куќиште|Куќиште + објектив за зумирање од 18-55мм

Слика од Фотоапарат α68 со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од Фотоапарат α68 со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од Фотоапарат α68 со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од Фотоапарат α68 со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од Фотоапарат α68 со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од Фотоапарат α68 со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од Фотоапарат α68 со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од Фотоапарат α68 со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од Фотоапарат α68 со A-приклучок и APS-C сензор
Слика од Фотоапарат α68 со A-приклучок и APS-C сензор
Овековечете ги чувствата

Со 4D FOCUS, никогаш нема да го пропуштите совршениот момент

Одликувајќи се со најмногу AF точки (79) во светот за откривање фаза што опфаќаат голема AF површина, α68 ќе ви помогне да ги овековечите специјалните моменти. Exmor™ CMOS сензорот и процесорот за обработка на слика BIONZ X™ ви ја нудат потребната моќ за обработка на слика. Вртливите копчиња, контролите и екраните овозможуваат поинтуитивно снимање и брза оптимизација на користењето.

4D ФОКУС
Извонредни AF перформанси

Најголем број на AF точки (79) за откривање фаза во светот кои опфаќаат голема AF површина за врвна прецизност и перформанси на следење.

APS-C CMOS сензор со 24 MP
Неверојатен сензор и процесор

Exmor® CMOS сензорот и процесорот за обработка на слика BIONZ X нудат висок квалитет на слика и голем опсег на чувствителност.

BIONZ X процесор за обработка на слика
Разновидна и практична контрола

Екранот на горната страна и задното контролно тркалце овозможуваат лесен пристап и користење на функциите.

Решение за динамичните објекти

AF системот со откривање фаза во 79 точки со голема густина опфаќа поголем дел од случувањата

Неверојатна сигурност при автоматското фокусирање со густо распределени 79 AF точки, вклучувајќи и 15 вкрстени точки. Технологијата на провидно огледало овозможува прецизен AF со откривање на фаза при прегледување во живо дури и во режими за континуирано фотографирање и за видео.

(1) F2,8 (вертикална линија) и вкрстен AF (2) Вкрстен AF (3) AF во хоризонтална линија

Најмногу AF точки во светот 

79-те AF точки за откривање на фаза нудат широко покривање на кадарот и следење со врвна прецизност.

AF со голема брзина

Сензор со откривање фаза и мерење растојание за моментално фокусирање на објектите. 

AF со стабилно следење

Напредниот алгоритам овозможува остар фокус дури и при континуирано фотографирање со 8 fps.

Технологија на провидно огледало
Сопствена технологија на провидно огледало

Уникатниот дизајн од Sony го заменува подвижното огледало кај DSLR уредите со фиксно провидно огледало, кое овозможува брзо фотографирање со континуирана употреба на прецизен AF со откривање на фаза.

Доловувајте ги моментите на совршен начин 

Висок квалитет на слика и широк опсег на ISO за фотографии/видеоснимки 

Големиот Exmor® CMOS сензор за слика со приближно 24,2 MP нуди висока резолуција на слика, прецизна градација на тонови и ефекти на дефокусирање. BIONZ X, пак, се одликува со напредни технологии за репродукција на слика и обработува огромни податоци од сензорот со голема брзина за да добиете пореалистични слики. Овој дует е совршен пар за фотографирање со широк опсег на ISO од 100 до 25600 и за создавање остри и јасни резултати.  

APS-C CMOS сензор со 24 MP
APS-C CMOS сензор со 24,2 MP

Голем Exmor® CMOS сензор за слика со APS-C големина со ефективна резолуција од приближно 24,2 MP.

BIONZ X процесор за обработка на слика
BIONZ X процесор за обработка на слика

Поддржува многубројни најсовремени технологии за обработка на слика кои придонесуваат за севкупниот извонреден квалитет на сликата. 

Поддржува 50 Mbps XAVC S формат

Ако сакате висок квалитет на сликата и минимален шум, снимајте видеоснимки во XAVC S формат со голема бит-стапка, кој овозможува снимање Full HD слики со брзина од 50 Mbps (60p/50p, 30p/25p, 24p).

XAVC S формат со професионален квалитет
Дизајниран за брзо и ефикасно користење
Екран на горната страна
Екран на горната страна
Задно контролно тркалце
Контролно тркалце
Брзо ракување за интуитивно користење

LCD екран со завртување

LCD екран со можност за завртување (тип 2,7) за прегледно фотографирање под макс. агол од 135 степени нагоре и 55 степени надолу, кој ќе ви овозможи да фотографирате над главите на луѓето во толпата или на земја за да добиете прекрасна перспектива од миленичињата и цвеќињата. Светлината може да се прилагоди.

Интелигентен визир за подобри фотографии

Осветлениот OLED Tru-Finder™ со голем контраст го олеснува професионалното планирање и прегледување на снимките, прикажувајќи податоци за сликите во реално време со богата градација на тонови и реални бои.

Поинтелигентен визир за подобри фотографии
Врвна изработка и прецизност
Врвна изработка и прецизност

Проширете ги хоризонтите за фотографирање со зголемената палета на извонредни објективи. α68 ќе ви овозможи да уживате во препознатливите перформанси на оптиката од професионална класа од Sony и ZEISS®.

Функции Remote, Viewer и Edit на Imaging Edge™
Функции Viewer и Edit на Imaging Edge™

Подобрете ги фотографиите со компјутерските апликации Imaging Edge. Користете „Viewer“ за брзо прегледување, оценување и избирање фотографии; и „Edit“ за претворање RAW-податоци во висококвалитетни фотографии. Извлечете максимум од RAW-датотеките на Sony и управувајте со снимените материјали поефикасно.

Capture One
Capture One за Sony

Capture One Express (за Sony) е бесплатен софтвер што нуди обработка на RAW, лесно управување и алатки за уредување. Capture One Pro (за Sony) може да го купите за да добиете уште повеќе алатки за уредување и опција за фотографирање преку компјутер. 

Илустрација
Imaging Edge™ Webcam

Imaging Edge Webcam овозможува користење на фотоапарат од Sony како висококвалитетна веб камера со широка компатибилност, за одлични проследувања во живо и конференции.

iMovie
Се користи со iMovie и Final Cut Pro X

Овој производ е компатибилен со Final Cut Pro X и iMovie.

Спецификации и функции

Спецификациите и функциите подлежат на промена без известување.
  • APS-C Exmor® CMOS сензор со 24,2 MP

  • BIONZ X™ процесор за врвни детали и намалување на шум

  • Систем со заменливи објективи со A-приклучок

  • Наменски AF сензор со 79 AF точки, 15 вкрстени точки

  • Технологија на провидно огледало за фотографирање со 8 fps

Монтажа на објектив
A приклучок од Sony
Тип на сензор
Exmor® CMOS сензор од APS-C тип (23,5 x 15,6мм)
Тип на сензор
Exmor® CMOS сензор од APS-C тип (23,5 x 15,6мм)
Број на точки (ефективни)
Прибл. 24,2 MP
ISO чувствителност
Видео: ISO100 - 12800 еквивалент (чекори од 1/3 EV), АВТОМАТСКИ (ISO 100-12800 еквивалент, можност за избор на долната и горната граница), Фотографија: ISO100 - 25600 (чекори од 1/3 EV), АВТОМАТСКИ (ISO 100-25600, можност за избор на долната и горната граница)
Вид на визир
Електронски визир од тип 0,39"
Тип на монитор
TFT LCD екран од 2,7"
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина

Награди

Награди