Слика од Компактен статив на преклопување
Слика од Компактен статив на преклопување
Слика од Компактен статив на преклопување
Слика од Компактен статив на преклопување
Слика од Компактен статив на преклопување
Слика од Компактен статив на преклопување
Слика од Компактен статив на преклопување
Слика од Компактен статив на преклопување
Слика од Компактен статив на преклопување
Слика од Компактен статив на преклопување
Слика од Компактен статив на преклопување
Слика од Компактен статив на преклопување
Одете насекаде, снимете сè

Патувајте лесно без да ја оставите цврстата платформа за вашите фотоапарати со заменливи објективи или други фотоапарати. Стативот VCT-P300 е извонредно компактен, лесен, цврст и можете да го носите во торба, а поддржува дури и големи објективи за зумирање. Благодарение на флексибилната глава и големиот опсег на висини, тој претставува идеален компактен статив за секој што сака да фотографира.

Извонредно лесен, цврст и компактен

Дизајнот на преклопување му овозможува на стативот да се склопи во неверојатно пренослива форма. Стативот е изработен од магнезиум за исклучително мала тежина и исклучителна цврстина.

Се преклопува и значително ги намалува димензиите
Се преклопува и значително ги намалува димензиите

Ногарките се преклопуваат за 180 степени, со што ја минимизираат должината за поголема преносливост.

Компактна големина, лесно складирање
Компактна големина, лесно складирање

Кога е преклопен може лесно да се складира во торба за фотоапарат.

Извонредно цврст, а сепак лесен
Извонредно цврст, а сепак лесен

Поддржува тежина до 2,5 кг. Изработен од лесна и цврста магнезиумска легура.

Брзо и флексибилно поставување

Моментот за снимање на најдобрата снимка нема да ве чека, па затоа не чекајте ни вие. Токму поради тоа, стативот е интелигентно дизајниран за да може брзо и лесно да се поставува на секој начин.

Копчиња на вртење за брзо блокирање
Копчиња на вртење за брзо блокирање

Треба само да ги завртите копчињата на ногарките за да ги деблокирате или блокирате истовремено сите делови на ногарките.

Централниот столб се издолжува
Централниот столб се издолжува

Завртете го копчето за да го блокирате/деблокирате централниот столб (се издолжува до прибл. 159 мм).

Приклучок за брзо прикачување
Приклучок за брзо прикачување

Прикачете го фотоапаратот брзо и сигурно, благодарение на плочата за брзо прикачување.

Лесно прилагодување на аглите на ногарките

Едноставното прилагодување на аглите на ногарките овозможува практично спуштање на стативот за фотографирање од ниска перспектива.

Агол на отворање на ногарките
Агол на отворање на ногарките

Поместете го блокаторот за отворање на секоја ногарка за да ги деблокирате ногарките и да го прилагодите аголот.

Стабилно фотографирање од ниска перспектива
Стабилно фотографирање од ниска перспектива

Стабилна поддршка за фотографирање од ниски перспективи.

Совршена висина за сите ваши снимки
Совршена висина за сите ваши снимки

Почнувајќи од само 364 мм (14”), стативот може да се издолжи до 1587 мм (63”) во висина. Секоја ногарка има шест дела со копчиња на вртење за брзо блокирање кои овозможуваат брзо поставување и прилагодување.

Отворање (поставување на стативот)

Следете ги трите едноставни чекори прикажани на десната страна за да го поставите стативот. Тој може да се направи и компактен за практично складирање.

Спецификации и функции

VCT-P300 е извонредно компактен и лесен, а сепак доволно цврст за да издржи фотоапарат со голем објектив за зумирање, има флексибилна глава, голем опсег на висини и речиси секој може лесно и брзо да го спакува и постави.
  • Прибл. вкупна висина (со издолжен централен столб): 1.587 мм (62 1/2 инчи)

  • Прибл. вкупна висина (ниска положба): 364 мм (14 3/8 инчи)

  • Приближна тежина: 1,4 кг (3 lb. 1,4 oz.)

  • Издолжување на ногарките: 6 дела

  • Вклучува торба за носење

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт