Слика од Брз блиц
Слика од Брз блиц
Слика од Брз блиц
Слика од Брз блиц
Слика од Брз блиц
Слика од Брз блиц
Слика од Брз блиц
Слика од Брз блиц
Достапен е нов софтвер

Со верзијата 2.0 (или понова) на софтверот, надворешниот блиц може да се контролира преку фотоапаратот.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Моќен блиц што функционира со голема брзина

Блицот на прикачување HVL-F60RM нуди голема моќ GN60, поддршка за брзо континуирано фотографирање и брзо ракување и затоа е идеален за корисници од напредно до професионално ниво. Се испорачува со безжичен управувач/приемник со радиосигнали.

Моќ GN60 и поддршка за континуирано фотографирање

Големата излезна моќ GN60 и континуираното активирање до 220 пати на овој блиц нудат доволно моќ за најразлично фотографирање.

M91B91B

Времето на циклусот за полнење е 1,7 сек. или само 0,6 сек. со адаптерот за надворешни батерии (FA-EBA1) (изборен) при континуирано фотографирање. При континуираното фотографирање се одржува правилна синхронизација, за минимални грешки и уништени снимки.

Брзо исфрлување со поместување и копче за ниво на излезна светлина за подобро функционирање

Брзо исфрлување и поместување за осветлување од хоризонтална до вертикална положба

Брзото исфрлување со поместување е оригинален механизам за ротација на главата на блицот од Sony која може да се заврти од хоризонтална во вертикална положба и овозможува брзи промени на положбата на блицот. (90° лево и десно, 150° нагоре/8° надолу)

Брзо исфрлување и поместување за осветлување од хоризонтална до вертикална положба
Директно прилагодување на излезната светлина

Директно прилагодување на излезната светлина

Независното копче за ниво на излезна светлина (копче LEVEL -/+) овозможува директна контрола врз излезната светлина или компензацијата, за ефикасен работен процес. Впарените безжични блицови можат лесно да се прилагодуваат и преку LCD-екран.

[1] Копче LEVEL -/+ [2] LCD-екран

Сигурна контрола со радиосигнали на повеќе блицови

Освен оптичкото далечинско активирање, поддржано е и безжично активирање со радиосигнали. Безжичната комуникација со радиосигнали е сигурна на оддалеченост до 30 метри, дури и околу пречки или во светли услови. Може да се доделат вкупно 15 блицови во 5 групи.

Стабилна безжична комуникација со радиосигнали

Стандардното оптичко активирање и безжичното активирање со радиосигнали опфаќаат различни ситуации. Кога HVL-F60RM е поставен на компатибилен фотоапарат, тој може да се впари со надворешни блицови и да овозможи стабилна комуникација на големи растојанија. Поддржува бавна синхронизација, синхронизација со задната завеса и користење повеќе блицови.

Контрола на повеќе блицови со радиосигнали
Контрола на повеќе блицови со радиосигнали

Назначете 15 блицови во 5 групи и контролирајте ги безжично на оддалеченост до 30 метри. Изборниот безжичен управувач со радиосигнали (FA-WRC1M) и безжичниот приемник на радиосигнали (FA-WRR1) овозможуваат HVL-F60RM да се користи со блицови од Sony без вградена функција за безжична употреба со радиосигнали, како и со HVL-F45RM што поддржува радиосигнали.

Стандардни функции за необични техники за осветлување

Контролирајте ја идеалната комбинација од брзина на блендата и интензитет на блицот.

Контрола на блицот со P-TTL

Соодветната излезна моќ на блицот се одредува со употреба на пробен блиц за мерење на експозицијата.

LED-светло и помош при AF

Вграденото LED-светло е практично за во студио и за надворешно фотографирање. Може да се користи и како светло за помош при AF за прецизно автоматско фокусирање при недоволна осветленост. LED-светлото го олеснува и рачното фокусирање во темни услови.

Филтри во боја

Филтри во боја што се испорачуваат може да се користат за усогласување или збогатување на постоечкото осветлување за да се добие природен баланс на белата боја или да се создаде специфична атмосфера.

Компатибилност со блиц/фотоапарат

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Број на водич

Бројот на водичот се менува во зависност од положбата на зумирање. Погледнете ја табелата подолу.

[1] Поставување на покриеноста на блицот (формат од 35 мм)
[2] Стандарден блиц (1/1 ниво на јачина)
[3] Синхронизација со голема брзина (HSS) (брзина на блендата: сек.)
[4] Кога е прикачен широкиот панел

Систем за осветлување
Икона за брошура
Преземете брошура

Спецификации и функции

  • Број на водич 60

  • Време на циклус (прибл.) Повеќе од 150 пати (алкална батерија) / повеќе од 220 пати (Ni-MH-батерија)

  • Функција за безжична контрола. Радиосигнали: 5 групи , 14 кан., Оптички: 3 групи, 4 кан.

  • Димензии (Ш x В x Д): Прибл. 78,1 x 139,5 x 104,6 мм (3 1/8 × 5 1/2 × 4 1/8 инчи)

  • Тежина: Прибл. 449 гр. (15,9 oz.) (без батерии)

Тип на приклучок
Приклучок за повеќе интерфејси.
Фреквенција (прибл.)
0,1-2,5 секунди (алкална батерија)/0,1-1,7 секунди (Ni-MH-батерија)
Повторување (Прибл.)
Повеќе од 150 пати (алкална батерија)/повеќе од 220 пати (Ni-MH-батерија)
Перформанси за континуиран блиц
40 блицови, со 10 блицови во секунда
Извор на напојување
Четири Ni-MH или алкални батерии со AA големина
Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт