Слика од Надворешен блиц за приклучок за повеќе интерфејси F60M
Слика од Надворешен блиц за приклучок за повеќе интерфејси F60M
Слика од Надворешен блиц за приклучок за повеќе интерфејси F60M
Слика од Надворешен блиц за приклучок за повеќе интерфејси F60M
Слика од Надворешен блиц за приклучок за повеќе интерфејси F60M
Слика од Надворешен блиц за приклучок за повеќе интерфејси F60M
Слика од Надворешен блиц за приклучок за повеќе интерфејси F60M
Слика од Надворешен блиц за приклучок за повеќе интерфејси F60M
Моќен блиц и вградена LED светилка за фотографии и видеоснимки

Добијте моќно осветлување со професионална техника, благодарение на бројот на водич 60 (GN60), брзо исфрлување со поместување, безжично користење на блицот и вградена LED светилка од 1200 лукси.

Иновативно брзо исфрлување со поместување за напредно осветлување

HVL-F60M нуди разновидни опции со напредни функции за одбивање на светлината кои овозможуваат полесно користење на оваа техника за осветлување, независно дали фотографирате со фотоапаратот во хоризонтална или вертикална положба.

Одбивање во хоризонтален или вертикален формат

Брзото исфрлување со поместување е оригинален механизам за ротација на главата на блицот од Sony која може да се врти лево и десно, за максимална видливост на LCD екранот.

Ротација1

Ротира лево и десно до 90° за брзо исфрлување со поместување

Ротација2

Закосување нагоре до 150° и надолу до 10°, како и одбивање наназад со еден допир

Ротација3

Одбивањето на блицот е можно дури и кога го држите фотоапаратот во вертикална положба

Quick Navi за лесно ракување

Целосна контрола на дофат на вашите прсти

LCD екранот со матрица од точки и голема видливост, копчињата и контролите нудат лесен и интуитивен пристап до параметрите за осветлување во секоја прилика за фотографирање.

Контролер
LED светло
Професионално осветлување за професионални слики

Содржи LED светилка за фотографии и видеоснимки. Максимална светлина од 1200 лукси на 0,5 м (19,68 инчи), прибл. растојание на осветлување од 2 м (6,56 ft).

Дизајн кој е отпорен на прав и влага

За да добиете максимална сигурност дури и во лоши услови, особено во надворешни услови, уникатно дизајнираната заштита на споевите на куќиштето, LCD екранот, приклучокот за монтирање и подвижните делови спречуваат навлегување на прав и влага.

Отпорност на прав и влага
Стандардни функции за необични техники за осветлување

Контролирајте ја идеалната комбинација од брзина на блендата и интензитет на блицот за да го добиете саканиот ефект.

Безжична контрола на повеќе блицови

Максимум три групи на безжично контролирани блицови, со интензитет што го поставувате вие за секоја група.

Синхронизација со голема брзина (HSS)

Синхронизиран блиц со многу брза бленда во автоматски режим. Поддржува секакви брзини на блендата и безжично ракување.

Напредна интеграција на растојанието (ADI)

Со добивање прецизни информации за растојанието помеѓу објективот и објектот преку TTL мерење, ADI овозможува прецизна контрола на интензитетот на блицот врз кој не влијае големото или малото ниво на рефлектирана светлина од објектот или заднината.

Компатибилност со блиц / фотоапарат

Отворете го линкот подолу за повеќе детали за компатибилноста со објективи/куќишта.

Број на водич

Бројот на водичот се менува во зависност од аголот на осветлување. Погледнете ја табелата подолу.

 

Поставување на фокусната должина (објектив)

15 мм

28 мм

35 мм

50 мм

70 мм

105 мм

Стандарден блиц (1/1 ниво на моќност)

17

31

36

42

48

60

Безжичен блиц (1/1 ниво на моќност)

17

31

36

42

48

60

Синхронизација со голема брзина (HSS)‎ (брзина на блендата: сек.)‎
1/250

6.4

12,9

14.8

17.3

19.5

22,4

 
1/500

4.6

9.1

10.5

12,2

13.8

15,9

 
1/1000

3.2

6.4

7,4

8,6

9.8

11.2

 
1/2000

2.3

4.6

5.2

6.1

6.9

7,9

 
1/4000

1,6

3.2

3.7

4.3

4,9

5.6

 
1/8000

1.1

2.3

2.6

3.1

3.5

4

Систем за осветлување

Спецификации и функции

  • Број на водич 60

  • Димензии (Ш × В × Д): Прибл. 80 × 150 × 102 мм (3 1/4 инчи × 6 инчи × 4 1/8 инчи), Тежина: Прибл. 450 гр. (15,9 oz.) (без батерии)

  • Оригинален механизам за ротација на главата „Quick Shift Bounce“ од Sony

  • Опремен со LED светло за снимање осветлени видеоснимки

Што има во пакетот

Мини држач (1), Торба за носење (1), Мала торба за носење (1), Футрола за носење (1), Адаптер за одбивање на блицот (1), Филтер за конверзија на бои за LED светлина (1), Заштитно капаче на приклучокот (1), Приклучок за галантерија (ADP-AMA) (1)

Дознајте повеќе за функциите за заштеда на енергија и нашата посветеност кон животната средина за поодржлива иднина Посетете го нашиот еко веб-сајт