СЛУШАЛКИ ЗА ВО УВО XBA-N1AP

Сите спецификации и функции

XBA-N1AP

Големина и тежина

Тежина
Прибл. 6 гр. без кабел

Општи карактеристики

Звучник
Хибриден
Динамичен вид
Затворени, хибридни
Импеданса (оми)
32 Ω(при 1 kHz)
Фреквентен одзив
4 Hz-40.000 Hz
Чувствителности (dB/mW)
102dB/mW, 105dB/mW
Контрола на јачина на звук
нема
Вид на жица
Отстранлив, во форма на Y
Должина на кабел
Прибл. 1,2 м
Приклучник
Позлатен мини приклучок со 4 пина во форма на L
Време на користење
нема
Време на полнење
нема
Начин на носење
In-ear

Што има во пакетот

  • Слајд
  • Торбичка за носење
  • Кабел за слушалки
  • Прилагодување на должината
  • Хибридни ушни влошки (големини SS/S/M/L)
  • Ушни влошки со тројна удобност (S/M/L)
Placeholder

Функции

Слика од Слушалки за во уво XBA-N1AP

HD систем со хибридни звучници за звук во целиот спектар

HD системот со хибридни звучници претставува комбинација од динамичен звучник со висока чувствителност од 9 мм со звучник со балансирана арматура. Комбинирањето на овие два звучници репродуцира звук со целосен спектар, од моќен и длабок бас до јасни и живописни звуци со висока фреквенција.

Слика од Слушалки за во уво XBA-N1AP

Динамичниот звучник со целосен опсег ги засилува ниските и средните тонови

Динамичниот звучник од 9 мм со висока чувствителност им овозможува на слушалките да обезбедуваат моќни ниски тонови и звуци со среден опсег дури и кај песните со најголеми барања. Звучникот користи магнетно коло од надворешен магнетен тип за да ја зголеми моќноста и да создаде побогат бас од многу поголеми звучници. 

Слика од Слушалки за во уво XBA-N1AP

Звучникот со балансирана арматура со линеарно придвижување нуди јасен звук

Компактниот звучник со балансирана арматура ја подобрува линеарноста на механичките вибрации за да репродуцира јасни тонови од високиот опсег. Механизмот со директен погон обезбедува реалистично пренесување на влезниот сигнал до мембраната за оптимална јасност. 

Слика од Слушалки за во уво XBA-N1AP

Уживајте во музиката така како што ја замислил изведувачот со звукот со висока резолуција

Издигнете ја вашата колекција на дигитална музика на повисоко ниво со звукот со висока резолуција. Со конвертирање на аналогната во дигитална музика со повисока стапка од CD дисковите (24 бита/192kHz, наместо 16 бита/44,1kHz), звукот со висока резолуција ви овозможува да се доближите до оригиналната снимка и да уживате во музиката како што ја замислил изведувачот. 

Слика од Слушалки за во уво XBA-N1AP

Ушни влошки со тројна удобност – помал шум, поголема удобност

Изработени од тврда силиконска гума и специјално оформен силикон, ушните влошки со тројна удобност се дизајнирани за долготрајно носење. Комбинацијата од мекост и цврстина го намалува амбиенталниот шум, притоа зголемувајќи ја удобноста при слушањето. Тие се достапни во три различни големини и може да се мијат, така што лесно може да ги одржувате чисти. 

Моќен бас со контрола на одзив за ритамот 

Вградената контрола на одзив за ритамот ги подобрува привремените карактеристики на бас звукот и нуди прецизен ритам. 

Слика од Слушалки за во уво XBA-N1AP

Отстранлив кабел за поголема флексибилност

Можноста за менување на каблите за слушалки ви овозможува да ги употребите изборните кабли кои нудат уште подобар квалитет на звук и практичност. Во опциите спаѓа и балансиран кабел со посебна лева и десна жица за заземјување за помалку пречки и шум.