САБВУФЕР ЗА ДОМАШНО КИНО

Сите спецификации и функции

SA-CS9

Преден звучник

Предни звучници: Бас
Целуларен вуфер засилен со мика од 250 мм

Општи карактеристики

Централен звучник
0
Фреквентен одзив
28-200 Hz
Преден звучник
0
Опкружувачки звук
0

Големина и тежина

Димензии (Ш x В x Д)
295 x 345 x 400 мм
Тежина
11,5 кг

Опции на бои

black

Што има во пакетот

  • RCA кабел
  • Упатство за употреба
Placeholder

Функции

Слика од Сабвуфер за домашно кино

Активен сабвуфер од 250 мм за извонреден бас

Уживајте во длабок и богат бас со овој моќен активен сабвуфер. Конусната мембрана од 250 мм може да движи поголем волумен на воздух, со што создава моќна нискофреквентна резонанса за побогат и пореален бас. Сабвуферот ги засилува звуците со ниска фреквенција во филмовите и музиката за да уживате во одлично повеќеканално домашно кино.

Слика од Сабвуфер за домашно кино

Целуларен конус засилен со мика за звук без изобличувања

Совршениот партнер за денешната музика со моќен бас. Многу звучници користат конуси од хартија кои низ времето се извиткуваат и деградираат, што доведува до изобличување на звукот. Вуферите од целуларни влакна засилени со мика (MRC) се цврсти и ја задржуваат својата форма дури и при движење со голем притисок и брзина, така што можете да го засилите басот без загуби во квалитетот на звукот.

Слика од Сабвуфер за домашно кино

Засилете го секој ритам со вградениот засилувач

Слушајте музика со моќен бас и внесете живост во забавата. Овој сабвуфер содржи вграден засилувач со излезна моќност од 115 W. Електричните кола кои не се отпорни на вибрации се поставени надвор од кутијата, поради што звучниот притисок полесно се ослободува од кутијата и се добива јасен и моќен бас.

Слика од Сабвуфер за домашно кино

Минимизирање на вибрациите за силен бас

Елиминирањето на вибрациите во кутијата е значајно за силен и прецизен бас. Несаканите вибрации се отстрануваат на два начина – со акустично апсорбирање на брановите генерирани од задниот притисок во уредот и намалување на вибрациите во самата кутија. Дизајнерите го оптимизираа видот и распоредот на материјалите кои го апсорбираат звукот за минимизирање на вибрациите во кутијата.

Систем со рефлективен бас кој репродуцира длабоки ритами

Сабвуферот е поставен на цврста основа со затворена структура дизајнирана за чист и природен звук. Цевките за рефлективен бас го елиминираат несаканиот шум и ја подобрува репродукцијата на нискофреквентни звуци за да слушате длабок и моќен бас од музиката и филмовите.

Врвни компоненти, врвен звук

Разлабавените компоненти може да имаат значајно влијание врз севкупниот квалитет на звукот. Овој сабвуфер користи само врвни компоненти: моќен трансформатор кој нуди стабилна енергија, издржливо електронско коло и голем ладилник за елиминирање на промените во температурата во случај на прекумерен напон.

Слика од Сабвуфер за домашно кино

Паметна завршна обработка за стил и квалитет

Овој звучник има паметна завршна обработка во црна боја која се вклопува во повеќето модерни ентериери. Дрвениот фурнир, исто така, ја задржува својата форма, поради што на звукот нема да влијаат промените во температурата и влажноста.

Слика од Сабвуфер за домашно кино

Компактен дизајн за мали простори

Овој моќен и компактен сабвуфер е совршен за лесно поставување во тесни места. Поради намалената предна плоча, звучникот го минимизира изобличувањето на звучното поле за добивање оптимална јасност и прецизност.