Слика од Сабвуфер за домашно кино
Слика од Сабвуфер за домашно кино
Слика од Сабвуфер за домашно кино

Функции

Активен сабвуфер од 250 мм за извонреден бас

Уживајте во длабок и богат бас со овој моќен активен сабвуфер. Конусната мембрана од 250 мм може да движи поголем волумен на воздух, со што создава моќна нискофреквентна резонанса за побогат и пореален бас. Сабвуферот ги засилува звуците со ниска фреквенција во филмовите и музиката за да уживате во одлично повеќеканално домашно кино.

Целуларен конус засилен со мика за звук без изобличувања

Совршениот партнер за денешната музика со моќен бас. Многу звучници користат конуси од хартија кои низ времето се извиткуваат и деградираат, што доведува до изобличување на звукот. Вуферите од целуларни влакна засилени со мика (MRC) се цврсти и ја задржуваат својата форма дури и при движење со голем притисок и брзина, така што можете да го засилите басот без загуби во квалитетот на звукот.

Засилете го секој ритам со вградениот засилувач

Слушајте музика со моќен бас и внесете живост во забавата. Овој сабвуфер содржи вграден засилувач со излезна моќност од 115 W. Електричните кола кои не се отпорни на вибрации се поставени надвор од кутијата, поради што звучниот притисок полесно се ослободува од кутијата и се добива јасен и моќен бас.

Минимизирање на вибрациите за силен бас

Елиминирањето на вибрациите во кутијата е значајно за силен и прецизен бас. Несаканите вибрации се отстрануваат на два начина – со акустично апсорбирање на брановите генерирани од задниот притисок во уредот и намалување на вибрациите во самата кутија. Дизајнерите го оптимизираа видот и распоредот на материјалите кои го апсорбираат звукот за минимизирање на вибрациите во кутијата.

Систем со рефлективен бас кој репродуцира длабоки ритами

Сабвуферот е поставен на цврста основа со затворена структура дизајнирана за чист и природен звук. Цевките за рефлективен бас го елиминираат несаканиот шум и ја подобрува репродукцијата на нискофреквентни звуци за да слушате длабок и моќен бас од музиката и филмовите.

Врвни компоненти, врвен звук

Разлабавените компоненти може да имаат значајно влијание врз севкупниот квалитет на звукот. Овој сабвуфер користи само врвни компоненти: моќен трансформатор кој нуди стабилна енергија, издржливо електронско коло и голем ладилник за елиминирање на промените во температурата во случај на прекумерен напон.

Паметна завршна обработка за стил и квалитет

Овој звучник има паметна завршна обработка во црна боја која се вклопува во повеќето модерни ентериери. Дрвениот фурнир, исто така, ја задржува својата форма, поради што на звукот нема да влијаат промените во температурата и влажноста.

Компактен дизајн за мали простори

Овој моќен и компактен сабвуфер е совршен за лесно поставување во тесни места. Поради намалената предна плоча, звучникот го минимизира изобличувањето на звучното поле за добивање оптимална јасност и прецизност.

Спецификации

Реализирајте ја целосно длабочината на звуците во филмовите со овој самостоен сабвуфер од 25 см (10”) кој е компатибилен со звук со висока резолуција. Уживајте во длабоки тонови со брз одзив од низок до среден опсег со конусот засилен со мика и уживајте во звук со поголема јасност благодарение на дизајнот со рефлективен бас.
  • Звучник од 25 см (10”)

  • MRC сабвуферот нуди бас и средни тонови со брз одзив

  • Компатибилност со звук со висока резолуција

  • Дизајн со рефлективен бас за оптимизирана јасност

  • Влез за звучници и линиски влез

Фреквентен одзив
28-200 Hz
Преден звучник
0
Централен звучник
0
Опкружувачки звук
0

Што има во пакетот

RCA кабел, Упатство за употреба

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина