HI-FI-СИСТЕМИ

Домашен аудио систем со голема моќ и технологија BLUETOOTH®

MHC-GT4D
Слика од Домашен аудио систем со голема моќ и технологија BLUETOOTH®
Слика од Домашен аудио систем со голема моќ и технологија BLUETOOTH®
Слика од Домашен аудио систем со голема моќ и технологија BLUETOOTH®
Слика од Домашен аудио систем со голема моќ и технологија BLUETOOTH®
Слика од Домашен аудио систем со голема моќ и технологија BLUETOOTH®
За филмови. За забави. За одлично време.

Внесете моќен звук за филмови и спорт во домот со пренослив систем. Потоа однесете го на забава и почувствувајте ја магијата на ноќта додека светилките трепкаат и се синхронизираат со ритамот. Вуферот од 25 см (9,8”) со Mega Bass создава неверојатен звук со ниски тонови.

Media Object

Погледнете ги снимките

Пренослив дизајн
MHC-GT4D
NFC
Поврзете се веднаш

Започнете веднаш да проследувате музика од вашата дигитална збирка откако ќе воспоставите врска преку NFC со еден допир.

S-Force Front Surround звук
S-Force преден опкружувачки звук

Доближете се до секоја сцена со 2.1 канали за виртуелен
опкружувачки звук.

Музика која ќе ви го забрза ритамот на срцето

Почувствувајте ја секоја нота со Mega Bass и DSEE

Притиснете го копчето Mega Bass за да уживате во громогласни ниски фреквенции што ќе ги почувствувате, а подобрувањето на звукот со DSEE создава богати детали за висококвалитетен звук од секоја песна.

Неверојатен звук за сите содржини

Проширете го системот преку приклучоците за звук, USB и HDMI за да добиете одличен звук од сите содржини што ги слушате.

HDMI™ излез
HDMI™ излез

Едноставно поврзување на вашиот телевизор со еден кабел преку HDMI.

USB приклучок
USB приклучок

Репродуцирајте музика од паметен телефон или пренослив музички плеер.

Влез и излез за звук
Влез и излез за звук

Поврзете ја вашата конзола за игри или дополнителен звучник.

Приближете се до случувањата

Уживајте во прекрасен филмски звук со S-Force Front Surround

Почувствувајте како филмската музика, видеоиграта и листата за репродукција ве опкружува со реалистичност. Виртуелниот опкружувачки звук S-Force со 2.1 канали ќе ве стави во центарот на случувањата.

Целосна забава во секој простор

Пренослив дизајн, флексибилно поставување

Носете звук со огромна моќ насекаде со вас, благодарение на флексибилните опции за поставување на MHC-GT4D и неговиот пренослив дизајн. 

Во стил на домашно кино
Во стил на домашно кино

Поставете ги звучниците на некоја површина за да добиете класичен систем за домашно кино.

Линиско поставување
Во стил за забави

Заштедете простор на подот со линиското поставување - совршено за забави со исполнет простор. Прилагодете ја висината од 130 см (51”) до 160 см (63”) за оптимално искористување на вашиот простор.

Стил на лента
Стил на лента

Спојте ги двата звучника за да добиете звучник во вид на лента што може да се постави под телевизорот.

Создаден за движење

Тркалцата и рачката на извлекување ви овозможуваат да го пренесувате вашиот домашен аудио систем од гледање филмови до забави.

Развеселете ја атмосферата со многубројните функции за забава

Контролирајте ги светилките и звуците на забавата на едноставен начин со функции како осветлување на звучниците, диџеј ефекти, контрола со гестикулации и други.

Осветлете ја ноќта

Разгорете ја атмосферата на забавата со осветлување на звучниците како во ноќните клубови и со диџеј ефекти за звук. Тие можат и да се менуваат со неколку потези со дланката, благодарение на контролата со гестикулации.

Диџеј ефекти и светилки во звучниците
Функции за караоке
Пејте од срце

Поканете ги сите пријатели на најдобрата забава со натпревар во пеење со функцијата за караоке. Експериментирајте со ефекти како ехо и придушување и видете кој пее подобро со двата влеза за микрофон.

Управувајте со забавата од подиумот

Контролирајте ја забавата со дланката благодарение на контролата со движења од апликацијата Fiestable за iOS и Android. Контролирајте ги светилките, диџеј ефектите за звук и прескокнувајте песни преку паметниот телефон.

Апликација Fiestable

Спецификации и функции

Внесете моќен звук за филмови и спорт во домот со пренослив систем. Потоа однесете го на забава и почувствувајте ја магијата на ноќта додека светилките трепкаат и се синхронизираат со ритамот. Вуферот од 25 см (9,8”) со Mega Bass создава неверојатен звук со ниски тонови.
  • Подобрувањето со DSEE го обновува квалитетот кај компресираните фајлови

  • Уживајте во атмосферата од стадионот во живо со режимот за фудбал

  • Лесно поврзување преку Bluetooth® со NFC со еден допир

  • S-Force Front Surround создава звук како во кино

  • Проследувајте и контролирајте преку вашиот паметен телефон со SongPal и Fiestable

Димензии на звучник
Големина на високотонец (4 см x 1 конусен тип), Големина на среднотонец (8 см x 2 конусен тип)
Влезни и излезни приклучоци
USB приклучок (1), Аналоген аудио влез (1), Аналоген аудио излез (1), Влез за микрофон (2) 6φ, Дигитален аудио влез (1), Излезна моќност на предни звучници (1), Композитен видео излез (1)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина