СЛУШАЛКИ MDR-ZX660AP

Сите спецификации и функции

MDR-ZX660AP

Големина и тежина

Тежина
- без кабел, 193 гр. (без кабел)

Општи карактеристики

Звучник
40 мм(во вид на купола)
Магнет 
Неодимиум
Капацитет
1000mW
Импеданса (оми)
40 оми(1 kHz)
Дијафрагма
PET
Фреквентен одзив
5-25.000 Hz
Чувствителности (dB/mW)
104dB/mW
Вид на жица
Едностран, рамен
Должина на кабел
1,2м
Приклучник
Позлатен мини стерео приклучок во форма на L
Начин на носење
Headband, За на уво

Во пакетот

Галантерија
Водич за брз почеток; Референтен водич

Микрофон

Тело на микрофонот
Електрет кондензаторски микрофон
Насока на микрофонот на кабелот
Сите насоки

Опции на бои

orangegreenbluewhiteblack

Функции

Слика од Слушалки MDR-ZX660AP

Неодимиумските звучници нудат чист и динамички звук

Лесните динамички неодимиумски звучници од 40мм обезбедуваат моќен ритмички одзив дури и кај песните со најголеми барања. Во комбинација со дијафрагмата со голема чувствителност, вие ќе можете да го засилите звукот на слушалките, а сепак да уживате во чист звук низ целиот опсег.

Слика од Слушалки MDR-ZX660AP

Моќен бас со контрола на одзив за ритамот

Технологијата за контрола на одзив за ритамот обезбедува цврст и длабок бас, што ја прави совршена за музичките стилови фокусирани на ниските фреквенции. Отворот за воздух овозможува максимален проток на воздух во опсегот на ниски фреквенции, со што ја оптимизира ефикасноста на дијафрагмата и овозможува попрецизна репродукција на басот.

Слика од Слушалки MDR-ZX660AP

Висока чувствителност за гласни и јасни звуци

Со голема чувствителност од 104 dB/mW, овие слушалки имаат голема ефикасност при конвертирање на струјата во акустични сигнали. Тоа значи дека ќе слушате погласен звук низ целиот звучен опсег (во споредба со слушалките со помала чувствителност) кога слушате музика преку истиот извор и со истата јачина на звук.

Слика од Слушалки MDR-ZX660AP

Вграден микрофон и далечински управувач на кабелот

Нема потреба да ги прекинувате вашите активности за да го примите важниот телефонски повик. Со вградениот микрофон и далечинскиот управувач на кабелот можете лесно да воспоставувате и да одговарате на повици од вашиот паметен телефон.

Слика од Слушалки MDR-ZX660AP

Помалку заплеткувања, поголема флексибилност

Рамниот едностран кабел од 1,2 м е дизајниран да ги спречи заплеткувањата, така што слушалките нема да направат јазол, а овозможува и повеќе простор за удобно движење.

Слика од Слушалки MDR-ZX660AP

Одделниот кабел за заземјување ги елиминира пречките

Со посебниот кабел за заземјување со 4 жици L/R се подобрува разделувањето на аудио каналите со цел да се добие подобар звук. За разлика од стандардните слушалки, кои имаат заедничка жица за заземјување, кабелот содржи лева, десна и независна жица за заземјување за двата канали, поради што ќе слушате помалку изобличувања и пречки.

Слика од Слушалки MDR-ZX660AP

Лента за на глава на лизгање за совршено поставување

Лентата за на глава со лизгач од челик кој не 'рѓосува нуди удобно поставување, а истовремено и одлична издржливост.

Слика од Слушалки MDR-ZX660AP

Едноставно слушање во движење со апликацијата SmartKey

Персонализирајте и конфигурирајте ги поставките за музика и повици за паметниот телефон преку интуитивната апликација. Sony SmartKey ви овозможува да доделите функции за слушање и одговарање повици со единечно, двојно и тројно притиснување .

Слика од Слушалки MDR-ZX660AP

Обложените ушни перничиња го намалуваат притисокот

Меките и обложени ушни перничиња се обвиткуваат околу вашите уши за долго и удобно слушање.

Слика од Слушалки MDR-ZX660AP

Избор на бои кои ќе одговараат на вашиот стил

Усогласете ги боите на вашата опрема. Овој модел се испорачува во шест стилски бои, за да можете да изберете боја која одговара на вашиот стил .