Слика од HDR-CX240E Handycam® камера со Exmor R® CMOS сензор
Слика од HDR-CX240E Handycam® камера со Exmor R® CMOS сензор
Слика од HDR-CX240E Handycam® камера со Exmor R® CMOS сензор
Слика од HDR-CX240E Handycam® камера со Exmor R® CMOS сензор
Слика од HDR-CX240E Handycam® камера со Exmor R® CMOS сензор
Слика од HDR-CX240E Handycam® камера со Exmor R® CMOS сензор
Надополнете ги вашите видео со детали какви што заслужуваат

Снимајте го животот токму така како што го гледате. Handycam® камерата CX240E се одликува со моќен BIONZ X процесор за слика, Exmor R® CMOS сензор и широкоаголен објектив од ZEISS®.

Подобро и побрзо фотографирање

Новиот процесор за слика BIONZ X е брз, моќен и ги намалува нивоата на шум низ целата слика. Тој работи заедно со деталниот Exmor R® CMOS сензор за да репродуцира секој аспект на сцената со прецизни и природни детали.

исполнете го кадарот со објектив од ZEISS®

Без разлика дали зумирате или се поместувате, доловете ја сцената со извонредна прецизност и острина. Широкоаголниот Vario-Tessar® објектив од 29,8мм од ZEISS® ја доловува целата слика, токму така како што ја помните.

Приближете се уште повеќе

Дали треба да се приближите до случувањата? Тоа не претставува проблем за CX240E. Оптичкиот зум до 27x и јасното зумирање на слика до 54x ви овозможуваат да се приближите до специјалните моменти без намалување на острината.

Снимајте повеќе од два часа одеднаш

Батеријата од тип X ви овозможува да уживате во непрекинато време на снимање до 130 минути. Така нема да пропуштите ниту еден момент.

Стабилизација на слика за видео снимки без тресење

Снимајте во движење без тресење и заматување. SteadyShot користи сензори за движење кои вршат компензација за движењата при снимањето. Резултатот претставува рамномерен и стабилен видео материјал.

Следете ги случувањата

Заборавете на претпоставките при фотографирањето. Clear Photo LCD мониторот од 6,8см (2,7") со 230k точки нуди јасни и светли слики со одличен контраст и широк агол на гледање.

Две видео снимки во едно

Функцијата за двојно снимање на видео овозможува снимање во два формати одеднаш. Снимајте во AVCHD за висококвалитетен материјал и MP4 за едноставно споделување на интернет.

Спецификации

  • Exmor R™ CMOS сензор

  • Процесор за слика BIONZ X

  • Широкоаголен објектив од ZEISS®

  • Јасно зумирање на слики од 54x

  • SteadyShot стабилизација на сликата

Тип на сензор
Exmor R® CMOS сензор со задно осветлување од тип 1/5,8 (3,1мм)
Ефективни точки (видео)
Прибл. 2100K точки (16:9)
Вид на објектив
ZEISS® Vario-Tessar®
Оптички зум
27x
Јасно зумирање на слики
54x
Тип на екран
Clear Photo LCD екран 6,7см (тип 2,7) (230K) со широк формат (16:9) (960x240)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина