FDR-AX43A

Стабилно снимање без стабилизација

Снимено со изборен држач за фотографирање (GP-VPT1) и долгнавест микрофон (ECM-B1M)

Создадена за стабилност и продуктивност

Нуди врвни решенија за креатори на содржини и видеографи

Оваа Handycam®-камера се одликува со балансиран оптички SteadyShot™ за да им конкурира на ривалските системи за стабилизација, снимање видео со висока 4K-резолуција и висококвалитетен звук со уникатен микрофон, овозможувајќи професионалното снимање и лесното споделување на видеоснимките да биде лесно достапно за сите. 

Слика од внатрешниот механизам за стабилизација, со друга слика со што го објаснува стандардниот механизам за стабилизација
Помало тресење - механизам за стабилизација
Многу детална слика од згради и мост
Снимање со висока резолуција 4K
Субјект кој се движи брзо (на пр., танчер )
AF со високи перформанси
Слика од сцена во која се снима звук од улични музичари прикажана на LCD-екранот на AX43A
Снимање звук со извонредно природно присуство
Слика од снимање автопортрет со AX43A, изборен држач и микрофон со насочување
Идеална за креатори на содржини и видеографи
Разновидна група од млади возрасни лица кои се забавуваат на плажа
Специјални ефекти за врвни видеоснимки
Помало тресење - механизам за стабилизација
Извонредно стабилно снимање во движење

Погледнете го балансираниот оптички SteadyShot во акција

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Стабилна слика додека пешачите

Уникатниот балансиран оптички SteadyShot, со внатрешен механизам за стабилизација, е приближно 13 пати поефикасен од другите оптички системи и овозможува снимање без тресење на камерата додека пешачите.

Стабилен дури и при трчање

Внатрешниот механизам за стабилизација на балансираниот оптички SteadyShot и алгоритамот за обработка на слики нудат толку голема стабилност што можете да снимате стабилно видеоснимки дури и кога трчате.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Стабилна слика при максимален зум

Стабилноста што ја нудат механизмот за стабилизација и алгоритамот на балансираниот оптички SteadyShot ви овозможува да снимате стабилни видеоснимки дури и при максимален зум, каде што тресењето на камерата е најзабележително.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Снимање со висока резолуција 4K
Извонреден и реалистичен 4K-квалитет

Најновата генерација на објектив и сензор за слика ги подобруваат врвните детали на 4K-резолуцијата, со зголемена чувствителност за снимање висококвалитетни видеоснимки при слаба осветленост.  Снимањето со висока бит-стапка во форматот XAVC S јасно ги доловува дури и сложените сцени со брзи движења.

Ве молиме прифатете ги колачињата на Youtube за да го погледнете видеото

Отворете ги опциите за колачиња подолу и вклучете ги колачињата на Youtube во делот „Functional“ (Функционални).

Приказ на објективот од ZEISS® од предната лева страна
Објектив од ZEISS® со зум од 20x и поддршка за 4K

Vario-Sonnar T* од ZEISS® нуди најширок агол од 26,8 мм со кој ќе опфатите поголем дел од субјектот во кадарот. Снимајте различни сцени со оптички зум до 20x (26,8-536,0 мм; режим 16:9), јасно зумирање на слики до 30x (4K) или 40x (HD) и дигитален зум до 250x

Слики од сензорот Exmor R™ и процесорот BIONZ X™
Exmor R™ CMOS-сензор и процесор за слика BIONZ X™

Exmor R CMOS-сензорот ја подобрува јасноста на сликата, го намалува шумот во темни опкружувања и овозможува меко дефокусирање на заднината, а процесорот за обработка на слика BIONZ X создава поживописни и реални слики и нуди побрза обработка. 

Гледајте 4K-видеоснимки во HD на уреди што не поддржуваат 4K
Слика од вљубен пар, прикажана е конверзија од 4K во Full HD што се прикажува на телевизор поврзан со AX43A преку кабел
Подобра репродукција во Full HD на телевизор без 4K

На 4K видеоснимките автоматски им се намалува резолуцијата до Full HD за да се репродуцираат на HD телевизор.

Слика од жена, прикажано е отсекување на 4K-снимка која се прикажува во Full HD на телевизор поврзан со AX43A преку кабел
Делумната репродукција го намалува кадарот со допир

Поминете со прстот по LCD-екранот за да го намалите кадарот од 4K-видеоснимката што се репродуцира на телевизорот во Full HD. 

AF со високи перформанси
Слика што прикажува користење на AF со затворен циклус составен од објектив, сензор и BIONZ X
Брзиот и интелигентен AF ја зголемува брзината паметно

Алгоритамот за AF ја оптимизира комуникацијата помеѓу објективот и процесорот за слика за да овозможи извонредно брз AF, а најсовремениот систем за предвидување на растојанието за AF ги задржува дури и подвижните објекти во фокус.

Снимање звук со извонредно природно присуство
Слика од микрофон поставен на горната страна на AX43A, со стрелки што ги означуваат 5-те насоки од кои се снима звукот
Одличен звук, помалку шум

Трите микрофонски капсули доловуваат јасен звук и го намалуваат шумот, овозможувајќи висококвалитетно снимање на звук со јасно одвојување на стерео звукот. 

Идеална за креатори на содржини и видеографи
Слики што прикажуваат фотографирање од високи и ниски положби, како и снимање автопортрети
Снимајте автопортрети и од висока и од ниска перспектива

Направете совршен систем за снимање видеоблогови со изборен држач за снимање или микрофон. Снимајте автопортрети со LCD-екранот што се закосува и држачот на едноставен начин и од висока и од ниска перспектива.

Контрола на допир преку LCD-екран

Сите поставки се достапни на екранот на допир, па затоа ракувањето е брзо и едноставно.

Слика што прикажува ракување со екранот на допир
Слика од AX43A со изборен микрофон со насочување и слушалки, прикажани се приклучоците за звук
Приклучоци за сериозен звук

Достапни се приклучоци за слушалки и микрофон за врвна аудио врска.

Приказ на батеријата
Век на траење на батеријата

AX43A користи батерија со голем капацитет за да овозможи долготрајно снимање. Континуираното снимање може да трае најмногу 235 мин. со испорачаната батерија.

Слика од AX43A што се поврзува со паметен телефон, прикажано е далечинско ракување преку апликацијата Imaging Edge Mobile
Далечински управувач со еден допир и споделување со еден допир

Поврзувајте уреди со Android што поддржуваат NFC само со допир, за далечинска контрола, прегледување и префрлување датотеки преку апликацијата Imaging Edge Mobile. Можно е и лесно рачно впарување со уреди со iOS и други уреди.

Специјални ефекти за врвни видеоснимки
Слика на која е прикажано автоматско уредување со Highlight Movie Maker
Highlight Movie Maker

Поедноставете го уредувањето на видеоснимките со Highlight Movie Maker. Со помош на функцијата за двојно снимање на видео, FDR-AX43A истовремено снима во 4K (3840x2160) или Full HD (1920×1080) за квалитетно складирање, како и во HD (1280x720) користејќи ефикасен формат за видео MP4 што е лесен за споделување. Од видеото со HD-резолуција, Highlight Movie Maker брзо и автоматски создава HD-видеоснимки од најважните моменти што лесно се споделуваат.

Високи стапки на слики за забавени движења

Со поддршката за снимање со висока стапка на слики, до 100 fps/120 fps во Full HD, може да создавате снимки со забавени движења што ќе ги истакнат сите моменти со неверојатни детали.

Временски промени со 4K-видеоснимки со забрзани движења

Со функцијата за снимање видео со забрзани движења може да снимате слики од некоја сцена во определен временски период со определен интервал помеѓу сликите. Снимените слики може да се спојат во видео со забрзани движења во 4K-резолуција со помош на компјутер или да се прегледуваат со функцијата за прегледување со различна брзина на самата камера.

Спецификации и функции

Снимајте го вашиот свет со неверојатни бои и детали со 4K Handycam® од Sony што нуди балансиран оптички SteadyShot и оптички зум до 20x. Брзиот и интелигентен AF и современиот вграден микрофон со повеќе капсули, како и моќната внатрешна обработка на видеозаписи, ја прават компактен и моќен уред за создавање содржини.
  • Балансиран оптички SteadyShot со интелигентен активен режим со 5 оски

  • Снимање во 4K Ultra HD (3840 x 2160)

  • Објектив Vario-Sonnar T* од ZEISS® со широк агол од 26,8 мм

  • Оптички зум до 20x и јасно зумирање на слики до 30x/40x (4K/HD)

  • Highlight Movie Maker

Тип на сензор
Exmor R CMOS-сензор од тип 1/2,5 (7,20 мм) со задно осветлување
Ефективни точки (видео)
прибл. 8,29 милиони точки (16:9)
Вид на објектив
Vario-Sonnar T* од ZEISS®
Оптички зум
20x
Јасно зумирање на слики
4K: 30x, HD: 40x
Тип на екран
Xtra Fine LCD™-екран од 7,5 см (тип 3,0) (921.600 точки) во широк формат (16:9)
Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина