Слика од Професионална 4K Handycam® камера AX1
Слика од Професионална 4K Handycam® камера AX1
Слика од Професионална 4K Handycam® камера AX1
Слика од Професионална 4K Handycam® камера AX1
Слика од Професионална 4K Handycam® камера AX1
Слика од Професионална 4K Handycam® камера AX1
Слика од Професионална 4K Handycam® камера AX1
Слика од Професионална 4K Handycam® камера AX1
Достапен е нов софтвер.

Надополнете го фотоапаратот со извонредни функции. Ова ажурирање овозможува: копирање снимки во надворешен USB медиум за складирање, приказ на податочни кодови при репродукција на видеоснимки во AVCHD формат, компатибилност со видеоснимки во AVCHD формат со PlayMemories Home™.

Вашата приказна. Во 4K детали.

Ви ја претставуваме уникатната FDR-AX1 Handycam® камера со влезови за XLR микрофони од професионален калибар и ненадминат квалитет на слика. Таа нуди револуционерно снимање во 4K/60p и видео снимки во неверојатно практичен формат. Подготвена да ги освои фантазиите и срцата дури и на најпребирливите фотографи.

Снимајте во 4K
Снимајте во 4K

Снимајте видео снимки со четири пати повеќе детали од Full HD.

За посветли и појасни снимки

Задно осветлен EXMOR R® CMOS сензор од тип 1/2,3

G леќа
Моќен G објектив

G објективот има стакло со мала дисперзија за добивање на веродостојни резултати.

4K сликите ќе ве воведат кон нова ера на забава

Уживајте во нова димензија на резолуцијата со четири пати подобар квалитет на Full HD сликата.

Видете ги деталите

Другите видео камери поддржуваат формати од SD до Full HD. FDR-AX1 поддржува 4K (3840 x 2160), формат кој нуди четири пати поголема резолуција од Full HD.

4K XAVC S формат
Преминете во светот на 4K снимање (3840x2160)
Снимање во 4K/60p
Гледајте со резолуција од 4K

Снимањето во 4K/60p го надминува Full HD.

XAVC-S
XAVC S

Видео снимките се снимаат во XAVC S – формат кој се основа врз професионалниот квалитет на 4K.

XQD™ мемориска картичка
XQD картичка

Мемориските картички XQD™ овозможуваат снимање и гледање на 4K видео записи со голема брзина.

Погледнете ја 4K резолуцијата на дело
4K на дело

Со четири пати повеќе детали од Full HD, 4K нуди многу реалистична слика. Ако снимате предмет во движење, вашите видео снимки нема да се заматат и ќе бидат прецизни и реалистични.

Гледајте ги вашите видео снимки на голем екран

Експериментирајте и истражувајте со вашите видео снимки користејќи ги рачните контроли. Преземете ја контролата врз експозицијата, брзината на блендата и решетката.

Детално прилагодување на секој елемент

FDR-AX1 Handycam® камерата има влез за XLR микрофон од професионален калибар и многу рачни контроли – подготвена да ја освои имагинацијата дури и на најпребирливите фотографи.

XLR приклучок
Професионален аудио XLR приклучок

Поврзете до два други микрофони за извонреден звук.

Независни прстени за зумирање, фокусирање и ирис

Овозможува брзо зумирање и фокусирање, како и едноставно прилагодување на фокусот.

Три ND филтри
Приклучлок за ND филтри

Трите ND филтри ви овозможуваат да го прилагодите количеството на светлина кое доаѓа до сензорот за слика.

Спецификации и функции

  • Exmor R® CMOS сензор 1/2,3"

  • G објектив од Sony со оптички зум до 20x

  • Снимање во 4K UltraHD со 4x повеќе детали од Full HD

  • Снимање на Linear PCM за звук како од студио

  • Целосна рачна контрола за креативно снимање на видео записи

Тип на сензор
Задно осветлен "EXMOR® R" CMOS сензор од тип 1/2,3
Ефективни точки (видео)
Прибл. 8300K точки
Вид на објектив
G™ објектив
Оптички зум
20x
Тип на екран
Xtra Fine LCD™ 3D екран од 8,8 см(тип 3,5) (1.229K) широк формат(16:9)

Што има во пакетот

Комплет батерии на полнење (NP-F970), AC адаптер (AC-NB12A), Полнач на батерии (AC-VL1), HDMI кабел, Кабел за USB, Водич за ракување, Големо капаче за окулар, Сенило, A/V кабел за поврзување, XQD картичка, CD-ROM за лиценца, Гаранција, AC кабел

Компанијата Sony не само што е посветена да ви обезбеди производи, услуги и содржини кои нудат возбудливи доживувања, туку работи и кон исполнување на целта да постигне искористување на животната средина еднакво на нула преку своите деловни активности Дознајте повеќе за Sony и за животната средина